Fortsätt till huvudinnehåll

Snabbtest på ZTE Blade V770 - vilken fullträff, ZTE!

För några dagar sedan fick jag hem ZTE Sveriges nyaste medlem i Blade-serien, nämligen Blade V770. MediaMarkt är den enda svenska återförsäljaren som erbjuder telefonen i sitt sortiment. ZTE säger att man får grymt mycket display och prestanda med A770. Stämmer det? Ja, det är något vi ska ta reda på i det här testet! 

ZTE Blade V770 har fått en konstruktion i aluminium och glas. På framsidan sitter en glasskiva av typen GorillaGlas medans baksidan och ramen är i aluminium. Det är verkligen bra att ZTE utrustat Blade V770 med en unibodykonstruktion i aluminium eftersom V770 kommer kosta runt 2000 kronor när den släpps på MediaMarkt. På den högra långsidan sitter ett kombinerat volymreglage tillsammans med en av/på knapp. Knapparna ger bra feedback, men om jag bara nuddar dessa löst med fingret märker jag att de inte riktigt sitter så tight mot konstruktionen som knapparna gör på diverse flaggskepp. Jag skulle gärna se att V770 skulle haft en fingeravtrycksläsare, men återigen får jag ta hänsyn till priset.
Telefonen har fått ett hörlursuttag (yey!) och två mikrofoner, en på toppen och en på botten. På undersidan av A770 sitter en Micro-USB-kontakt tillsammans med en mediehögtalare. Det kan tyckas omodernt med en Micro-USB-port som laddningsport, men faktum är att USB Type C fortfarande är en kontakt som kostar mer än MicroUSB-kontakten att tillverka. Det finns också en fördel med MicroUSB mot USB Type C: det finns betydligt flera (och billigare) kablar att få tag på. Detta kommer såklart förändras med tiden då USB Type C-kontakterna kommer expandera till diverse elektronikprodukter i framtiden. Något som är förvånande är att Blade V770 fått sina navigeringsknappar placerade utanför skärmen. Detta är något jag ser som positivt eftersom att skärmytan blir maximalt utnyttjad av displayen, utan några knappar som är i vägen.

ZTE Blade V770 har fått en 5,2 tumsskärm med upplösningen 1080 x 1920 pixlar (Full HD-upplösning). Panelen är av IPS-typ. Jag tycker att ZTE Blade V770 har en riktigt bra display med naturtrogna färger. Skärmstorleken på 5,2" gör dessutom att mobilen har den perfekta storleken, trots att den har rätt så stora dö-ytor. För sitt pris har ZTE Blade V770 en mycket bra ljusstyrka. Det räcker till att se vad som står på displayen utomhus. Blade V770 kanske inte har lika hög ljusstyrka som iPhone X eller Samsung Galaxy S8, men å andra sidan kostar en Blade V770 ungefär 5000 kronor mindre än en Samsung Galaxy S8. Något som imponerar stort på mig är betraktningsvinklarna som är mycket bra. För sin prislapp på runt 2000 kronor har ZTE Blade V770 en riktigt bra display.ZTE Blade V770 drivs av processorn Snapdragon 617 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Snapdragon 617 är en kraftfull processor för dagens mellanklass-mobiler, och att Blade V770 "bara" fått 2 GB RAM kan tyckas lite lusigt när man inte använt mobilen. Det är dock en sak jag inte nämnt. Blade V770 kommer med Clean Android, vilket innebär att systemet blir väldigt lättdrivet. Detta trodde jag inte att jag skulle skriva, men Blade V770 har lika bra RAM-hantering som Samsung Galaxy S8, imponerande! Som väntat flyter "vardagssakerna" (kolla på Facebook, surfa på Chrome och så vidare.) på mycket bra. Jag testade också att köra en omgång av flygsimulatorn Infinite Flight. I spelet stötte jag på enstaka lagg, men det var verkligen inte farligt. Under spelomgången blev telefonen ljummen på baksidan, vilket är förvånande eftersom de flesta telefonerna med aluminiumbaksidor brukar bli rejält varma.

ZTE Blade V770 har fått en bakre 13 MP-kamera och en främre 5 MP-kamera. Om vi börjar med den bakre kameran kan jag snabbt konstatera att Blade V770 överpresterar för sitt pris. Under den korta tid jag haft Blade V770 i min ägo har jag kunnat se hur Blade V770 tar bra bilder, både i ljusa miljöer men också i dunkla miljöer. Många av dagens smartphones tar bra bilder i dagsljuset, men desto sämre när ljuset tryter. Det är på den här punkten som ZTE Blade V770 verkligen briljerar för sin prissklass eftersom Blade V770 får till mörkerfoton med mindre brus än till exempel Xperia XZ1. Bra jobbat ZTE! Något jag också gillar är att Blade V770 har en snabb autofokus.

Den främre kameran har fått upplösningen 5 megapixel, vilket är fullt tillräckligt för en främre kamera. Den främre kameran är liksom den bakre kameran riktigt bra. Kameran får med mycket detaljer i bilderna utan brus i ljuset (men med lite brus i mörkret).

Om vi går över till kameragränssnittet så är det lättnavigerat. Förutom att det naturligtvis finns ett autoläge för foton har ZTE även implementerat ett manuellt kameraläge där man bland annat kan ställa in ISO-värdet. Med i inställningarna finns också ett panoramaläge som innebär att man kan ta bilder i 180 grader.

ZTE Blade V770 har utrustats med en mediehögtalare i botten. Högtalaren levererar helt okej ljud men risken är överhängande att man råkar täcka för den när man ska kolla på en video eller liknande. Det skulle varit bättre om ZTE kunde ha satt högtalaren på baksidan av telefonen istället. Det skulle varit trevligt att se Android Nougat ombord (tyvärr kommer Blade V770 med förhållandevis gamla Android 6.0.1 Marshmallow. Något annat som skulle varit trevligt att se ombord är en IP-klassning, men det är förståeligt att telefonen inte fått det med tanke på sitt låga pris.

Sammanfattningsvis kan jag säga att ZTE Blade V770 är en otroligt prisvärd telefon. För runt 2000 kronor får man en finfin display, en riktigt bra kamera och ett gränssnitt som har ett riktigt bra flyt. Dessutom har Blade V770 en riktigt bra byggkvalitet. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…