Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 22, 2017

LG tar det säkra före det osäkra - skippar utbytbart batteri i LG G6

Ryktena kring LG G6 har varit många. Såväl bilder och specifikationer har cirkulerat på ytan för telefonen. Vi har på de senaste bilderna fått se att G6 kommer få en konstruktion bestående av aluminium. Nu kan det ha framkommit varför man just valt att konstruera telefonen i aluminium.
På de tidigare bilderna som läckt ut på LG G6 har jag sett att LG kommer satsa på en unibodykonstruktion i G6, precis som man gjorde med LG G5. Som jag tidigare rapporterat så kommer LG G6 inte bli en modulär smartphone då LG satsar mer på mjukvaran och designen.
Eftersom LG G6 inte kommer bli modulär så kommer telefonen inte heller stödja ett utbytbart batteri. Lyckligtvis sägs LG G6 bli IP68-klassad.
LG:s tidigare telefoner i G-serien har alla haft funktioner som fått telefonerna att sticka ut. LG G6 känns å andra sidan som en telefon som kommer bli väldigt neutral. Däremot kanske det är det bästa då LG:s funktioner som har fått tidigare telefoner att sticka ut inte gått hem hos konsumenterna.
Vad tro…

Är det här första officiella bilden på Samsung Galaxy S8?

Det dök i torsdags upp en bild som påstods visa fram- och baksidan på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Nu har en likadan mobiltelefon läckt ut på nätet, fast denna gång ser det ut som en riktig pressbild på enheten.
I torsdags läckte den första ”riktiga” bilden ut på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8. Telefonen på bilden hade då en svart framsida och en silvrig baksida. Dagens bild visar samma telefon fast i en annan färgkombination. Bilden som läckt ut under dagen är en typisk bild som Samsung kan komma att använda för Galaxy S8 i marknadsföringssyfte. På bilden ser vi att S8 har fått en silvrig framsida såväl som baksida, men också en väldigt knepig placering av fingeravtrycksläsaren.
Samsung Galaxy S8 och S8 Plus är planerade att presenteras 29:e mars!
Källa

Skarp bild läcker ut på LG Watch Style

Google kommer den 9:e februari hålla ett event där man förväntasvisaupptvånyaAndroidWear-klockor. Jagrapporteradeundergårdagenomklockornasspecifikationer, idagharendyktuppbild.
Nu har en av klockorna fastnat på bild, nämligen LG Watch Style. Av bilden att döma kommer LG Watch Style få en rund display med en strömknapp placerad på den högra sidan. Det ser inte ut som att Watch Style kommer få en pulsmätare, något som i alla fall förvånar mig.
Källa

Rykte: här är specifikationerna till Samsung Galaxy J3 (2017)

Samsung Galaxy J-serien är den billigaste serien smartphones som Samsung har att erbjuda. I serien ingår Galaxy J1, J3 och J5. Nu ser det ut som att en uppföljare till Galaxy J3 väntar runt hörnet!  
Samsung Galaxy J3 (2017) kommer få en 5 tumsskärm med en upplösning på 720 x 1280 pixlar (HD). Vidare sägs mobilen få processorn Qualcomm Snapdragon 430 med 1,5 GB (LPDDR3) RAM och 16 GB inbyggt minne (med plats för minneskort).
Telefonen ser ut att få en metallkonstruktion som ska mäta 140,9 x 70,1 x 8,7 (höjd, bredd, djup) och ska väga in på 147 gram. Galaxy J3 (2017) ska komma med Android 6.0.1 Marshmallow från start, men jag hoppas att Samsung kommer skicka ut Nougat strax efter att man lanserat telefonen.
Lanseringsdatumet är fortfarande okänt.

Avslöjat: här är de första spekulationerna kring Google Pixel 2

Google Pixel & Pixel XL är två telefoner som inte finns att köpa över disk i Sverige. Trots att mobilerna inte funnits ute på marknaden särskilt länge har det nu börjats spekuleras vad uppföljarna Pixel 2 & Pixel 2 XL kan komma att få för specifikationer.
Enligt källan kommer telefonerna bli vattentåliga, man anger inte vilken IP-klassning de kan komma att få, men jag misstänker att det handlar om en IP68-klassning. Enligt källan kommer telefonerna få processorn Snapdragon 835 med 4 GB (LPDDR4) RAM. Båda modeller ska ha fått en prisökning på 500 svenska kronor, menar källan.

