Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 16, 2017

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus slut i hemlandet Korea - nu kan Sverige drabbas!

Än så länge har Samsung kunnat producera den mängd smartphones som efterfrågats av konsumenterna av modellerna Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus. Nu är det slut med det då Samsung fått problem med tillverkningen av mobilerna!
De som förköpte sina telefoner skulle precis som folket i Sverige fått sina telefoner redan. Det har nu framkommit att den svenska operatören Telenor inte kunnat leverera ut Galaxy S8 och S8 Plus som utlovat till de kunder som bokat någon av telefonerna. Samsung har tidigare meddelat att kunder kunde köpa telefonerna från den 24e april i Korea. Så blir alltså inte fallet då man inte har tillräckligt med telefoner. Detta är något som säkerligen också kommer drabba svenska butiker. 

Källa

Nu kan Bixbyknappen programmeras om till Google Assistent!

För ett tag sedan meddelade Samsung att Bixbyknappen på Samsung Galaxy S8 och S8 Plus endast skulle fungera ihop med företagets egna Bixby-gränssnitt. Nu har en utvecklare kommit runt problemet! Många är säkerligen besvikna över att den speciella Bixbyknappen på Galaxy S8 och S8 Plus inte kan programmeras om till en genväg till valfri app. Med appen  BixReMap är det nu möjligt (igen) att använda knappen som genväg till Googles Assistent. I framtiden tror jag dock att man kommer kunna lägga in vilken app man vill och få Bixbyknappen att agera genväg! 
Källa

HTC publicerar video på HTC U 11 i förtid!

HTC avslöjade nyligen att man kommer presentera sitt nästa flaggskepp HTC U 11 på ett event den 16e maj. Nu verkar det dessutom som att HTC publicerat en video på telefonen i förtid!

Videon visar att HTC U 11 kommer få knapparna placerade på skärmen. Det mest iögonfallande är däremot att personerna på videon scrollar mellan olika program utan att röra skärmen. HTC U 11 kommer troligtvis få en tryckkänslig ram som agerar ”skrollhjul” åt telefonen. Den här funktionen kan jämföras med Samsungs smartklockor som har roterbara ramar som man navigerar runt i systemen med.

Mer om HTC U 11 kan diskuteras i det nystartade forumet.Är det här en officiell bild på Moto Z2 Play?

Moto kommer inom kort presentera sitt nästa flaggskepp Moto Z2. Det ser nu ut som att Moto dessutom kommer presentera en Play-variant av mobilen! En bild har nämligen fångats på enheten!

Av bilden att döma kommer Moto Z2 Play få stöd för Moto:s moduler. Vidare ser vi att Z2 Play antagligen får samma ovala hemknapp som Moto Z2 kommer få. Vi ser också att mobilen kommer släppas i en variant med guldig baksida och vit framsida. Telefonen har också utrustats med en främre LED-blixt! Det är ännu oklart när Moto kommer presentera nya Z2-serien!


Källa

HTC U 11 är HTC:s nästa flaggskepp!

Det spekulerades länge om att HTC skulle döpa sitt nästa flaggskepp till HTC 11. Men när HTC introducerade U-serien trodde man istället att nästa flaggskepp skulle kallas för HTC U!

HTC har mer eller mindre bekräftat att tillverkarens kommande flaggskepp kommer kallas för HTC U 11, och alltså innehålla en del av det nya- samt gamla produktnamnet. Enligt Evan Blass kommer U 11 bli tillgänglig i färgerna svart, vitt, rött, blått och silver. Telefonen förväntas få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) och processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Källa

Jag gör en unboxing på Xiaomi Redmi 4A och Redmi Note 4!

Under fredagen anlände äntligen Xiaomis nya mellanklass- och budgetsatsningar Redmi 4A och Redmi Note 4 hem till mig – två telefoner jag verkligen ser fram emot att testa. Först kommer dock en unboxing-text!


