Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 29, 2017

Moto börjar skicka ut Nougat till Moto Z

Moto har under kvällen meddelat att man börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till flaggskeppet Moto Z. Uppdateringen gäller alla olåsta exemplar av telefonen, så förhoppningsvis får svenska, olåsta exemplar av telefonen snart Android Nougat!
Med Android 7.0 Nougat så kommer Moto Z-ägare få tillgång till Googles DayDream (VR) – plattform. Dessutom får man tillgång till ett läge där man kan köra två appar sida vid sida samt batterisparfunktionen Doze on the go. Detta är bara några funktioner som Nougat erbjuder, det då det finns så många flera små finslipningar mot tidigare Androidversioner. Källa

Här är samtliga specifikationer för LG G6 - från topp till tå

LG:s lansering av företagets nya flaggskeppstelefon G6 kommer säkerligen bli ett av huvudnumren på MWC-mässan. Jag har tidigare visat bilder och rapporterat om  specifikationer på mobilen. Nu har en hel specifikationslista för G6 påträffats på nätet!
Om vi börjar med att ta en titt på specifikationerna för panelen så står det listat att LG G6 kommer få en 5,7 tumsskärm med en upplösning på 1440 x 2960, något som antagligen kommer kallas för Quad HD+. Denna skärmupplösning ska i sin tur ge en pixeltäthet på 577 pixlar per tum (PPI). Panelen ska vara av IPS-typ och skyddas av Corings GorillaGlas 5.
Om vi tar en titt på prestandan så ska LG G6 drivas av processorn Snapdragon 821 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Förhoppningsvis kan man trycka in ytterligare mer minne med hjälp av ett SD-kort, något som inte framgår i specifikationerna.
På baksidan av telefonen hittar man två stycken kameror. Båda dessa ska ha fått en upplösning på 16 megapixlar, men ska ha fått samma fun…

Är det här Samsung Galaxy Tab S3?

Jag har tidigare rapporterat en hel del om Samsungs kommande flaggskeppsplatta Galaxy Tab S3. Det jag i huvudsak rapporterat om har varit vilken hårdvara plattan kan komma att få. Nu har även påstådda bilder på plattan dykt upp!
Bilderna som kommit ut på nätet visar enhetens baksida samt framsida. Precis som i Tab S2:s fall ser det också ut som att Tab S3 kommer få en baksida bestående av plast. Framsidan ser desto mer intressant ut. Precis som med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus ser det ut som att Samsung Galaxy Tab S3 kommer få en mycket stor skärmyta på framsidan. Men det ser också ut som att plattan kommer få en display som sluttar ner längs långsidorna, samma funktion som Samsung Galaxy S7 Edge redan har.


Källa

Samsung Galaxy Tab S3 kommer med tillhörande S-Pen

Med största sannolikhet kommer Samsung presentera uppföljaren till Galaxy Tab S2 på MWC, nämligen Galaxy Tab S3. Nu har Samsung bekräftat en sak som kan komma att göra Galaxy Note-ägare glada!
Samsung har nämligen bekräftat att man kommer skicka med tillhörande S-Pen till de som köper en Samsung Galaxy Tab S3. Plattan kommer inte ha ett specifikt fack för pennan, likt det Samsungs Note-serie har, utan om man vill använda pennan så kommer man få ha den på sidan om. Pennan ska däremot ingå i förpackningen när man köper en Tab S3.
Enligt tidigare källor kommer Tab S3 få en 9,6 tumsskärm med upplösningen 2048 x 1536 pixlar. Enheten ska drivas av numera gamla chippet Snapdragon 820 tillsammans med 4 GB RAM.
Enheten förväntas bli uppvisad den 26:e februari. 
Källa

Mobilanyheter passerar 1 miljon sidvisningar - på 11 månader

Jag startade upp Mobilanyheter den 3:e mars 2016. På 11 månader har sidan nu passerat en miljon sidvisningar.
Man brukar säga att hårt arbete lönar sig. Det har det verkligen gjort i mitt fall. Idag, lördagen den 4:e februari passerade sidan en miljon sidvisningar, vilket är helt otroligt! Självklart kommer jag också fortsätta att jobba lika hårt i framtiden, om ännu inte lite hårdare!

Tack för att du läser Mobilanyheter!  