Källa

Specifikationerna för Googles kommande smartklockor läcker ut på nätet

Den 9:e februari kommer Google presentera nya leksaker! Det sägs att man ska presentera två styckena high-end smartklockor. 2016 var ett år då tillverkarna inte släppte många smartklockor, men 2017 ser ut att bli desto roligare (i alla fall på den fronten)!
LG sägs i samarbete med Google släppa två nya smartwatches, en man kallar ”Style” och en annan man kallar ”Sport”. Båda modeller av klockan ska få runda displayer, skillnaden ska vara att sportmodellen ska ha fått ett armband i gummi medans Stylemodellen ska fått ett armband i läder. Både modellerna sägs få en rund 1,2” Color AMOLED-panel med upplösningen 360 x 360 pixlar. Klockan kommer i formatet 42 mm, och blir därmed bland den minsta smartklockan som finns på marknaden.
Det har sedan tidigare sagts att klockorna ska ha fått specifikationer i absoluta toppklass, något som också bekräftas. Båda modellerna av klockan kommer stödja mobilnätet. Detta innebär förhoppningsvis också att man ska kunna ta samtal samt skicka SMS via klock…

Rykte: Google presenterar mellanklassmobil i höst!

Google brukar årligen presentera en eller två nya mobiler. Hittills har det bara handlar om modeller med ”flaggskeppsspecifikationer”, något som kan komma att förändras redan i höst!
Enligt den anonyma källa som rapporterar om händelsen kommer Google introducera sin första mellanklassmartphone senare i höst. Enligt denna källa kommer mobilen använda sig av en Intel-processor. Källan menar även att Google kan hålla på att utveckla ett eget chipp som är tänkt att sitta i telefonen. Naturligtvis sägs det att mobilen ska få en betydligt lägre prislapp än både Pixel & Pixel XL.Är det här baksidan på Huawei P10?

Huawei kommer introducera P10 och P10 Plus den 26:e februari. Jag har i ett par veckors tid rapporterat om rykten gällande telefonerna. Nu har en bild publicerats på nätet som sägs föreställa Huawei P10:s (5,2”) baksida!
Av bilderna att döma kommer Huawei P10 kommer i färgvalen grön, guld och lila. Jag tror att P10 också kommer komma i svart och vitt, något annat skulle vara förvånande. Huawei P10 ser ut att få en skålad baksida, att jämföra med Huawei P9 som har en helt platt sådan.
Vidare ser vi att Huawei P10 kommer få dubbla kameror på baksidan tillsammans med en Laser Autofokus och en dubbel LED-blixt.


Källa

Läcka: här är allt du behöver veta om Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Strax efter att en bild på Samsung Galaxy S8 Plus kommit ut har även specifikationerna för inte ena, utan båda modellerna av Samsung Galaxy S8 läckt ut på nätet.
Om vi börjar med att ta en titt på Samsung Galaxy S8:s specifikationer så kommer mobilen få en 5,8 tumsskärm med Quad HD+ -upplösning (2960x1440 pixlar) tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Trots att S8 ska få en riktigt stor skärm så ska telefonen inte bli särskilt mycket större än S7 Edge, tack vore slimmade ramar runt displayen. Displayen ska också blivit tryckkänslig (3D-touch). Under huven hittar vi Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Samsung har alltså fördubblat den interna lagringsmängden mot Galaxy S7.
Batteriet ska ha fått en kapacitet på 3000 mAh med stöd för snabbladdning genom USB Type C-kontakten.
Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 12 megapixlar tillsammans med bländaravtalet f/1.7, vilket är samma som i Galaxy S7. Den främre kameran ska istället fått en upp…