Båda telefonernas lådor är väldigt stilrena. Xiaomi har inte ansträngt sig för att plottra till lådorna, något jag tycker är bra. Båda lådors framsidor har fått en vit bakgrund med respektive modellnamn på, alltså 4A för Redmi 4A och Note 4 för Redmi Note 4! På lådornas långsidor står hela produktnamnen, vilket är Redmi 4A och Redmi Note 4. Båda lådorna har fått Mi-loggor placerade på under- och ovansidorna.

Xiaomi Redmi Note 4 har en baksida som nämner att mobilen fått en 5,5 tums Full HD-skärm, processorn Snapdragon 625 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne, en bakre 13 MP-kamera, en främre 5 MP-kamera, ett 4100 mAh batteri och Xiaomis gränsnitt MIUI. Med Redmi Note 4 medföljer följande saker i lådan: ·Telefonen·En nål till SIM-kortet·En reseladdare (stickpropp)·En micr…

Bekräftat: Xiaomi jobbar på Mi 6 Plus!

Det spekulerades länge om att Xiaomi skulle presentera Xiaomi Mi 6 tillsammans med storebrodern Mi 6 Plus. När Xiaomi endast presenterade Mi 6 tror jag flera än mig blev besvikna över att Xiaomi inte visade upp någon plusmodell av mobilen!

De kinesiska myndigheterna har under torsdagskvällen läckt ut dokument som avslöjar att Xiaomi är i full färd med att utveckla en plusmodell av Mi 6. Enligt tidigare källor kommer Mi 6 Plus få snarlika specifikationer med vanliga Mi 6. Det som ska skilja telefonerna åt är dess skärmstorlekar (5,7 tum Mi 6 Plus) och batterikapaciteten då Mi 6 Plus sägs få ett 4000 mAh stort batteri. Eftersom Mi 6 Plus sägs få snarlika specifikationer med Mi 6 rekommenderar jag att ni kollar in Xiaomi Mi 6:s specifikationer. Källa

Moto G4 Play får Android Nougat i juni!

Moto har nyligen meddelat när man tänker börja skicka ut Android 7.0 Nougat till budgetmobilen Moto G4  Play - en smartphone som kostar  1500 kronor!
Jag tycker det är riktigt bra av Moto att man väljer att skicka ut Nougat till budgetmobilen Moto G4 Play. Med Android 7.0 Nougat ingår bland annat ett mer aggressivt batterisparläge och ett gäng buggfixar. Uppdateringen kommer börjas rulla ut om ungefär två månader enligt Moto. 
Källa

Det här kan vara Huawei Honor 9 i svart!

Under gårdagen kunde jag rapportera om att Huawei Honor 9 kunde redan nu läckt ut på en officiell bild. Under kvällen har ännu en bild påträffats med samma telefon. Den här gången i svart!
Av bilden att döma kommer Huawei Honor 9 påminna mycket om sin föregångare. Den svarta varianten av Honor 9 är inget undantag då mobilen ser ut att få samma glasbaksida som Honor 8. Dessutom ser det ut som att Honor 9 kommer få dubbla kameror på baksidan. Huawei ser däremot ut att flytta baksidan från baksidan till framsidan. Vilken färg tycker du är snyggast? Svart eller blå? Tveka inte att dra iväg en kommentar!


Källa

Tele2 erbjuder nu obegränsad surf i ny pott!

Tele2 har under dagen gått ut med att man kommer starta upp en ny abonnemangsform som innebär att kunder får obegränsat med surf i mobilen. Vilken dröm för mig som är internet-beroende!
Tele2 har helt klart tagit abonnemangen till nästa nivå. Med ett abonnemang Tele2 kallar för ”Unlimited” kan man alltså surfa obegränsat inom Sveriges gränser. Det innebär bland annat att man kan se på hur mycket film man vill! För att den obegränsade surfen inte ska missbrukas måste man dock fylla på med data om man använt 5 GB på en dag.
Tele2 meddelar också att det ingår 12 GB att surfa för runtom i Europa. Priset för hela kalaset kommer landa på 499 kronor i månaden! 