Rykte: så mycket kostar Samsung Galaxy S8 och S8 Plus

Lanseringen av Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 börjar närma sig med stormsteg. Vi har fram tills nu både fått se ett gäng bilder på Samsung Galaxy S8, men jag har också rapporterat om ett gäng påstådda specifikationer för enheten. Nu har preliminära prisuppgifter dykt upp!
Enligt källan kommer Samsung Galaxy S8 och S8 Plus att komma i tre olika varianter. Dels har vi en modell med 6/64 GB minne, men vi hittar också en variant av telefonen med 6/128 GB minne. Enligt källan kommer dessa modeller av telefonen endast att säljas i Asien, vilket känns trist. Modellen med 6/64 GB minne ska enligt källan gå loss på 885 dollar, något som motsvarar 7784 svenska kronor just nu. Modellen med 6/128 GB minne ska istället kosta 943 dollar, något som motsvarar 8300 svenska kronor.
Det är dock modellen med 4/64 GB minne som kommer släppas i Europa hävdar källan. Det vore tråkigt om detta blir fallet dock. Jag har dessvärre inga prisuppgifter på telefonen. Men enligt tidigare källor kommer Samsu…

Nya bilder visar hela designen på LG G6 - från topp till tå

Påstådda bilder på LG:s kommande flaggskepp G6 har det varit gått av de senaste dagarna. Senast vid förmiddags rapporterade jag om en bild som läckt ut på telefonens baksida. Nu är det dags igen, fast denna gång har det släppts fyra stycken bilder som visar på telefonen från alla dess vinklar!


Det har under kvällen dykt upp ett gäng bilder på LG:s kommande flaggskepp G6. Bilderna indikerar att G6 kommer få många likheter med föregångaren G5 till det yttre, men samtidigt ser det ut som att LG finputsat det yttre från G5 som inte var bra!

Om vi börjar med undersidan på telefonen så finner vi här en USB Type C-kontakt, en manohögtalare för medieljud. Vi ser också att G6 kommer få en mikrofon och två antennlinjer placerade i botten. Om vi kollar in toppen på telefonen så ser vi att G6 fått ett 3,5 mm uttag placerat här, men också en mikrofon såväl som två antennlinjer.

Baksidan av telefonen ser ut att bestå av borstad metall, likt så HTC gjorde med sin HTC One M9. Tillskillnad från tidigar…

Jag unboxar Xiaomi Redmi 4 Prime

Under dagen anlände Xiaomis nyaste medlem i mellanklassegmentet till Mobilanyheters huvudkontor. I vanlig ordning kommer jag göra en unboxing-text kring vad du får med i förpackningen. Nytt för denna gång är också att telefonen är fotad från varenda vinkel!

Det första jag möts av när jag möter lådans framsida är en helvit framsida med en fyra, också den i en vit färg. Inga fler detaljer finner jag på framsidan.
Om vi går över till den högra långsidan så är den, liksom framsidan, riktigt stilren. Det jag finner här är texten ”Redmi 4”. Dock är detta skrivet på kinesiska eftersom telefonen främst är avsedd för den kinesiska marknaden. Den vänstra långsidan av förpackningen är identisk till den högra långsidan med samma tryck.
På baksidan av kartongen finner jag huvudspecifikationerna för telefonen. Här nämns det att Redmi 4 har fått en bakre 13 megapixelskamera, en främre 5 megapixelskamera såväl som ett gigantiskt 4100 mAh batteri för att kunna driva den 5 tums stora skärmen.
I förpackn…

Elephone S8 påträffas återigen på bild

Jag rapporterade för några veckor sedan om att kinesiska Elephone kan komma att presentera en Xiaomi Mi Mix-utmanare ”inom snar framtid”. Nu har en ny telefon med en nästintill obefintlig ram runt skärmen dykt upp!
Den första telefonen som påstods föreställa Elephone S8 hade ingen hemknapp under displayen, något som denna telefon har. Precis som tidigare har även denna telefon en display som går ända ut i kanterna. Som jag nämnde i inledningen ser det ut som att Elephone S8 (om telefonen på bilden är Elephone S8) kommer få en knapp placerad i mitten under skärmen. Troligtvis kommer knappen agera fingeravtrycksläsare och hemknapp.
Tidigare källor har sagt att telefonen kommer få en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning och chippet MediaTek Helio X27 med 6 GB RAM. Det är ännu oklart när telefonen kan komma att presenteras!