Ny bild på Samsung Galaxy S8 Plus dyker upp - lanseras 29:e mars

Samsung har inte avslöjat när man kommer presentera sina nya flaggskepp i Galaxy S-serien. En sak är däremot klar är att enheterna måste vänta runt hörnet. Påstådda skal till mobilen (S8 Plus) har tidigare fångats på bild, men nu har även telefonen blivit fångad på bild.
Av bilden att döma kommer Samsungs två nya telefoner kommer i färgvalet silver, där framsidan är svart medans baksidan är silverfärgad. Precis som många källor redan påstått så kommer S8 få sin fingeravtrycksläsare placerad på baksidan – eftersom skärmen kommer ta upp för stor plats. Det är svårt att se vad som är skärm respektive ram på framsidan, men vid lite ansträngning ser det ut som att Galaxy S8 ska kunna utmana Xiaomi Mi Mix.
Jag ställer mig däremot mycket frågande till placeringen av fingeravtrycksläsaren, som är placerad till vänster om kameran, är det en smart placering? Med tanke på att kameran sitter placerad långt upp på telefonens baksida så tror jag inte så är fallet. Det skulle varit smartare att place…

Xiaomi: ingen Mi 6 på MWC

Tidigare i veckan har jag rapporterat om att Xiaomi kan komma att presentera sitt nya flaggskepp Mi 6 under MWC. Det sades också att Xiaomi skulle bli en tillverkare i mängden och inte hålla sig enbart till den kinesiska marknaden.
Nu har man avslöjat att man varken kommer visa upp Mi 6 eller ens närvara på MWC. Beskedet kommer inte oväntat eftersom Xiaomi förväntas visa upp en telefon med Qualcomms senaste prestandachipp Snapdragon 835, ett chipp som Samsung kommer få förtur att använda sig av i Galaxy S8 och S8 Plus.
Jag hoppas Xiaomi snart kan krypa ur sin komfortzon och även etablera sig utanför kinas gränser. En tillverkare som skulle kunna konkurrera med Huawei skulle verkligen behövas i Sverige, en uppgift som Xiaomi skulle fixa galant.

Källa

Sony presenterar nytt flaggskepp med Snapdragon 835 och 4K display på MWC

Sony har alldeles nyss avslöjat att man kommer närvara på MWC-mässan, då man nu förväntas visa upp en uppföljare till Xperia XZ. Telefonen ser ut att bli ett monster på pappret!
Sony brukar presentera nya telefoner stup i kvarten. Så ser det även ut att bli denna gång, då en källa nu säger att man kommer presentera en uppföljare till omåttligt populära Xperia XZ. Källan har inget namnförslag på telefonen, men jag misstänker att telefonen kan komma att kallas Xperia XZ 2. Enligt källan kommer Sonys nya flaggskepp dra nytta av Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835, antingen med 4 eller 6 GB LPDDR4-RAM minne. Enligt källan kommer mobilen också få en 4K-upplöst display (3840 x 2160 pixlar).

Jag har inga fler specifikationer för telefonen i dagsläget, men mer material lär dyka upp inom de kommande veckorna!   

Källa

Rykte: HTC 11 presenteras efter MWC

HTC presenterade för precis tre veckor sedan sin nya U – serie med mobiltelefoner. HTC hade innan dess försökt att få upp ”hypen” kring mobilerna genom att skicka ut teaserbilder samt sända eventet live. Vissa medier sade att man trodde att HTC skulle introducera flaggskeppet ”11”, men så blev inte fallet.
Nu har HTC gått ut med att HTC 11 kommer få Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 835. Man har (i princip) bekräftat att chippet till en början bara kommer sitta i Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Detta innebär att sugna HTC-kunder kommer få vänta ett bra tag tills man kan lägga beslag på HTC:s nya flaggskepp. Samtidigt avslöjar man också att man inte har några planer att lansera en smartklocka då man ”inte fått till användarupplevelsen”.
Källa

Android Nougat försenas till ZTE Axon 7

ZTE berättade i slutet på 2016 att man planerade att skicka ut Android 7.0 Nougat till europeiska exemplar av ZTE Axon 7 mellan januari och mars. ZTE har under morgonen meddelat att man i alla fall inte hinner få ut uppdateringen till månadens slut.
ZTE har istället meddelat att man kommer försöka få ut uppdateringen till slutet på kvartal tre, det vill säga i februari eller mars. Det är fortfarande många tillverkare som ännu inte skickat ut Nougat till sina flaggskepp, så jag är tveksam om ZTE hinner få ut uppdateringen så pass snabbt, då man har en hel del saker som behövs anpassas i gränssnittet MiFavor.  
Källa