Källa

Här är Andy Rubins supertelefon!

Andy Rubins kommande supersmartphone har nyligen påträffats i en reklamvideo. En video som visar hur telefonens framsida kommer bli!


Om vi ska tro att telefonen på bilden ser det ut som en Xiaomi Mi Mix-kopia. Det är inte mycket som skiljer telefonernas framsidor åt, men en sak är påtaglig; Andy Rubins telefon har bara fått rundade skärmhörn högst upp. Längst ned har telefonen fortfarande kvar de klassiska nittiograders vinklarna! På undersidan ser Rubins telefon ut att få ett 3,5 mm jack, en högtalargrill och laddporten.
Jag tror att Rubins telefon kommer få en display som kommer vara runt 6 tum stor med upplösningen 2560 x 1312. Mer bekräftade uppgifter är att telefonen kommer få processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM, 16 GB inbyggt minne, en bakre 12 MP-kamera och en främre 8 MP-kamera. Enligt analyser kommer telefonen vara utrustad med en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards!


Motorola Moto X (2017) dyker upp på nätet

Moto kommer snart offentliggöra årets upplaga av mobilen Moto X. Nu ser det ut som att mobilen påträffats på nätet och därmed fått några av sina huvudspecifikationer avslöjade! Här är allt du behöver veta kring telefonen!
Enligt tidigare källor kommer Moto X (2017) få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven ser det istället ut som att vi hittar processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. De dubbla kamerorna ska ha fått en upplösning på 13 megapixlar vardera! 

Källa

Rykte: LG V30 och Xiaomi Mi Mix 2 får OLED-paneler!

LG har i generationer producerat OLED-paneler för sina allra finaste TV-apparater. Jag har länge frågat mig själv varför LG:s high-end telefoner inte fått skärmpanelen OLED. Nu sägs det dock att LG V30 kommer få ta del av en OLED-panel!
LG V30 förväntas lanseras någon gång sent i sommar och sägs alltså få ta del av LG:s grymma OLED-panel. Om denna uppgift stämmer kommer LG V30 med stor sannolikhet kosta riktigt mycket. Xiaomi är en tillverkare som redan använder sig av en typ av OLED-panel i företagets Edge-smartphone Mi Note 2. Uppföljaren till Mi Note 2 sägs också den utnyttja samma skärmteknik. 

Källa

Xiaomi Mi Mix 2 dyker upp på nätet - alla specifikationer listade!

Xiaomi kommer snart presentera en uppföljare till konceptmobilenXiaomiMi Mix. Nu har uppföljaren Nu Mix 2 dykt upp på nätet. Dessutom har återförsäljaren lista många av mobilens specifikationer!
Skärmen kommer fortfarande vara 6,4 tum stor. Men Xiaomi kommer den här gången satsa på att ge mobilen upplösningen 2540 x 1440 pixlar. Panelen ska vara av AMOLED typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 4/128, 6/128 eller 8/256 GB minne! Det innebär att den bästa varianten av Mix 2 kommer få hela 8 GB RAM!
Den bakre kamera sägs få upplösningen 19 megapixlar medans den främre sägs få upplösningen 13 megapixlar. I övrigt sägs Mix 2 få ett 4500 mAh batteri och en fingeravtrycksläsare från Fingerprint Cards. 
Källa

Är det här Huawei Honor 9?

Huawei Honor presenterade förra året succémobilen Huawei Honor 8 – en telefon som erbjöd riktigt mycket prestanda för pengarna. Honor 8 tror jag är en av de största framgångarna till att Huawei fått den höga marknadsandel man fått idag på svenska marknaden!
Nu kan den första bilden till uppföljaren av Honor 8 påträffats på nätet. Uppföljaren kommer med största sannolikhet kallas för Honor 9 och inte bära särskilt stora förändringar från Honor 8 utseendemässigt. Av bilden nedan att döma kommer Huawei Honor fortsätta sitt spår med glas på enhetens fram- och baksida. Dessutom ser det ut som att Honor 9 kommer få dubbla kameror och komma i samma marinblåa färg som Honor 8 finns i.
Den största skillnaden mellan Honor 8 och Honor 9 ser istället ut att bli telefonernas framsidor. Det ser nämligen ut som att Honor 9 kommer få samma touchknapp som Xiaomi Mi 6 fått. Under knappen förväntas en fingeravtrycksläsare från Fingerprint Cards sitta. Denna bild bör dock tas med en nypa salt då vi fortf…