Källa

Då presenteras Nokia 8

Jag har tidigare avslöjat att Nokia kommer presentera 6–7 enheter under 2017. Att tillverkaren skulle närvara på MWC är för många självklart, men man har ännu inte skickat ut någon inbjudan. Tills idag!
Det är inte Nokia själva som skickat ut inbjudan, utan den har läckt ut i förtid. Nokia kommer hålla eventet den 26:e februari klockan 16:30 svensk tid. Det är oklart om man kommer sända eventet live, men det skulle förvåna mig om man inte gör det. På eventet förväntas man visa upp nya flaggskeppet Nokia 8, men också en surfplatta med en gigantisk 18,4 tumsskärm. Det ska bli riktigt kul att se vad Nokia kommer visa upp. Precis som Apple brukar göra så har Nokia gjort ett riktigt bra jobb med att hålla sina produkter ”hemliga” för allmänheten.   
Källa

Ny bild på LG G6 - sticker ut från mängden smartphones

Jag har flertalet gånger skrivit inlägg om påstådda bilder på LG:s kommande flaggskepp G6. Nu har ytterligare en bild dykt upp på luren, men något skiljer denna från de tidigare bilderna jag lagt ut!
På de tidigare bilderna jag lagt upp på LG:s kommande flaggskepp så har det inte varit en färdig version av telefonen som fastnat på bild, utan prototyper. Nu har en färdig version av G6 fastnat på bild, och den är riktigt läcker!
Det som visas på bilden är telefonens baksida. Här kan vi se att LG utrustat G6 med dubbla kameror med en LED-blixt samt en kombinerad fingeravtrycksläsare och strömknapp. Det vi också kan se är en G6-logga placerad långt ner på baksidan. Det som drar mest uppmärksamhet är färgen på telefonen. G6 ser ut att bli pianolackad till ytan på baksidan – precis som iPhone 7 och Xiaomi Mi Mix. Telefonen kommer antagligen bli en riktig fingeravtrycksmagnet, men jag hoppas att den inte är lika lättrepad som iPhone 7.
Detta betyder förhoppningsvis att LG G6 kommer i en vanl…

Rykte: Nexus 5X och 6P får stöd för Googles assistent vid nästa uppdatering

Två telefoner som kommer skeppade med Googles nya röstassistent är Pixel & Pixel XL. Det har under en tid sagts att även tredjepartstillverkare av Android kommer implementera stödet till sina telefoner. Nu säger en källa att Google Nexus 5X och 6P kommer få ta del av funktionen inom kort!

Google Assistent som den kallas, introducerades på Google I/O tillsammans med Google Allo samt mobilerna Pixel & Pixel XL. Google presenterade för några dagar sedan den nya tolkningen på Android, men här visade det sig inte att Nexus 5X eller 6P skulle få stödet för Googles assistent. Nu säger en ny källa däremot att Google kommer implementera stödet till telefonerna i nästa uppdatering. Gissningsvis kommer nästa version av Android få versionsnummer 7.1.3. 
Källa

Rykte: LG G6 kommer i tre versioner

 LG kommer den 26:e februari hålla ett event där man förväntas visa upp sitt nya flaggskepp G6. Nu har ett dokument läckt ut på nätet som också indikerar att man kommer visa upp en Compact samt en Lite-version av mobilen. 
LG G6 lär bli en rejäl pjäs med sina 5,7”. Även fast mobilen sägs få slimmade ramar runt skärmen så kan LG inte krympa ner mobilens storlek till exempelvis G5:s storlek. Ett läckt dokument visar nu på att LG också kommer presentera en Compact samt Lite-version av mobilen.
Inga specifikationer för mobilerna nämns. Men jag gissar att LG tänker göra som Sony gjort med sina tidigare modeller i Xperia Compact-serien, nämligen göra en mer kompakt version av G6 med samma specifikationer som den större modellen.
Jag tror att LG G6 Compact kan komma att få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Resterande specifikationer tror jag kommer bli densamma som i G6. Vilket bland annat innebär IP68-klassning och processorn Snapdragon 821 med 4 GB RAM.  
Om vi istället kollar in LG G…

