Inlägg

Visar inlägg från mars 19, 2017

Är det här en officiell bild på Samsung kommande flaggskepp?

Bild
Samsung kommer om fyra dagar offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefoner Samsung Galaxy S8 och S8+. Nu har konceptskaparen Benjamin Geskin skapat en bild som han påstår kan bli en officiell för Samsungs nya telefoner!
När Geskin konstruerat bilden har han tagit inspiration från tidigare officiella bilder på produkter som Samsung introducerat. Bilden som Geskin konstruerat har en svart bakgrund med produkten i fokus, i det här fallet Samsung Galaxy S8. Precis som vi sett på tidigare bilder ser det ut som att Samsung Galaxy S8 kommer få mycket skärmyta på framsidan, dessutom kommer den få böjda Edge-kanter.
På baksidan finner vi Samsung-loggan, en kamera med tillhörande LED-blixt, en pulsmätare och fingeravtrycksläsaren. Samsung offentliggör Galaxy S8 och S8+ 29e mars, alltså om fyra dagar!
Källa

Här är samtliga specifikationer för Xiaomi Mi 6 och Mi 6 Plus!

Bild
Xiaomi kommer den 11e april hålla ett event där man förväntas visa upp sitt nya flaggskepp Xiaomi Mi 6. Nu har ett dokument påträffats som avslöjar att man också kommer visa upp en plusvariant av mobilen!
Om vi börjar med att ta en titt på specifikationerna för Xiaomi Mi 6 bekräftas det att mobilen kommer få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi Qualcomms senaste chipset Snapdragon 835, antingen med 4 eller 6 GB RAM beroende på om man tar modellen med 32, 64 eller 128 GB minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 19 megapixlar (Sony IMX400) medans den främre kameran fått 8 UltraPixels, en teknik som enligt HTC gör att mer ljus släpps in i kameralinsen mot för vanliga megapixlar.
I övrigt hittar vi en fingeravtrycksläsare monterad på enhetens framsida (gjord av FingerPrint Cards), ett 3200 mAh batteri med stöd för snabbladdning och Android 6.0 Marshmallow med Xiaomis gränssnitt MIUI 8.
Om vi går vidare till Xiaomi Mi 6 Plus sägs mo…

Här är Samsung Galaxy S8 och S8+ i blått - saknar en fingeravtrycksläsare

Bild
Ny dag, ny påstådd bild på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8+. Den här bilden sticker ut från tidigare bilder på et stort sätt!
Telefonerna ligger sida-vid-sida vilket gör det lätt att jämföra de två i storlek. Vi ser klart och tydligt att S8+ kommer bli den större pjäsen av de två, om en inte med så mycket. Framsidan är i svart medans baksidan på dessa modeller är i blått. Som jag skrev under gårdagen kan samtliga ”läckta” bilder på S8 och S8+ vara fejk. Dagens bild visar en baksida som är identisk till den baksida som Samsung Galaxy S7 Edge har, vilket innebär avsaknad av en fingeravtrycksläsare. 
Källa

Dustin Expo:s häftigaste mobiltelefon: ASUS Zenfone AR

Bild
Under gårdagen var jag på Dustin Expo - en mässa där många tillverkare tar i akt att demonstrera produkter som ännu inte finns ute till försäljning. Jag kollade bland annat in ASUS nya satsning Zenfone AR – en av världens första telefoner med stöd för Googles Tango-projekt!
Det fanns många roliga produkter att kika på, men en telefon fick lite extra uppmärksamhet av mig; ASUS Zenfone AR. Den fångade min uppmärksamhet eftersom den har hela 8 GB RAM och är en av de första telefonerna med Googles Tango-projekt!
Telefonen låg mycket bra i handen, det tack vore plastbaksidan som hade en greppvänlig textur. Baksidan är också något skålad vilket är en del i att telefonen låg så bra i handen! På framsidan sitter en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), panelen är av typen SUPER AMOLED. Zenfone AR har en otroligt fin färgåtergivning i panelen, dessutom är den riktigt ljusstark! Som jag nämnde i början har Zenfone AR fått hela 8 GB RAM tillsammans med fjolårets flaggskeppsp…

Här är kameraspecifikationerna till Samsung Galaxy S8 - kan spela in video i 1000 FPS!