ASUS presenterar ZenPad 3S 10 - högupplöst surfplatta från ASUS

ASUS kommer precis som Nokia gå all-in i år. Man har redan avslöjat att man kommer visa upp ZenFone 4-serien i maj-månad. ASUS har utöver detta också meddelat att man vill se en rätt så större vinst 2017 än vad man fick se 2016 på sin mobilmarknad.
ASUS har under gårdagen presenterat nya surfplattan ZenPad 3S 10. Precis som man hör på namnet har surfplattan en skärm på runt 10 tum, närmare bestämt har panelen fått upplösningen 2048 x 1536 pixlar och mäter 9,7 tum.
Under huven hittar vi mellanklassprocessorn Snapdragon 650 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Jag ställer mig högst tveksam till om en skärm med 2048 x 1536 bildpunkter tillsammans med mellanklasschippet Snapdragon 650 är en särskilt bra kombination. Jag misstänker att plattan kan kännas långsam, men det blir upp till ASUS att bevisa motsatsen! Om vi tar en vidare titt på specifikationsbladet så har plattan fått en fingeravtrycksläsare inbakad i hemknappen, ett stort 7900 mAh batteri, en bakre 8 MP-kamera och en främre 5 M…

Här är specifikationerna för Samsung Galaxy Tab S3 - får Snapdragon 820 med 4 GB RAM

Samsung har uppenbarligen haft fullt upp att lösa batteriproblem på indragna (och numera skrotade) Galaxy Note 7. Telefonen verkar tagit upp så pass mycket tid att Samsung glömt bort att utveckla nya produkter!
En enhet som kan ha drabbats av detta dilemma är Samsungs kommande surfplatta Galaxy Tab S3. Enligt tidigare källor skulle plattan lanserats i september förra året, men försenades. Nu sägs det att Samsung kommer närvara under MWC-mässan som går av stapeln i slutet av februari. Samsung har redan bekräftat att man inte kommer visa upp Galaxy S8 på eventet.  
Det känns också som att det är rätt tid att lansera en uppföljare till Tab S2, då Tab S2 funnits ute på marknaden i cirka ett och ett halvt år.  
Specifikationer läckte nyligen ut på Tab S3, specifikationer som indikerar att plattan kommer få en 9,6 tumsskärm med en upplösning på 2048 x 1536, processorn Snapdragon 820 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 12 MP-kamera, en främre 5 MP-kamera och Android 7.0 Nougat från sta…

Rykte: Huawei presenterar Watch 2 på MWC - har stöd för e-SIM

Huawei introducerade 2015 sin första Android Wear-baserade smartklocka som kort och gott kallades Watch. Nu ser det ut som att Huawei kommer visa upp uppföljaren till Watch tillsammans med Huawei P10 och P10 Plus!
Enligt källan som rapporterar om ryktet kommer Huawei Watch 2 erbjuda en 1,4 tumsskärm i ett skal som ”endast” ska vara 42 mm stort. Detta innebär att Huawei Watch 2 skulle bli en otroligt slimmad smartklocka. 
Watch 2 ska också komma i två versioner: en standard och en som ska stödja e-SIM. Det innebär att man ska kunna ta samtal, skicka SMS samt göra annat internetbaserat utan att behöva använda sig av någon Wi-Fi-uppkoppling. Vidare sägs det att Huawei Watch 2 kommer med en högtalare (för exempelvis YouTube och samtal) och nya Android Wear 2.0 från start.
Klockan är beräknad att visas upp den 26:e februari!
Källa

TCL presenterar BlackBerry Mercury under MWC!

TCL visade för redan ett par månader sedan upp nya flaggskeppet BlackBerry Mercury. En telefon som flera tidningar redan fått känna och klämma på. Däremot har man inte avslöjat några specifikationer för telefonen ännu!