Xiaomi presenterar Mi 6

Xiaomi har efter lång tids spekulerande offentliggjort tillverkarens nya mobilflaggskepp Xiaomi Mi 6 - en smartphone som bland annat utrustats med dubbla 12 MP-sensorer!
Konstruktionen påminner mycket om den konstruktion Huawei Honor 8 har med glas på både fram- och baksidan. Xiaomi Mi 6 har också fått en hemknapp på framsidan som också rymmer en fingeravtrycksläsare. Skärmen är 5,15 tum stor och har fått Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi senaste nytt från Qualcomm, nämligen Snapdragon 835 - processorn tillsammans med 6 GB RAM.
Kamerorna på telefonens baksida har båda fått upplösningen 12 megapixlar. Dessa kan ge 2x optisk zoom. Dessutom kan de skapa Bokeh- effekter (bilder med oskarp bakgrund). Den främre kameran har fått en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt har Mi 6 fått ett 3250 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning genom USB Type C-kontakten. Xiaomi har den här gången skippat hörluruttaget för att istället utrusta Mi 6 med stereohögtalare!…

Jag testar Fitbit Alta HR!

När jag testade Fitbit Alta var jag alldeles lyrisk över att Fitbit utrustat aktivitetsarmbandet med en OLED-display. Nu har jag testat uppföljaren Alta HR och kan ge mitt slutliga omdöme. Lever uppföljaren upp till redaktionens hårda krav? Vad har förbättrats med uppföljaren till Fitbit Alta? Det och lite till ska jag reda ut i det här testet!


Modellen av Fitbit Alta HR jag fick hem var varianten med det svarta sportarmbandet. En stor förändring Fitbit gjort med Alta HR mot föregående Fitbit Alta är att man bytt ut armbandets spänne. Med vanliga Alta behövde man justera storleken genom att trycka fast en plupp i rätt hål. Med Alta HR har Fitbit bytt Alta:s spänne mot ett vanligt klassiskt sådant. Jag tyckte det var krångligt att spänna fast spännet på Alta, men tycker inte det längre med Alta HR:s spänne. Fitbit Alta HR säljs i två storlekar; antingen med ett stort eller litet armband. Som vanligt håller Fitbits armband högsta kvalitet och jag upplever inte minsta tendens till skav e…

Samsung presenterar specialutgåva av Gear S3 med 24 karats guld!

Samsung har under gårdagen offentliggjort en specialutgåva av smartklockan Samsung Gear S3. Specialutgåvan av klockan är i äkta guld och passar säkerligen den som vill ha en cool klocka men ändå vill ha en smartklocka!


Klockan kommer kosta 649 dollar, vilket motsvarar ungefär 5824 svenska kronor just nu. Klockans boett och snurrhjul är båda täckta av dubbla lager 24 karats guld, och det är därför priset drar iväg uppåt.
I övrigt har klockan fått samma komponenter på insidan som Gear S3 Classic och Gear S3 Frontier. Klockan kommer inte nå svenska butiker.
Källa

Pressbild läcker ut på Xiaomi Mi 6

Xiaomi kommer senare idag (kommer inte kunna rapportera direkt på grund av att jag flyger hem från Turkiet) presentera sitt nästa flaggskepp Xiaomi Mi 6, en telefon som nyligen fastnat på en offciell bild i förväg!
Av bilden att döma kommer Xiaomi Mi 6 dela mycket av designen med Huawei Honor 8. Det eftersom Mi 6 ser ut att få en baksida i glas och dubbla kameror, dessutom ser det ut som att mobilen kommer finnas tillgänglig i samma blåa färg som Honor 8 finns tillgänglig I. På framsidan ser vi också att Mi 6 kommer få en touchknapp som troligtvis också innehåller en fingeravtryckssensor från svenska Fingerprint Cards.
Xiaomi Mi 6 sägs få en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920), processorn Snapdragon 835 med antingen 4 eller 6 GB RAM och dubbla 12 MP-kameror.