Bild
Nu är det bara fem dagar kvar tills rykten byts mot fakta. Fram till den 29e mars kommer antagligen rykten fortsätta trilla in. Nu säger sig en person på Twitter veta hur kameran i Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer bli!
Den bakre kameran ska enligt källan få upplösningen 12 megapixlar med det imponerande bländartalet f/1.6. Den bakre kameran ska även kunna spela in video i 1000 FPS, precis som Sonys nya flaggskepp Xperia XZs och XZ Premium. Den främre kameran ska istället fått en upplösning på 8 megapixlar med ett lågt bländartal på f/1.7.  
Det skulle innebära att Samsung Galaxy S8 skulle bli den mobilen med lägst bländartal på marknaden. Imponerande!


Här är flera knivskarpa bilder på Samsung Galaxy S8 - samtliga bilder som läckt ut kan vara fejk!

Bild
Nu har det hänt igen, ännu en bild har läckt ut på Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy S8. En tipsare har däremot avslöjat att samtliga läckta bilder kan vara fejk!
Dagens bilder visar baksidan och undersidan på telefonen. Vi ser at telefonen bland annat kommer få en fingeravtrycksläsare placerad till vänster om den bakre kameran. När Samsung skulle presentera flaggskeppet Samsung Galaxy S2 år 2012 skickade man ut påstådda bilder på telefonen lång tid i förväg. Det fick alla att tro att telefonen på bilden var Galaxy S2, vilket det faktiskt inte var. Samsung kan köra precis samma taktik med Galaxy S8, men det skulle förvåna mig om Samsung Galaxy S8 ännu inte påträffats på bild.Källa

Förboka Samsung Galaxy S8 samma dag som den presenteras!

Bild
Samsung kommer den 29e mars offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Nu säger en ny källa att telefonerna kommer bli tillgängliga för förhandsbokning samma dag som de presenteras.
Nu säger en källa att samtliga länder i Europa kommer få förtur att förhandsboka Samsungs nya flaggskepp. Enligt källan kommer länder i Europa kunna förhandsboka telefonerna från den 29e mars. Det är högst oklart när Samsung kommer släppa telefonerna, men det senaste skvallret menar på att S8 och S8+ kommer finnas tillgängliga på butikshyllan från 18e april.  

Priset uppges vara 799 euro på vanliga S8 medans Galaxy S8+ istället ska kosta 899 euro. 

Källa

Suddig bild indikerar dubbla kameror på Xiaomi MI 6!

Bild
Xiaomi kommer med största sannolikhet visa upp sitt nästa flaggskepp på ett event 11e april. Nu ser det ut som att baksidan till Xiaomi Mi 6 fångats på bild!

Bilden är i suddigaste laget så det är svårt att se detaljer. Det vi däremot kan se är att telefonen på bilden har dubbla kameror på baksidan. Telefonen på bilden har också en glasbaksida som sluttar ned längs telefonens långsidor. Om vi kollar till specifikationerna sägs Mi 6 få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning och processorn Snapdragon 821 med antingen 4 eller 6 GB RAM.

Källa

Är det här Samsung Galaxy Note 8?