Rykte: LG G6 blir snäppet dyrare än LG G5

Ingen telefon i LG:s G-serie är sig lik sin föregångare. LG:s mobilavdelning är högst oberäkneliga nu för tiden. Detta betyder att företagets kommande smartphone kan bli en flopp, som förra årets flaggskepp, eller en dundersuccé. Jag tror (och hoppas) på alternativ två!
En ny källa säger att LG G6 blir 50 dollar dyrare än vad LG G5 var vid realise. Detta skulle antagligen innebära att telefonen kommer kosta 7000 kronor vid realise. Enligt källan så är anledningen till detta att G6 kommer kosta mer att tillverkare gentemot G5 tack vore att G6 sägs bli IP68-klassad.
Jag förstår inte hur LG tänker om detta skulle bli fallet. LG G5 kostar idag runt 4000 kronor hos seriösa återförsäljare. Om man lägger på 500 kronor vid detta pris så blir priset 4500 kronor. Alltså borde LG kunna prissätta G6 runt 5000 kronor utan att gå back på telefonen. Nu ska man istället prissätta telefonen för högt, och på detta vis gå back. Jag hoppas LG inte prissätter G6 över 6000 kronor, för då kommer G6 antaglig…

Jätteplattan Samsung Galaxy TabPro S2 dyker upp på nätet - kör Windows som operativsystem

Samsung kommer den 26:e februari hålla ett event där man förväntas visa upp en ny surfplatta. Det har tidigare sagts att man kommer visa upp en uppföljare till Tab S2. Nu har en ny surfplatta dykt upp, och det rör sig inte om någon Tab S3.
Plattan som dykt upp kallas Galaxy TabPro S. Om namnet låter bekant så är det för att man tidigare släppt Galaxy TabPro S som kunde erbjuda samma gigantiska 12 tumsskärm med Windows förinstallerat.
Samsung Galaxy TabPro S2 sägs få en 12 tunmsskärm med upplösningen 2160 x 1440 pixlar. Jag har inga fler uppgifter om plattan i dagsläget, men det lär dyka upp mer om det är denna Samsung kommer visa upp. Källa

Mobilkungen är tillbaka!

Nokia storsatsar verkligen i år. Dels ska man komma ut med 6–7 mobiler, men man planerar också att bygga ett 5G-nät tillsammans med amerikanska Orange. Nu har Nokia P1, företagets nya ”topp of the line smartphone”, påträffats på en video! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Jag känner mig sugen på att införskaffa mig en Nokia P1 när jag ser den!
Apropå designen så är det telefonens utsida som står i fokus i filmen. Man visar nämligen upp telefonen från vartenda hörn. Nokia P1 påminner en hel del om Samsung Galaxy S6 i sitt formspråk, men också när det kommer till fram-och-baksidan. Enheten skyddas av glas på båda sidor. Jag misstänker att det rör sig om Cornings GorillaGlas 5.
Om vi istället tar en titt på telefonens specifikationer så har tidigare källor sagt att Nokia P1 kommer få en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Prestandan ska bestå av Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 med antingen 6/128 GB minne eller 6/256 GB minne. Det ser alltså ut som att Nokia …

Så blir specifikationerna för Samsung Galaxy J3 (2017)

Jag har tidigare rapporterat om att Samsung arbetar på en uppföljare till budgetmobilen Galaxy J7 (2016). Nu har 2017 års upplaga av mobilen påträffats i benchmarkprogrammet GFXBench.

Av bilderna att döma kommer Samsung Galaxy J7 (2017) få en 5,5 tumsskärm med en upplösning på 1280 x 720 pixlar. Vidare kommer telefonen få Samsungs egna chipp Exynos 7870 (8x 1,5 GHz) tillsammans med 16 GB inbyggt minne samt 2 GB RAM. Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 8 megapixlar och den främre på 5 megapixlar. Enheten kommer med Android 7.0 Nougat från start. 
Källa