På MWC kommer TCL hålla en presskonferens där man kommer avslöja specifikationerna för sitt nya flaggskepp BlackBerry Mercury. Fastställt är redan att mobilen kommer få ett fullstort fysiskt tangentbord och använda Android som operativsystemet. Jag har inga uppgifter om vilken Androidversion telefonen kan komma att köra, men jag hoppas att det rör sig om Android 7.0 Nougat!   

Källa

Nytt rykte: då presenteras Samsung Galaxy S8 & S8 Plus

Samsung avslöjade i förrgår att man inte kommer presentera Galaxy S8 under MWC. Anledningen tros vara att man behöver mer tid att utveckla telefonen efter det tragiska som hände Note 7.
Nu säger en ny källa att denne har ett fastklistrat lanseringsdatum för Samsung Galaxy S8 (och kanske S8 Plus?). Datumet som anges är den 21:a april, en datum som låter rimligt. Samsung kommer säkerligen satsa på grym hårdvara. Jag tycker man gör rätt i att vänta med lanseringen och inte stressa ut de nya telefonerna. Jag tror det kan vara smart att vänta in telefonen då Galaxy S8 förmedlingen erbjuder något utöver det vanliga!

Källa

Nokia 6 - hetaste telefonen just nu?

För ungefär tre veckor sedan presenterade Nokia återkomstelefonen Nokia 6. Telefonen släpps inledningsvis endast i Kina, men ser ut att bli en publikfavorit hos kineserna. Nokia har nu meddelat antalet registrerade enheter hittills, en siffra som imponerar!
Nokia låter en så länge bara kinesiska kunder registrera sig på intresselistan, det går alltså ännu inte att boka Nokia 6. För ungefär en vecka sedan hade telefonen fått en miljon intresseanmälningar. Idag meddelar Nokia att man nått 1,4 miljoner registreringar på mellanklassaren Nokia 6.

Betydligt fler lär det bli då Nokia 6 förväntas bli tillgänglig på den globala marknaden inom kort! 
Källa

Här är LG G6!

Jag skrev i morse att LG hade släppt en bild på företagets kommande flaggskepp, där halva telefonen fick vara med på bilden. Nu har en ny bild på telefonen dykt upp!
Denna gång visas hela skönheten upp. LG har satsat på att få till en slimmad design för telefonen, och detta visas tydligt på de minimala ramarna runt skärmen. LG G6 får antennlinjer som löper längs telefonens baksida, en högst upp och den andra längst ned.
LG G6 kommer få en baksida bestående av aluminium som också löper runt telefonens kanter. LG ser ut att ha blivit inspirerade av HTC när man designat LG G6. Att man dessutom lyckats IP-klassa telefonen imponerar ännu mer på mig!

Källa

Rykte: LG G6 får nöja sig med Snapdragon 821 - Samsung Galaxy S8 får Snapdragon 835

Enligt en ny källa kommer Qualcomm till en början endast satsa på Snapdragon 835 i Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Övriga telefoner som ska lanseras det första kvartalet sägs istället bli utan Qualcomms nya prestandachipp.
Egentligen är det inte ett dugg förvånande att Qualcomm kommer satsa extra hårt på Samsung Galaxy S8 och S8 Plus, då Samsung trots allt varit med i utvecklingen av processorn. Detta innebär förhoppningsvis att Samsung Galaxy S8 och S8 Plus kommer med en Snapdragon- processor under huven till Sverige.
Jag tror istället att de asiatiska modellerna av S8 och S8 Plus kommer dra nytta av Samsungs egna Exynoschipp.
Samtidigt påstår samma källa att alla telefoner som kommer lanseras första kvartalet, däribland många på MWC i februari, kommer bli utan Snapdragon 835 för att istället dra nytta av Snapdragon 821. Två telefoner som kan komma att drabbas är Xiaomi Mi 6 och LG G6.