Bild
Samsung avslöjade i samband med Galaxy Note 7-utredningen att man kommer släppa en uppföljare till telefonen. Redan nu kan en ritning läckt ut på nätet – ett halvår innan tillkännagivandet!
Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 få lika slimmade yttermått som Galaxy S8 och S8+. På botten ser vi en 3,5 mm kontakt, en högtalare, en mikrofon och ett fack för pekpennan S-Pen. På toppen ser vi istället luckan för SIM-kortet, ett IR-öga samt ytterligare en högtalare. Givetvis misstänker jag att Samsung Galaxy Note 8 kommer få stereohögtalare.
Specifikationerna ska enligt källan påminna om de specifikationer som Samsung Galaxy S8 kommer få. Enligt källan kommer Note 8 få en 6,4 tumsskärm med 4K-upplösning (3840 x 2160) tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Vidare sägs Note 8 kommer med processorn Snapdragon 835 eller Exynos 8895 (beroende på region) med 6 GB RAM.
Dessa uppgifter bör dock tas med en rejäl nypa salt. 
Källa

Samsung introducerar Gear S3 Classic LTE!

Bild
Samsung har under eftermiddagen presenterat en 4G/LTE-variant av smartklockan Gear S3 Classic. Det innebär att Gear S3 Frointer 4G/LTE får sällskap av systermodellen Gear S3 Classic.
När Samsung presenterade nya generationens Gear-klockor visade man bara upp Frointer-varianten av klockan fungerade ihop med 4G-nätet. Nu har man visat upp Gear S3 Classic med stöd för 4G/LTE. Detta innebär att man inte behöver ha telefonen i närheten om man vill skicka SMS eller ringa ett samtal. I praktiken ska man också kunna surfa. Eftersom det inte finns någon bra internetläsare till klockan så blir det svårt. Samsung Gear S3 Classic 4G/LTE kommer förmodlingen inte till Sverige mad tanke på operatörernas vägran av e-SIM.
I övrigt har LTE-versionen av Gear S3 Classic precis samma specifikationer som Gear S3. Det inkluderar bland annat en rund SUPER AMOLED-panel på 1,3 tum med upplösningen 360 x 360 pixlar och stöd för Samsungs nylanserade betaltjänst Samsung Pay!    


Källa

Ny bild indikerar att Samsung Galaxy S8 blir IP-klassad!

Bild
Kanske börjar det bli något tjatigt med alla Galaxy S8-rykten. Som jag skrivit tidigare lär läckorna fortsätta trilla in tills att Samsung offentliggör telefonerna. Nu har Samsung skickat ut en tredje ledtråd för Galaxy S8!
Dagens bild bekräftar att Samsung Galaxy S8 kommer få en iris-läsare. Det kan jag tyda eftersom vågorna bildar ett öga. Apropå vågor ser det ut som att Galaxy S8 och S8+ kommer bli vattentåliga, troligtvis enlig IP68-standarden. Enligt tidigare uppgifter ska Galaxy S8 och S8+ använda sig av ansiktsigenkänning som ska låsa upp telefonerna på blott 0,01 sekunder!   


Källa

Ännu fler bilder på Samsung Galaxy S8 - troligtvis officiella sådana

Bild
Samsung kommer nästa onsdag offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Nu har ett gäng nya bilder dykt upp – troligtvis officiella sådana!
Dagens bilder visar telefonen i centrum med respektive telefonfärgs-bakgrund. Den svarta modellen har till exempel en mer mörk bakgrund medans den ljusa modellen har en mer ljus bakgrund. Vi ser också att mobilerna kommer få mycket skärmyta och Edge-kanter. Bilderna bekräftar också att S8 kommer finnas tillgänglig i färgen Titan. 
Källa

Huawei försenar Nougat till P9 Lite

Bild
Huawei P9 Lite skulle enligt Huawei uppgraderas till Android 7.0 Nougat strax efter att man påbörjat utrullningen av Android 7.0 Nougat till vanliga Huawei P9.
Huawei har dessvärre meddelat att uppdateringen kommer bli försenad till P9 Lite. Man sätter inget nytt, preliminärt datum utan har bara meddelat att man kommer uppdatera P9 Lite under kvartal två. Huawei berättar inte varför man skjutit upp uppdateringen. Förmedlingen har man stött på någon otrevlig bugg i telefonen.  