Rykte: Samsung hypar upp förväntningarna för Galaxy S8 på CES

Samsung har tidigare idag bekräftat att man kommer presentera en eller flera nya produkter på årets CES. Nu sägs det att man kommer ge en första ledtråd om Galaxy S8 och S8 Plus på sluttampen av eventet!
Samsung kommer den 26:e februari att hålla ett event. Man skickade tidigare idag ut en teaserbild som indikerar att det är en surfplatta man kommer visa upp. Självklart spekuleras det om att det är Tab S3 man kommer presentera. Nu ryktas det om att Samsung i slutet av eventet kommer visa upp en kort teaservideo för företagets kommande flaggskeppsduo Galaxy S8 och S8 Plus.
Mest troligt är att man kommer visa en del av telefonens design då Samsung Galaxy S8 och S8 Plus sägs få en framsida som tas upp av väldigt mycket skärmyta!
Källa

Huawei P10 Lite påträffas på Geekbench

Huawei kommer den 26:e februari hålla ett event där man förväntas visa upp de två nya telefonerna Huawei P10 och P10 Plus. Nu har en tredje enhet påträffats i ett benchmarkprogram, så kanske väljer man också att visa upp en tredje telefon på mässan?
Det mest troliga svaret på denna fråga är ja, det har nämligen dykt upp en ny, okänd Huawei-enhet. Det som får mig att fatta misstankar mot att man kommer presentera en Lite-variant av Huawei P10 är den ”låga” mängden RAM-minne som telefonen skeppas med.
Telefonen är registrerad den 29:e januari 2017 och ser ut att få specifikationer så som en åttakärnig processor tillsammans med 4 GB (LPDDR4) RAM. Telefonen ska även komma med Android 7.0 Nougat direkt ur lådan.


Källa

Huawei Honor 8 Lite presenterad - Finland blir först ut

Under gårdagen dök plötsligt en ny enhet från Huawei upp. Den nya enheten kallades Honor 8 Lite. Nu har en finsk återförsäljare listat upp både bilder och specifikationer för enheten. Om det rör sig om ett misstag eller inte nämns det inget om, men jag misstänker att så är fallet!Huawei Honor 8 Lite är identisk till sitt lite mer påkostade syskon Honor 8 till utsidan sett. Detta innebär att Honor 8 Lite också består av 15 lager slipat glas på framsidan bland annat! Honor 8 Lite ser däremot ut att ha fått en något mer korallblå färg en vanliga Honor 8.
Om vi tar en titt på specifikationerna har Honor 8 Lite fått en 5,2” display med Full HD-upplösning. Vidare har telefonen fått Huaweis egna processor Kirin 655 med 3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Om man vill ska man kunna uppgradera minnet med ett SD-kort (upp till 256 GB).
Honor 8 Lite har fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan som också agerar snabbkommandoknapp åt till exempel ficklampan. Som jag nämnde i mitt tidigare…

Rykte: Exakta mått läcker ut på Samsung Galaxy S8 Plus och Galaxy S8

Vi vet att Samsung kommer offentliggöra Galaxy S8 och S8 Plus på ett separat event man kommer hålla den 29:e mars. Det är å andra sidan det enda vi vet helt säkert, då spekulationerna kring hur telefonerna kommer att bli är i full gång!

I mitt inlägg där jag rapporterade om primära specifikationer skrev jag om påstådda mått för Galaxy S8 Plus. Där skrev jag att luren skulle mäta 78,5 x 152,4 x 8 mm, något som inte stämmer enligt dagens uppgifter. Enligt den nyaste källan kommer Galaxy S8 Plus mäta 65 x 143 mm, inga uppgifter för hur tjock telefonen kan komma att bli nämns inte. Om detta visar sig bli måtten (och att tidigare rykte om att en 6,4 tumsskärm stämmer) så betyder det att S8 Plus blir marginellt bredare än S7 Edge, men får en 0,7” större skärm.

Om vi istället tar en titt på Samsung Galaxy S8 så ser det ut som att telefonen kommer mäta 70 x 155 mm. Detta betyder att S8 blir dryga 10 mm högre än Galaxy S7, men fortfarande lika bred. Telefonen bli antagligen så pass mycket hög…