Källa

ZTE presenterar Axon 7s - använder Snapdragon 821!

ZTE har under dagen offentliggjort Axon 7s – en uppgraderad version av förra årets ZTE Axon 7. Axon 7s har däremot inte uppdaterats på utsidan utan bara på insidan. Här är allt du behöver veta om Axon 7s!
Som jag nämnde i inledningen är Axon 7s identisk till Axon 7 till det yttre. Det som skiljer mobilerna åt är en enda sak: prestandan. ZTE Axon 7 fick processorn Snapdragon 820 medans Axon 7s fått processorn Snapdragon 821. Det är däremot oklart om mobilen fått 6 GB RAM eller står kvar på 4 GB RAM.
Övriga specifikationer såsom kamera och bildskärm är identiska till Axon 7. Det betyder att Axon 7s också får ta del av de grymma stereohögtalarna Axon 7 har.

Källa

LG G6:s Full Vision-display kommer stödja upp till 300 appar innan årets slut enligt LG!

LG G6 har det något udda formatet 18:9, men kan tack vare sitt udda format ha en skärm som i princip täcker hela framsidan. Många program är däremot inte anpassade för LG G6:s avlånga display.
LG har under dagen avslöjat att man hoppas att runt 300 olika program kommer stödja 18:9 formatet till slutet på 2017. De flesta program man använder på G6 får idag en svart list på ovan- och undersidan av displayen eftersom programmet är anpassat för 16:9 formatet. LG nämner dock inte vilka program det gäller, men förhoppningsvis gäller det program såsom Facebook, Twitter, Instagram och YouTube. Det återstår att se!

Källa

Rykte: Andy Rubins smartphone fångad i benchmarkprogram

Andy Rubin, grundare till operativsystemet Android, kommer inom kort presentera en egen smartphone. Nu sägs det att telefonens specifikationer fastnat i benchmarkprogrammet GFXBench!
Av bilden att döma kommer Andy Rubins telefon få en display med den något udda upplösningen 2560 x 1312 pixlar. Det innebär att mobilen kommer få formatet 80:41, vilket i princip är samma format som LG G6 fått. Under huven sägs det att telefonen kommer få processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 16 GB inbyggt minne, men fler varianter (med mera minne) ska finnas tillgängliga.
Det ser också ut som att telefonen kommer få en bakre 12 MP-kamera och en främre 8 MP-kamera. Telefonen ska levereras med Android 7.0 Nougat från start.  

Källa

Är det här OPPO:s nya superlur Find 9?

Det har till och från sagts att OPPO snart kommer presentera en uppföljare till 2014 års OPPO Find 7. Uppföljaren sägs kallas för OPPO Find 9, en mobil som bland annat sägs erbjuda en kantlös design!
Av bilden nedan att döma kommer OPPO Find 9 bestå av mestadels display på framsidan med undantag för en ram i nedre delen av framsidan. Tidigare källor har sagt att Find 9 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), processorn Snapdragon 835 med antingen 4/64 eller 6/128 GB minne och en bakre kamera på 21 megapixlar.
OPPO har ett samarbete med svenska Fingerprint Cards och det är förhoppningsvis en sådan fingeravtryckssensor Find 9 kommer få, något som skulle innebära att Find 9 skulle få en mycket snabb läsare! Det är ännu oklart när, och ens om OPPO kommer visa upp Find 9.