Källa

Tre månaders öppet köp på Samsung Galaxy S8 och S8+

Bild
Ny dag, nytt rykte kring Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Denna gång säger en källa att Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+ kan få hela tre månaders öppet köp.
Enligt denna källa ska kunder som slår till på en Samsung Galaxy S8 eller S8+ kunna byta ut sin använda telefon (eller ouppackade för den delen) inom tidsramen av tre månader. Om det stämmer skulle det innebära en otroligt bra deal från Samsung. Jag tar dessa uppgifter som högst trovärdiga då jag tror att Samsung med detta kommer vilja be om ursäkt för det som hände med Samsung Galaxy Note 7.  


Källa

Senaste videon visar Samsung Bixby i Galaxy S8!

Bild
Ännu en Galaxy S8-relaterad läcka har läckt ut på nätet. Den här gången har Galaxy S8 fångats på video körandes Samsungs nya röstassistent Bixby. Videon avslöjar dock inte mycket om röstassistenten.
Den fem sekunders långa videon avslöjat i alla fall att Samsungs nya röstassistent Bixby kommer finnas ombord på Samsungs nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+. Videon visar däremot inte hur assistenten hanterar olika frågeställningar vilket är synd. Samtidigt har det också bekräftats genom läckta bilder att Galaxy S8 kommer få ett 3000 mAh batteri medans Galaxy S8+ istället kommer få ett 3500 mAh batteri.
Telefonerna presenteras om en vecka! 

OnePlus introducerar 3T I helsvart!

Bild
Förra veckan introducerade OnePlus en begränsad modell av 3T vid beteckning Colette Edition. Nu har man introducerat ännu en ny kulör till flaggskeppet OnePlus 3T. Denna gång är det en helsvart variant av mobilen som presenterats!
OnePlus har under kvällen presenterat ännu en ny kulör till flaggskeppet OnePlus 3T. Den här gängen rör det sig om en mattsvart variant av telefonen. Baksidan och sidorna ser ut att ha blivit monterade med ett Dbrand – skin på, men det är färgen i sig som ser ut på detta vis. OnePlus säger att färgen tillför en otroligt bra detaljrikedom till telefonen. Dessutom meddelar man att man lagt på en bihandling som ska skydda mot fingeravtryck! Telefonen kommer endast säljas i 250 exemplar, så det gäller att vara snabb att förboka om man känner sig sugen på ett exemplar. 
Den mattsvarta varianten av 3T kommer säljas i utförandet 6/128 GB, dessutom i begränsad upplaga.


Källa, Tack för tipset Magnus! 

OPPO offentliggör F3 Plus - selfie-experten är här!

Bild
Kinesiska OPPO har under dagen offentliggjort företagets nya F3 Plus (av misstag) – en telefon som riktar sig till alla selfie-fantaster där ute. Här är allt du behöver veta kring OPPO:s nya satsning!


Om vi börjar med basspecifikationerna för mobilen så avslöjas det att F3 Plus fått en 6 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Skärmen skyddas av GorillaGlas 5, vilket är bra! Om vi dyker ned under huven avslöjas det att F3 Plus fått processorn Snapdragon 653 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
På baksidan hittar vi en bakre 16 MP-kamera med ett lågt bländartal på f/1.7. Det är på framsidan hypen kring F3 Plus växer. Den ena kamerasensorn har fått en upplösning på 8 megapixlar medans den andra sensorn fått en upplösning på 16 megapixlar. Tillsammans ska dessa kameror skapa en vidvinkel-effekt upp till 120 grader.
I övrigt finner vi ett 4000 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning genom USB Type C-kontakten, en fingeravtrycksläsare och Android 6.0 Marshma…

Är det här lådan till Samsung Galaxy S8+?