Källa

Officiellt: första bilden på LG G6

Under morgonen har LG släppt en ”teaserbild” för sitt kommande flaggskepp LG G6. LG brukar inte hålla sina produkter ”hemliga”, så även i detta fall då man klart och tydligt ser halva konstruktionen av företagets kommande flaggskepp.
LG har arbetat väldigt hårt för att få ner yttermåtten på G6 så mycket som möjligt, då i alla fall ramen över skärmen bantats ner från tidigare telefoner i G-serien. LG G6 ser inte ut att kunna match ramen runt Xiaomi Mi Mix, men LG ser ut att ha kommit en bra bit på vägen!
LG G6 kommer bestå av en unibodykonstruktion gjord i metall. Volymknapparna blir separerade från varandra, också de gjorda i aluminium. LG har mer eller mindre bekräftat att G6 kommer bli IP-klassad enligt IP68-standarden. Den främre kameran ser ut att ta stor plats på framsidan, så det kan hända att LG satsar lika hårt på kameran i G6 som man gjorde i G5!
LG G6 presenteras den 26:e februari.
Källa

Rykte: Huawei P10 blir den dyraste telefonen i P-serien hittills

Huawei växte under 2016 med väldigt många procent på den globala marknaden. Innan Huaweis tillväxt så var det allt för ofta så att kunder valde en Samsung eller iPhone istället, något som förandes när Huawei släppte Honor 8, en telefon som man marknadsförde väldigt hårt!
Enligt en källa kommer Huawei P10 bli Huaweis dyraste telefon i P-serien hittills. Enligt denna källa kommer Huawei P10 kosta 749 euro i ursprungspris, något som skulle motsvara 7120 svenska kronor. Dock ska man komma ihåg att produkternas ursprungspris från Huawei brukar rasa innan man släpper produkterna. Det skulle inte förvåna mig om ryktet visar sig stämma, då allt fler kunder väljer en Huawei istället!
Huawei förväntas presentera P10 och P10 Plus under MWC nu i februari, närmare bestämt den 26:e februari.


Källa

Är det här Mi Mix utmanaren Elephone S8?

Jag ser verkligen fram emot att se vad 2017 kommer erbjuda på mobilfronten. Det spekuleras vid att flera tillverkare kommer komma ut med smartphones som har slimmade yttermått, en spekulation jag tror hårt på eftersom Xiaomi lyckats med detta i Mi Mix.
Det märks att de mindre kinesiska mobilföretagen vill vara med och tävla mot de större giganterna såsom Apple, Samsung och Huawei. Jag tycker exempelvis Xiaomi har den mest moderna telefonen på marknaden med sin Mi Mix som har en skärmyta på imponerande 91,3%, att jämföra med en Apple iPhone 7 som har en skärmyta på 77%.
Nu ser det också ut som att kinesiska Elephone har en värdig konkurrent till Xiaomi Mi Mix på gång. Telefonen sägs få namnet Elephone S8 och erbjuda en edge-skärm, som dessutom ska täcka det mesta av telefonens framsida. Enligt tipsaren kommer Elephone S8 få en 6 tums stor skärm med Full HD-upplösning och processorn Helio X27 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen ska också få dubbla kameror på baksidan.
Ett eve…

Rykte: Apple gör som Samsung - skippar hemknappen i nästa iPhone

Samsung sägs skippa hemknappen i Galaxy S8 och S8 Plus. Nu säger en ny källa att Apple iPhone 8 och 8 Plus kommer sakna en fysisk hemknapp – i förmån för en större skärm!
Om det är någon gång Apple ska göra en drastisk designförändring så är det nu! Det är nämligen så att Apple har 10 årsjubileum i år. Enligt den senaste källan kommer Apple byta ut alla fysiska knappar (på framsidan) och flytta över knapparna till telefonens display, likt det Huawei och Google m.fl. redan gjort! Ett annat rykte gällande Apples kommande duo är att iPhone 8 Plus ska få en OLED-panel.
Källa

Nokia bekräftar: vi kommer släppa en telefon med Snapdragon 835!

Som om Nokia inte gjort nog med tabbar har man nu gjort ytterligare en. Man har, av misstag får vi anta, råkat avslöja att man kommer släppa en telefon med prestandachippet Snapdragon 835.
Man har med andra ord mer eller mindre bekräftat att man jobbar på nya flaggskeppet P1. Nokia P1 kommer förhoppningsvis få Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 med 6 GB RAM med ett inbyggt minne på antingen 128 eller 256 GB. Telefonen visas förhoppningsvis upp under MWC i februari.