Bilder läcker ut på Huawei P10 Plus och P10 - båda telefoner får en irisläsare

Det dök sent igår kväll upp en bild som påstås föreställa Huaweis kommande flaggskepp P10 Plus. Av bilden att döma kommer P10 Plus påminna mycket om redan presenterade Mate 9 Pro med bland annat en svängd display. Huawei P10 kommer å andra sidan påminna mycket om Xiaomi Mi 5S.
Om vi börjar med att kolla på Huawei P10 Plus så kommer telefonen få en display som sluttar ner längs enhetens långsidor. Vi ser också att mobilen kommer få en icke-fysisk hemknapp placerad under skärmen, som troligtvis också agerar fingeravtrycksläsare. På framsidan kan vi också se att mobilen kommer få en irisläsare, något jag tror kommer bli standard i årets high-end telefoner.Om vi går vidare till vanliga Huawei P10 så ser vi här en rätt så mycket mindre enhet. Den största skillnaden är dock att P10 ser ut att bli utan en svängd display. Som det ser ut kommer P10 inte få någon irisläsare. Vad tror ni, är detta Huawei P10 och P10 Plus? Lämna gärna en kommentar!
Källa

Bilder och specifikationer avslöjar Lenovo Tab 3 8 Plus i förtid

Under natten till onsdagen har bilder och specifikationer läckt ut på Lenovos kommande surfplatta Tab 3 8 Plus. En platta som egentligen var tänkt att bli officiellt presenterad på MWC-mässan!
Skärmen i plattan mäter 8 tum och ska ha fått en skärmupplösning på 1920 x 1200 pixlar, vilket är dataupplösningen för Full HD. Om vi kollar vidare i specifikationsbladet har plattan fått processorn Snapdragon 625 med 3 GB RAM och 16 GB inbyggt minne.
Tab3 8 Plus har en bakmonterad 8 MP-kamera liksom på framsidan där den har detsamma. Lenovo har anammat Sony lite då plattan också är IP57-klassad. Plattan ska ha fått ett rejält tilltaget batteri på 4250 mAh, dessvärre ska den istället komma med Android 6.0.1 Marshmallow förinstallerat.
Pris- och tillgänglighet är ännu oklart.  
Källa

Specifikationer till Honor 8 Lite läcker ut i förtid - kommer Huawei visa upp telefonen på MWC tillsammans med P10?

Det är som gott bekräftat att Huawei kommer visa upp sina två nya nya flaggskepp P10 och P10 Plus på MWC-mässan. Under kvällen har det också publicerats specifikationer till en mobil vid namn Huawei Honor 8 Lite. Jag antar att det rör sig om en enklare variant av Honors flaggskepp ”8”.
Sidan som läckt ut specifikationerna säger att skillnaden mellan Honor 8 Lite och Honor 8 kommer ligga på kameran. Honor 8 har som bekant dubbla 12 MP-kameror på baksidan. Honor 8 Lite ska istället få en enkel kamera på baksidan med en upplösning på 13 megapixlar.
Alla andra specifikationer såsom skärmstorlek, formfaktor och prestandan ska vara identisk till vanliga Huawei Honor 8. 
Tror du att Huawei kommer visa upp Honor 8 Lite på MWC? Lämna gärna en kommentar!Källa

Här är specifikationerna till Xiaomi Redmi Pro 2 - får bättre specifikationer än Mi Mix

Såhär på vårkanten brukar det vara riktigt spännande smartphone-tider. Xiaomi är en tillverkare som inte kommer delta under MWC-mässan. Däremot vet vi nu att man snart kommer visa upp en ny smartphone i Redmi-familjen!
Den nya telefonen kommer att kallas för Xiaomi Redmi 2 Pro och ska framförallt ha ett stort fokus inriktad på kameran och prestandan. Den bakre kameran kommer få en upplösning på 12 megapixlar och sensorn ska bestå av en från Sony med modellnamn IMX 362. Kameran ska också få 1.4µm, vilket är 1µm bättre än i Xiaomi Mi Mix!
Om vi istället tar en titt på telefonens prestanda kommer den antingen i en version med 4/64 GB inbyggt minne eller den som fångar mitt intresse lite extra, nämligen varianten med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Det är ännu oklart när telefonen kommer visas upp.
Xiaomis nya telefon visar verkligen att mellanklass-smartphones är de som utvecklas mest på den mobila marknaden. 6 GB RAM är till exempel väldigt bra för en mellanklass-smartphone.