Bild
Mycket läckor har det varit kring Samsungs kommande Galaxy S8 och S8+. Nu ser det ut som att detaljer kring lådan till S8+ påträffats på bilder!
Lådans temafärg är svart med ett S8+ - tryck på framsidan följt av innehållet i lådan. Det sägs också att ett VR-headset (i kartong) kommer ingå i lådorna till telefonerna. Samsung listar att det ingår ett par stereohörlurar i förpackningen, det är högst oklart om ett par hörlurar från Harman Kardon medföljer i förpackningen.
Samsung presenterar S8 och S8+ om en vecka!
Källa

OnePlus 3T kan komma till svenska operatörer

Bild
OnePlus meddelande under gårdagen att man i samarbete med Tre i Danmark kommer släppa sitt senaste tillskott OnePlus 3T till danska kunder. Det innebär att kunder kan binda upp sig på ett abonnemang med en OnePlus 3T!
Nu är frågan: kommer telefonen nå de svenska operatörerna? En tipsare kontaktade Tre i Sverige och fick svaret att de inte vet om de kommer ta in telefonen. Tre i Sverige har idag en begränsad upplaga telefonmodeller, så jag misstänker att man inte kommer ta in telefonen, om inte efterfrågan blir hög förstås!


Källatack för tipset Magnus! 

Tillbehör som förvandlar Samsung Galaxy S8 till dator läcker ut i förväg

Bild
Det sades för ett tag sedan att Samsung Galaxy S8 och S8+ skulle få en Continuum-liknade funktion (som många Windows Phone-telefoner har). Nu verkar det som att tillbehöret som förvandlar Galaxy S8 till en dator läckt ut i förtid!
Samsung kommer kalla tillbehöret DeX-station, och är en docka som alltså omvandlar Galaxy S8 och S8+ från telefoner till datorer. I specifikationerna listas två USB A-kontakter (vanlig USB), en ethernetport, en USB Type C-port och en HDMI-kontakt. Dockan kommer också få egen kylning! Priset kommer ligga på 150 euro, något som motsvarar 1427 svenska kronor! 


Källa

Moto G5 släpps i ny färg!

Bild
Moto presenterade under årets MWC-mässa Moto G5, en telefon som enligt företaget själva erbjuder otroligt mycket hårdvara för pengarna. Nu ser det ut som att Moto planerar att släppa telefonen i ny kulör!
Moto G5 finns än så länge att tillgå i färgerna svart och guld. Nu ser det ut som att färgerna kan få göra sällskap med en mörkblå variant av telefonen. En Moto G5 i mörkblått har nämligen dykt upp på en pressbild i förväg. Moto har inte presenterat G5 i mörkblått ännu så det återstår att se!  

Källa

ZTE presenterar Nubia M2, N2 och M2 Lite

Bild
ZTE har under tisdagskvällen offentliggjort Nubia M2, N2 och M2 Lite – tre telefoner i ZTE Nubia:s mellanklass-serie! Här är allt du behöver veta kring telefonerna!
Om vi börjar med ZTE Nubia M2 så är det den mest påkostade av de tre. Nubia M2 erbjuder en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning av AMOLED-typ. Om vi dyker ned under huven hittar vi här processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne, en minneskortsplats finns också tillgänglig. Det speciella med Nubia M2 är kamerorna. På baksidan hittar vi dubbla sensorer med en upplösning på 13 megapixlar vardera med bländartalet f/2.2. Den ena sensorn tar foton i färg medans den sekundära sensorn tar kort i svartvitt – en funktion som förhoppningsvis skapar fina retrofoton! Den främre kameran har också den fått en hög upplösning på 16 megapixlar.
I övrigt hittar vi en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan (troligtvis gjord i samarbete med Fingerprint Cards), ett 3630 mAh stort batteri som stödjer sn…

Video demonstrerar Samsung Galaxy S8:as design

Bild
En ny video på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 har under dagen påträffats på nätet. Denna video visar hur baksidan- och framsidan kommer se ut på Samsungs kommande flaggskepp!
Det är svårt att bedöma om det rör sig om vanliga Galaxy S8 eller Galaxy S8+ eftersom telefonerna kommer få ett mycket snarlikt utseende. Vi kan på videon se den gigantiska skärmytan som S8 kommer få tillsammans med de böjda Edge-kanterna. På baksidan ser vi att Samsung placerat fingeravtrycksläsaren, en av de två kamerorna och pulsmätaren.
Samsung Galaxy S8 och S8+ visas upp den 29e mars! 