Källa

Samsung kommer tänka mycket nytt med Galaxy Note 8

Samsung har berättat om många nyheter dagen till ära. Huvudnumret var såklart utredningen kring Galaxy Note 7, men man passade även på att ge några ledtrådar till kommande telefonmodeller.
Samsung tog upp att man inte kommer presentera någon ny flaggskeppsduo under MWC. Detta betyder antagligen att vi får vänta till ett senare skede.
Man gick också ut med detaljer kring Galaxy Note 8, ja, Samsung nämnde faktiskt att man kommer presentera en Galaxy Note 8 senare i höst! Mobilchefen hos Samsung passade på att berätta att man kommer göra Galaxy Note 8 säkrare, bättre och mer innovativ än tidigare telefonmodeller.
I och med avslöjandet är det högst osäkert om Samsung Galaxy S8 Plus kommer få den pekpenna (S-Pen) den ryktas få.

Källa

Samsung bekräftar: ingen Galaxy S8 och S8 Plus på MWC

Spekulationerna kring när Samsung tänker offentliggöra sina nya flaggskeppstelefoner Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har varit många. Samsung har inte nämnt ett ljud om lanseringen kring Galaxy S8 och S8 Plus, tills idag.
I samband med Galaxy Note 7-utredningen så passade Samsungs mobilchef på att berätta att man inte kommer presentera sin nya flaggskeppsduo under MWC i februari, något som förvånar mig eftersom man tidigare år både presenterat Galaxy S6 och S7 på eventet. Det här innebär med största sannolikhet att Samsung kommer hålla ett separat event för S8-lanseringen. Det återstår att se när det blir av, men jag tippar att det blir i mars eller april månad.Källa

Samsung klargör varför batteriet exploderade i Galaxy Note 7 - hade för bråttom att få ut telefonen på marknaden

För ett antal månader sedan skrev jag om en utredning som en sida gjort gällande Samsung Galaxy Note 7-batteriet. Denna spekulationssida menade på att Samsung gjort Note 7 alldeles för tunn, något som inte alls stämmer enligt Samsungs egna utredning.
Samsung säger att anledningen till att vissa exemplar av telefonen hade explosiva batterier var en defekt i batterierna, det hade alltså ingenting med telefonens design att göra. Dessutom läser jag mellan raderna att Samsung hade bråttom att få ut Note 7 innan Apple fick ut iPhone 7-serien, något som orsakade att hela telefonmodellen gick i konkurs.
Vägen till att få reda på vad som hade hänt Note 7 var lång, berättar Samsung. Man fick använda sig av 200 000 telefoner för att komma fram till vad som hade hänt. För att undvika att kommande telefoner råkar ut för samma sak så har Samsung meddelat att man kommer inspektera nya telefoner ännu noggrannare, närmare bestämt i åtta steg.  
Källa

Ny Huawei-telefon påträffas på TENAA

En ny telefon från Huawei har påträffats via den kinesiska hemsidan TENAA. Enheten kommer bli en renodlad Huawei-mobil, och kommer alltså inte innehålla varumärket Honor i namnet.
Mobilen påminner en hel del om nylanserade Honor 6X på framsidan med sina rundade kanter. På baksidan påminner mobilen istället om Huawei P9 Lite med sin rektangulära fingeravtrycksläsare.
Om vi kollar till specifikationerna så sägs mobilen få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), en Kirin-processor (8x 2,1 GHz), 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran ska fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre istället fått en upplösning på 8 megapixlar. Batteriet ska fått en kapacitet på 2900 mAh tillsammans med en USB Type C-kontakt med stöd för snabbladdning.
Självklart ska mobilen komma med Android 7.0 Nougat från start med Huaweis gränssnitt EMUI 5.0 från start!  