Källa

Sony skickar ut betaversion av Android 7.1.2 till Xperia X

Sony har under eftermiddagen meddelat att man börjat skicka ut betaversionen av Android 7.1.2 till Xperia X-användare. En betauppdatering som innehåller ett gäng nya, roliga finesser!
Sony har framförallt experimenterat med fingeravtrycksläsaren i senaste betauppdateringen. Sony har infört ett gäng svepgester till läsaren. Sony går dock inte in på vilka svepgester man kan använda fingeravtrycksläsaren till. Detta får vi förhoppningsvis reda på till nästa betauppdatering om inte tidigare! Utöver detta ska Sony också förbättrat batterisparläget Stamina Mode och implementerat ett gäng buggfixar!   

Källa

HTC U sägs sakna ett 3,5 mm uttag

HTC kommer inom kort presentera företagets nya flaggskepp HTC U – en telefon som kommer dela många egenskaper med den större brodern HTC U Ultra. Nu framkommer det att HTC U kommer sakna ett 3,5 mm uttag!
Enligt källan kommer HTC presentera HTC U i två varianter. Ena varianten ska ha plats för ett SIM-kort och ett minneskort medans den andra varianten ska ha plats för antingen två SIM-kort eller ett SIM-kort och ett minneskort. Det är dock troligtvis varianten med plats för ett SIM-kort som Sverige kommer få.
Enligt källan kommer HTC U dessutom bli IP57-klassad, vilket innebär att den blir vattenavstötande. HTC U sägs få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) och processorn Snapdragon 835 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det är oklart när HTC kommer presentera HTC U, men förhoppningsvis blir det snart med tanke på alla bilder som läckt ut på telefonen! 
Källa

Första bilden på Xiaomi Mi Max 2 dyker upp!

Xiaomi kommer i övermorgon hålla ett event där man förväntas visa upp nya flaggskeppen Xiaomi Mi 6 och Mi 6 Plus. Nu har två bilder dykt upp på Xiaomi Mi Max 2, så det kan hända att man också visar upp en ny phablet under eventet!
Telefonen ser ut att få en konstruktion i aluminium av unibody-typ. Xiaomi Mi Max kommer få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan såväl som en kamera med tillhörande LED-blixt. Xiaomi harr också valt att placera en Mi-logga långt ned på telefonens baksida. På toppen har Mi Max 2 fått en 3,5 mm port för hörlurar, ett IR-öga och en mikrofon. På undersidan har Xiaomi placerat USB Type C-kontakten för laddning med två högtalargrillar.
Xiaomi Mi Max 2 kommer få en smått futuristiskt stor skärm som mäter 6,44 tum (!) med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs mobilen fått processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Mobilen sägs även få ett stort batteri på 5000 mAh.  Källa

Här är ZTE Blade A602

En ny telefon från ZTE vid modellnamn Blade A602 har under gårdagen påträffats på sidan SlashLeaks. Av bilden att döma kommer ZTE Blade A602 få en konstruktion i aluminium av unibody-typ!
Av bilden att döma kommer ZTE Blade A602 få en konstruktion i aluminium av typen unibody. Dessutom ser det ut som att telefonens baksida kommer bli svagt kurvad för den bästa passformen i handen. Om vi kollar till specifikationerna ser Blade A602 ut att bli en mellanklass-telefon då enheten bland annat kommer få en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar) och en bakre 8 MP-kamera. Det är ännu oklart när ZTE kan tänkas presentera mobilen.  

Källa

Xiaomi Mi 6 Plus fastnar på bild

Xiaomi kommer i övermorgon offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi 6 och Mi 6 Plus. Nu verkar det som att den större av dem två fastnat på bild. En bild som avslöjar att Mi 6 Plus kommer få en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan!
Av bilden att döma kommer Xiaomi Mi 6 Plus påminna om OnePlus 3T tack vore den hemknapp telefonen fått placerad i mitten under displayen, en hemknapp som troligtvis också agerar fingeravtrycksläsare åt telefonen. På undersidan ser vi att Xiaomi Mi 6 Plus kommer få två högtalargrillar och laddningsporten som består av en USB Type C-kontakt.   

Källa

Är det här ett fodral till OnePlus 5?