Källa

Google introducerar 7.1.2 Nougat - Nexusenheter från 2015 slutar uppdateras

Google har sent under gårdagen introducerat nästa Androidversion 7.1.2. Uppdateringen kommer inte stödjas av Nexusenheterna Nexus 6 och Nexus 9. Uppdateringen ska så småningom börja rulla ut till de som är med i Googles betaprogram.
Enheter som kommer stödja Android 7.1.2 Nougat är följande (från Google): ·Google Pixel C ·Google Pixel/Pixel XL ·Nexus 6P ·Nexus 5X ·Nexus Player
Uppdateringen i sig är ingen stor uppdatering från 7.1.1, men ska bland annat fixa buggar som återfinns i 7.1.1. Inga andra tillverkare förutom Google själva har meddelat när man tänker skicka ut 7.1.2 till sina telefoner och surfplattor.


Källa

Rykte: då presenteras OPPO Find 9

Jag rapporterade under gårdagen om OPPO:s kommande flaggskepp Find 9, en telefon som ser ut att få mycket bra specifikationer. Nu säger sig en källa veta när OPPO tänker presentera den konceptliknande telefonen!

Källan säger att OPPO kommer presentera Find 9 någon gång i mars. Källan nämner inget datum, men jag misstänker att telefonen kommer bli presenterad i mitten på månaden. Under gårdagen bekräftades det att telefonen bland annat kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning med processorn MediaTek Helio X30. 
Källla

Rykte: Samsung lanserar nya on-ear hörlurar med Galaxy S8 och S8 Plus

Samsung håller ett event den 29:e mars där man förväntas visa upp sin nästa flaggskeppsduo. En ny sida påstår också att Samsung kommer visa upp ett passande tillbehör till S8 och S8 Plus i form av ett par hörlurar.
Enligt källan kommer Samsung presentera ett par nya hörlurar, kallade Level In. Samsung Level In ska vara ett par on-ear (som ligger på örat, inte runt) hörlurar. Källan nämner att hörlurarna ska ha Noice Canceling inbyggt, vilket innebär att man slipper höra på konstanta ljud såsom en flygplansmotor.
Hörlurarna ska komma i färgerna silver, rött, grönt och svart. Enligt källan kommer hörlurarna kosta 139 dollar, något som motsvarar 1227 svenska kronor. Hörlurarna förväntas visas upp den 29:e mars tillsammans med Samsung Galaxy S8 och S8 Plus.

Källa

Nya bilder läcker ut på LG G6 - visar en riktigt tunn ram runt skärmen

Den produktlansering jag utan tvekan ser mest fram emot på MWC är LG:s event där man förväntas visa upp sitt nya flaggskepp ”G6”. Antingen kommer G6 bli en flopp, något som G5 visade sig bli. Men det kan också hända att luren blir en succé för LG och därmed en nystart för företagets mobilavdelning!LG har avslöjat att man kommer visa upp sitt nya flaggskepp under MWC. LG har ännu inte skickat ut en teaserbild där man ”teasat” upp mobilen tillräckligt för att man ska kunna få en glimt av designen. Under kvällen har ett gäng bilder på en prototyp av G6 hamnat på nätet. Av bilderna att döma kommer LG G6 få en riktigt tunn ram runt displayen, dubbla kameror på baksidan med en kombinerad ström och fingeravtrycksläsare placerade under kamerorna och en USB Type C-kontakt med en mediehögtalare placerad i botten.

Tidigare källor och bilder har också indikerat att LG G6 kommer få en slimmad ram runt skärmen, något jag gillar! Dessutom om man lyckas göra G6 IP68-klassad fastän man lyckats göra ra…

Nokia och Orange kommer utveckla 5G-nätverk tillsammans

Internet är något jag som mobilnörd inte kan vara utan. Jag vill alltid ha snabbaste möjligaste internetuppkoppling, såväl hemma där jag har mitt trådlösa nät, men också när jag är utanför hemmet!
Nokia har tillsammans med amerikanska Orange meddelat att man ”inom en snar framtid” kommer utveckla den nya standarden av mobilnät tillsammans, nämligen 5G. I Sverige och i en rad andra länder hittar vi idag 4G+ uppkoppling, men 5G ska bli något utöver det vanliga menar man.
Enligt Nokia ska den nya 5G-uppkoppling klara av en högre belastning så en större mängd personer ska kunna surfa samtidigt. Enligt Nokia ska denna nätverkstyp vara upp till tio gånger snabbare än vanlig 4G.
Det återstår att se när dessa planer blir verklighet!
Käla