Källa

Rykte: LG G6 kommer med Googles smarta assistent

LG har tidigare avslöjat att man kommer satsa mycket på LG G6:s yttre, men också på systemoptimering. Nu säger en ny källa att LG kommer implementera Googles smarta röstassistent i UX 6.0!
Mest troligt är det att LG kommer designa om sitt egna UX 5.0 till att bli ännu mer stilrent, men troligt är också att man uppgraderar systemet med siffran 6.0. Förhoppningsvis kör LG G6 Android 7.1.1 Nougat från start tillsammans med UX 6.0.
Google introducerade i samband med företagets senaste telefoner Pixel & Pixel XL en ny, smart röstassistent. Googles assistent liknar Apples Siri på många plan, fast jag måste säga att Googles motsvarighet känns något vassare. Detta eftersom Google Assistent inte bara förstår vad du säger första gången, utan också kan koppla ihop det du säger andra gången med den första gången! 


Källa

Kommer HTC presentera sin första smartwatch under MWC?

I ett antal år har det spekulerats vid att HTC kommer visa upp en smartwatch. Så har fallet inte blivit, och HTC är en av få som inte presenterat en smartklocka på marknaden. Nu har en smartklocka, tillsynes från HTC, fastnat på ett gäng fotografier.
Klockan har sedan tidigare fått kodnamnet Halfbreak, men vad det slutliga namnet på HTC:s smartklocka blir återstår att se. Enligt spekulationer kommer HTC:s smartklocka köra Android Wear 2.0, något som också går att se på bilderna nedan. HTC Halfbreak ser ut att få en rund urtavla med en pulsmätare placerad på baksidan tillsammans med ett armband gjort i silikon.
Om vi istället tar en titt på de specifikationer som HTC:s smartklocka sägs erbjuda ska den få en skärmupplösning på 360 x 360 pixlar och trådlös laddning. Jag har i nuläget inga fler detaljer gällande HTC Halfbreak. HTC har exempelvis inte visat upp någon ledtråd till att man ska visa upp en smartklocka på MWC, utan det är en egen hypotes från mig. Vad tror ni, kommer HTC visa …

Rykte: Samsung Galaxy S8 blir utan kamerabumpen

Många rykten har det varit, och är kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8 Plus. Nu har ytterligare detaljer kring telefonerna framkommit!
Enligt en ny källa kommer Samsung Galaxy S8 och S8 Plus bli utan en kamerabump på baksidan, något som är bra eftersom man då förhoppningsvis ska kunna lägga telefonen ned på ett bord utan att den gungar fram och tillbaka. Det återstår att se om spekulationen visar sig stämma!
Källa

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 3)

Ytterligare en vecka har passerat med ett gäng nya, spännande mobilnyheter. Denna vecka har inte bara varit fylld med "vanliga" nyheter. Sidan har även passerat sträcket över en halv miljon sidvisningar! 

Nokia är en tillverkare som verkligen kommer storsatsa 2017. Det har, utöver ytterligare en smartphone, upptäcks att man kommer presentera en surfplatta som ska ha fått en gigantisk skärm på hela 18,4"

Huaweis kommande satsning(ar) Huawei P10 och Huawei P10 Plus har det varit en hel del spekulationer kring, dock är det bara P10 Plus som ännu fångats på bild.

I vanlig ordning har jag också rapporterat massor om Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. I veckan har Samsung Galaxy S8 Plus också fastnat på bild.

Utöver många Samsung-rykten så har även en drös LG-rykten trillat in gällande LG:s kommande flaggskepp G6. En skaltillverkare verkar exempelvis råkat läcka ut hela telefonen sittandes i ett fodral.


Är det här specifikationerna för uppföljaren till Moto Z?

En ny enhet från Moto har under gårdagen påträffats via benchmarkprogrammet GFXBench. Med allra största sannolikhet kommer uppföljaren till Moto Z inte heta Moto Z2, utan Moto Z (2017).

Detta betyder att Moto gör som Samsung genom att släppa en telefon med samma namn som föregångaren, fast med det år telefonen släpps i namnet. Telefonen som påträffats till Moto Z (2016) tros vara uppföljaren till mobilen. Enligt källan kommer 2017 års upplaga av Moto Z använda sig av Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM. Naturligtvis kommer telefonen med Nougat från start, närmare bestämt version 7.1.1 av systemet. Fler detaljer har jag inte i dagsläget.  

Källa