OnePlus kommer senare i sommar offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu kan det första fodralet till mobilen ha fångats på bild. Skalet visar att telefonen bland annat kommer få dubbla kameror!


Det är en tredjepartstillverkare som lagt ut fodralet på nätet. En detalj som sticker ut på fodralet är det stora kamerahålet om antyder att OnePlus 5 kommer få dubbla kamerasensorer på baksidan. Om skalet är anpassat för OnePlus 5 betyder det också att mobilen kommer få sina volymknappar och av/på – knappen placerad på den vänstra långsidan. Enligt tidigare spekulationer kommer OnePlus 5 ha utrustats med dubbla 23 MP-sensorer. Det återstår däremot att se om skalet på bilden tillhör OnePlus 5!
Källa

Xiaomi Mi 6 får en fingeravtrycksläsare placerad under hemknappen!

Xiaomi Mi 5S var Xiaomis första smartphone som kom med en fingeravtrycksläsare inbäddad under hemknappen. Så ser fallet även ut att bli med Xiaomis kommande flaggskepp Xiaomi Mi 6!
En bild har under kvällen påträffats på en telefon som fått sin fingeravtrycksläsare inbäddad under hemknappen. Xiaomi:s första telefon som fick denna typ av lösning var Xiaomi Mi 5S. En telefon ni kan läsa mitt test på här. Detta innebär att Xiaomi inte blir den första tillverkaren som inkluderar en fingeravtrycksläsare i displayen. Xiaomi Mi 5S hade en riktigt snabb fingeravtrycksläsare och jag misstänker att Mi 6 kommer få en lika snabb fingeravtrycksläsare. Dessutom tror jag telefonen kommer få en iris-läsare!
Källa

Kan det här vara Samsung Galaxy Note 8?

Samsung avslöjade i början på året att Note-serien kommer leva vidare – trots den dundertabbe man gjorde med Galaxy Note 7. Redan idag kan jag lägga ut två bilder som kan vara på Samsungs kommande phablet!
Telefonen vi ser på bilden påminner mycket om Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Eftersom Samsung presenterat en Galaxy S8 Plus med en 6,2 tumsskärm förvånar det mig inte om Samsung Galaxy Note 8 blir väldigt lik Galaxy S8 Plus till utseendet (med några små förändringar). Den telefon Benjamin Geskin lagt ut visar en telefon som har en identisk framsida till Galaxy S8, men en något annorlunda baksida. Förhoppningsvis får Samsung Galaxy Note 8 fingeravtrycksläsaren inbyggd i skärmen. Det ser också ut som att Note 8 kommer få dubbla kameror!  Källa

Moto Z Play kommer få Android 7.1.1

Det har såhär långt varit oklart om fjolårets mellanklassare i Moto:s Z-serie kommer få en uppdatering till Android 7.1.1 Nougat. Moto har (troligtvis) av misstag avslöjat att man planerar att skicka ut uppdateringen till Z Play!
Det framgår inte när Moto Z Play kommer få uppdateringen. Eftersom Moto:s telefoner kör en så gott som renodlad version av Android så tror jag inte att uppdateringen är långt bort. Telefonen uppdaterades i början av januari till Android 7.0 Nougat. I Android 7.1 Nougat medföljer diverse buggfixar men också ett förbättrat energisparläge för telefonens batteri.
Källa

Första bilden fångas på OPPO R11 med dubbla kameror!

OPPO kommer snart offentliggöra en ny mobil vid namn R11. OPPO R11 ska enligt tidigare källor ha extra fokus på kameraområdet, något den här bilden (se nedan) kan bekräfta!
Av bilden att döma kommer OPPO R11 vara byggd i ett stycke aluminium (unibody) samt finnas tillgänglig i färgvalet guld. Telefonen kommer få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar), processorn Snapdragon 660 (som ännu inte presenterats!) med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen sägs få dubbla 16 MP-kameror på baksidan och en främre kamera med en upplösning på 20 megapixlar.
I övrigt sägs OPPO R11 få ett rejält tilltaget batteri och en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen (från Fingerprint Cards?). Telefonen sägs också kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. 