Källa

Apple presenterar ny iPad Air och ny färgglad iPhone 7 och 7 Plus

Bild
Apple har under dagen hållit ett event där man presenterat en ny iPad Air och en ny färg på iPhone 7 och 7 Plus. Dessutom avslöjar man att man kommer börja sälja iPhone SE i ny upplaga!
Om vi börjar med Apples nya surfplatta iPad Air så väljer man endast att kalla plattan för iPad Air. Det gömmer sig inte någon siffra bakom den sista bokstaven alltså, men man kan välja att kalla Apples nya surfplatta för Air 2017 om man så vill! Mycket är sig likt iPad Air 2 på utsidan. Du har samma rektangulära design men också samma 9,7 tumsskärm. På insidan har Air 2017 fått sig en prestandaskjuts i form av Apples A9-chipp. Jag tycker det är konstigt att Apple inte valt att sätta in sitt senaste A10-chipp i Air 2017. Plattan ska dessutom ”bara” komma med 2 GB RAM.
Alla övriga specifikationer är identiska till iPad Air 2, något som bland annat inkluderar en bakre kamera med upplösningen 8 megapixlar. Nya iPad Air 2017 finns tillgänglig med 32- eller 128 GB inbyggt minne. Modellen med 32 GB och endas…

Samsung skickar ut ännu en teaserbild till Galaxy S8

Bild
Samsung har under tisdagsförmiddagen skickat ut ännu en teaserbild för företagets kommande flaggskepp Galaxy S8. Samsung skickar antagligen ut teaserbilden för att ”hypa upp” stämningen inför sitt kommande flaggskepp.
Bilden antyder att Samsung kommer presentera flaggskeppet Galaxy S8 på tillverkarens event den 29e mars eftersom det är en åtta med i bilden.  Bilden antyder också till att Samsung Galaxy S8 kommer få mycket skärmyta på framsidan.
Enligt tidigare läckor kommer Samsung Galaxy S8 få en 5,8 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2880 pixlar), chippen Snapdragon 835 eller Exynos 8895 beroende på region (Sverige får antagligen Exynos-varianten) och en bakre kamera på 12 megapixlar. Samsung Galaxy S8 presenteras 29e mars!  


Källa

Nya Android 7.1.2 nu till Nexus 6P

Bild
Google ha nyligen meddelat att man påbörjat utrullningen av Android 7.1.2 Nougat till fjolårets flaggskepp Nexus 6P. Med uppdateringen ingår ett gäng buggfixar och en nny, användbar funktion!
Med Pixel och Pixel XL kan man använda fingeravtrycksläsaren för att svepa ned notifikationsfältet. Nu har funktionen även nått ut till Nexus 6P, en funktion som också ska finnas tillgänglig till Nexus 5X! I uppdateringen ingår också ett gäng buggfixar!  


Källa

Nokia satsar på att bli tredje största mobiltillverkaren inom tre år

Bild
Nokia gjorde minst sagt en storslagen comeback när man presenterade mellanklass-mobilen Nokia 6 i början på året. Nu har den finländska mobiljätten avslöjat hur planera ser ut kommande år!
Nokia har under gårdagen avslöjat att man satsar på att bli bland de tre största mobiltillverkarna inom tre år – vilket innebär att man år 2020 ska ta en plats där Apple, Samsung och Huawei ligger idag.
Samtidigt avslöjar man också att man kommer offentliggöra flera telefoner under kvartal två i år. Förhoppningsvis presenterar man flaggskeppet Nokia 9 under tidsperioden!

Källa

Nya produktbilder på Samsung Galaxy S8 skapar ha-begär hos redaktionen på Mobilanyheter!