Källa

Stora problem upptäckta i Android 7.1.2 - fingeravtrycksläsarna slutar fungera!

Google släppte för ett tag sedan Android 7.1.2 Nougat till ett gäng Nexus- och Pixel-enheter. Som vanligt när det kommer en ny uppdatering fungerar inte allt alltid som tänkt! Men i Android 7.1.2 har ett extra stort problem upptäckts!
Flera användare som uppdaterad sin Google-enhet till nyaste Android 7.1.2 har upptäckt att fingeravtrycksläsaren slutat fungera. Det gäller dock inte alla som uppdaterat sin enhet utan bara en liten majoritet. Problemet gäller mobilerna Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel och Pixel XL. Google har inte berättat när man kommer skicka ut en ny uppdatering som åtgärdar problemet, men förhoppningsvis gör man det snart! Jag avråder därmed er som har någon av ovanstående enheter att hämta hem den nyaste uppdateringen.  

Källa

360-video fångas på Moto E4 Plus!

Under gårdagen kunde jag rapportera om att OnLeaks lagt ut en video som visar Moto:s kommande flaggskepp Moto Z2 från varenda vinkel. Under dagen har mellanklassaren Moto E4 Plus fastnat på samma typ av video!
Av videon att döma kommer Moto E4 Plus få en aluminiumkonstruktion i unibody-typ. Det innebär att ramen är gjord i detta material tillsammans med baksidan. På baksidan kommer Moto E4 Plus få en kamera med tillhörande LED-blixt. Här hittar vi också en högtalare. På framsidan ser det ut som att Moto E4 Plus kommer få en icke-fysisk hemknapp, en hemknapp som troligtvis också agerar fingeravtrycksläsare. Telefonen verkar också få en främre LED-blixt för perfekta selfies!
På mobilens högra långsida kommer vi hitta volymknapparna samt av/på – knappen. På den vänstra långsidan finner vi ingenting. På mobilens undersida sitter laddkontakten (micro-USB) tillsammans med en mikrofon. På telefonens ovansida finner vi endast ett 3,5 mm jack för hörlurar.  Mobilen sägs mäta 9,3 mm och rymma e…

Tillbakablick från den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 15)

Ännu en vecka med spännande mobilnyheter har passerat. Precis som förra veckan har inte mycket nytt presenterats. Desto fler rykten har det varit kring nya mobiltelefoner från bland andra Moto.
HTC presenterade exempelvis sin nya telefon HTC X10 på mellanklass-sidan. HTC X10 är HTC:s utmanare till mobiler såsom Lenovo P2 eftersom HTC utrusta mobilen med ett 4000 mAh stort batteri. Hela artikeln hittar ni här.
Moto kommer med allra största sannolikhet offentliggöra en ny serie smartphones snart. Det eftersom nya Moto Z2 och mellanklassarna Moto E4 och E4 Plus fastnat på bild. Samtliga inlägg om Moto kan ni se här.
Utöver detta har det också kommit fram att OnePlus nästa flaggskepp OnePlus 5 kommer få en femma bakom produktnamnet!Här är en ny bild på HTC U!

HTC kommer med största sannolikhet ersätta HTC 10 med sin nya U-serie. Telefonen som sägs ersätta HTC 10 sägs bli HTC U, en telefon som nu fångats på bild i förtid!
Av bilden att döma kommer HTC U bli en mindre variant av företagets nuvarande flaggskepp HTC U Ultra. HTC U ser ut att få en baksida i glas och en hemknapp placerad på framsidan som också agerar fingeravtrycksläsare åt telefonen!
Om vi kollar till specifikationerna ser det ut som att HTC U kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 xx 2560 pixlar), processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran sägs få upplösningen 12 megapixlar medans den främre kameran sägs få upplösningen 16 megapixlar. Det är ännu oklart när HTC kommer visa upp HTC U! 

Källa