Bild
Läckorna kring Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8+ har varit många de senaste veckorna. Nu har tillsynes officiella bilder på telefonerna påträffats!


Dessa bilder visar verkligen hur mycket skärmyta Samsungs kommande flaggskeppstelefoner kommer få. Jag är som de allra flesta vet teknikgalen. Samsung Galaxy S8 ser ut att bli riktigt läcker med sin stora skärm på framsidan som sluttar ned längs långsidorna. Tyvärr finns ingen bild som demonstrerar baksidan med att tillgå. Vi kan däremot se att telefonerna kommer få främre kameror och iris-sensorer.
Källa

Är det här ZTE:s första smartklocka Quartz?

Bild
Två tillverkare som inte presenterat några smartklockor (ännu) är HTC och ZTE. Nu ser det däremot ut som att ZTE kan vara nära att presentera sin första smartklocka Quartz!
Enheten har tillsynes fångats på bild under måndagskvällen. Klockan på bilden har en cirkulär display och en boett i aluminium. Av bilden att döma kommer ZTE Quartz köra Android Wear 2.0 från start. Det ser också ut som att Quartz kommer få magnetkontakter på baksidan för möjlighet till trådlös laddning.
Enligt källan kommer ZTE Quartz inte behöva vara beroende av en smartphone då kjlockan sägs få egen LTE-uppkoppling.  

Källa

Samsung presenterar smarta röstassistenten Bixby

Bild
Samsung har under eftermiddagen offentliggjort den smarta röstassistenten Bixby. Bixby är Samsungs svar på Google Assistent och Apples Siri. Här är allt du behöver veta om Samsung Bixby!
Samsung har som sagt offentliggjort sin smarta röstassistent Bixby. Enligt mig verkar det som att Bixby ligger före ärkerivalerna Google Assistent och Apples Siri. Jag tycker detta då Bixby känns något smartare, i alla fall på pappret! Den största nyheten med Bixby är att assistenten sätter sig in i vad du gör i telefonen. Om du till exempel kollar på en filmtrailer ska du kunna fråga Bixby när filmen har premiär. Detta ska du kunna fråga direkt i filmen – utan att behöva gå tillbaka till huvudmenyn.
Samsung kommer även implementera Bixby till utvalda program. Självklart har Bixby samma funktioner som Apples Siri och Googles Assistent, som bland annat innebär att man kan fråga om vädret. Samsung kommer släppa mer information om Bixby i samband med Galaxy S8-eventet 29e mars.   

Källa

Samsung Galaxy S8 kan få genvägsknapp

Bild
Huawei Honor 8 är en telefon som har en specifik knapp för inprogrammering av din favoritapp du vill komma åt snabbt. Nu sägs det att Samsung kommer implementera en liknande knapp till Galaxy S8!
Jag har tidigare rapporterat om att Samsung Galaxy S8 kan få en knapp som är till för röstassistenten Bixby. Nya uppgifter tyder på att Samsung kommer implementera en knapp som man kan programmera in sin favoritapp, en riktigt smart funktion om man vet med sig att man brukar använda en app väldigt mycket!
Samsung Galaxy S8 presenteras 29e mars!   

Källa

Sony introducerar Xperia L1

Bild
Sony har under måndagsmorgonen introducerat budgetmobilen Xperia L1. Xperia L1 har fått ett rektangulärt formspråk med en plastbaksida. Här är allt du behöver veta om Sonys nya budgetsatsning!
Xperia L1 har fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Om vi kollar under huven hittar vi processorn MediaTek MT6737T tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne, plats för minneskort finns. Mobilen har fått en bakre 13 megapixelkamera och en främre 5 megapixelkamera. Båda kamerorna har fått bländartalet f/2.2.
I övrigt har L1 fått ett 2620 mAh stort batteri och plats för dubbla SIM-kort. Mobilen kör Android 7.0 Nougat från start. Om Sony väljer att sälja mobilen i Sverige är ännu oklart, men om man väljer att göra det blir L1 en av tillverkarens första mobiler i Sverige som stödjer dubbla SIM.  

Källa

Ny bild på Samsung Galay S8 dyker upp

Bild
Ny dag, ny bild på Samsungs Galaxy S8. Dagens bild visar en fungerande Samsung Galaxy S8. Samsung kommer den 29e mars offentliggöra telefonerna, men fram tills dess kommer jag säkerligen rapportera om fler läckor! 
Dagens bild visar en Samsung Galaxy S8 i fullt funktionellt skick. Med hjälp av bilden kan vi se att mobilerna kommer bli väldigt slimmade och komma med en Always On-display. Vi kan också se att mobilerna kommer Edge-kanter!  

Källa

Lila varianten på Samsung Galaxy S8 påträffas i det vilda

Bild
Samsung sägs slå på den stora trumman Inför Galaxy S8-lanseringen. Inte bara sägs Galaxy S8 och S8+ bli otroligt slimmade, utan också släppas i en mängd kulörer!

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus sägs finnas tillgängliga i hela sex olika kulörer. Detta inkluderar färger från klassiskt svaet till mer tropiskt blått.
Nu har den lila varianten av telefonen påträffats på bilder. Vi ser att telefonens baksida kommer bli i lila medans framsidan kommer vara i svart. En riktigt snygg färgkombination enligt mig!
Samsung visar upp Galaxy S8 och S8+ den 29e mars!Källa

Här är priset på samtliga Galaxy S8-modeller

Bild
Under dagen har en källa gått ut med prisuppgifter på Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8+! Dessutom avslöjar man att Samsung kommer presentera ett nytt VR-headset och en ny 360-kamera!
Enligt källan kommer Samsung Galaxy S8 kosta 799 euro (7585 svenska kronor) medans S8+ istället kommer kosta 899 euro (8585 svenska kronor).
Den nya 360-kameran kommer kosta 229 euro (2173 svenska kronor) medans VR-headsetet kommer kosta 129 euro (1224 svenska kronor). Båda varianter på Galaxy S8 sägs komma med 64 GB inbyggt minne. Dessutom har ytterligare en bild påträffats på enheterna som visar på det udda format telefonerna kommer få.


Källa

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 11)

Bild
Ännu en vecka med spännande mobilnyheter har passerat. Som vanligt har jag rapporterat mycket om Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S8 och S8+, men jag har också rapporterat om en hel del andra roliga nyheter!
Samsungs Galaxy S8-event börjar närma sig med stormsteg. Under veckan har jag bland annat rapporterat om att telefonerna kan komma att finnas tillgängliga i sex olika färger, men jag hare också avslöjat att Samsungs röstassistent Bixby läckt ut i förtid. Samtliga rykten kring Galaxy S8 och S8+ kan ni ta en titt på här.
Jag kommer igår ut med mitt test på Xiaomi Mi Note 2. En telefon som har en imponerande skärm, kamera, processor och byggkvalitet. Det testat kan ni ta en titt på här. Huawei har även utlyst att man söker testpiloter till nya flaggskeppet P10. Ni kan ansöka genom att klicka här.Detaljer om Xiaomi Mi Pad 3 avslöjade!

Bild
Xiaomi kommer förhoppningsvis inom kort visa upp nya surfplattan Mi Note 3 under april-månad tillsammans med företagets nya flaggskepp Mi 6. Nu har detaljer kring surfplattan hamnat på nätet!
Enligt källan kommer Xiaomis nästa surfplatta komma i två varianter. Ena varianten ska ha fått en 7,9 tumsskärm (med okänd upplösning) med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne, båda med 4 GB RAM. Modellen ska köra Android 7.0 Nougat från start.
Den andra surfplattan ska istället köra Windows 10 som operativsystem. Den här plattan ska få en 9,7 tumsskärm tillsammans med en Intel 8750-processor med 4 GB RAM. 

Källa