Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 28, 2017

Samsung Galaxy J5 (2015) får Nougat i november

En lista har nyligen avslöjat när 2015 års modell av Samsung Galaxy J5 kommer få erhålla en uppdatering till Android 7.0 Nougat. Ett datum då Google redan skeppat ut nästa stora Androidversion, Android O. 

Listan avslöjar att Samsung Galaxy J5 (2017) kommer uppdateras till Android 7.0 Nougat den 3e november i år. I Android 7.0 Nougat ingår en nyhet som låter användare köra två appar sida-vid-sida. Android 7.0 Nougat har också blivit stabilare jämfört med tidigare 6.0 Marshmallow.

Källa

Här är ännu en teaserbild på Honor 9

Huawei kommer 27e juni offentliggöra sitt nya flaggskepp Honor 9. Under fredagskvällen har en ny bild påträffats på enheten, troligtvis rör det sig om en teaserbild som läckt ut i förväg. 

Bilden indikerar att Huawei Honor 9 kommer få en baksida i glas. Det vi också kan se är att mobilen kommer få en kurvad baksida, det troligtvis för att telefonen ska ligga bekvämt i handen. Smartphones såsom Samsung Galaxy S8, som använder en liknande baksida, känns mindre än vad telefonen faktiskt är tack vore denna typ av baksida. Huawei Honor 9 förväntas bli en av de minsta flaggskeppstelefonerna för 2017 då den sägs erbjuda en förhållandevis liten 5,15 tumsskärm kombinerad med Huaweis egna kraftfulla hårdvara i form av Kirin 960 med 6 GB RAM.

Källa

Apple förväntas presentera två nya iPads under årets WWDC

Apple kommer den 6e juni hålla sitt årliga WWDC-event. Här förväntas man inte bara visa upp iOS 11 utan också två helt nya iPads. En helt ny iPad med 10,5 tumsskärm och en uppgraderad 12,9 tummare! 

Nya iPad Pro (12,9") förväntas få samma skärmstorlek som första generationens iPad Pro. Skärmupplösningen sägs också bli densamma. Nya iPad Pro sägs däremot få ett nytt chipp i form av A10X tillsammans 4 GB RAM. Enligt källan kommer plattan finnas tillgänglig i varianterna 32/128 och 256 GB. Jag hoppas själv att årets iPad Pro får mer display-yta än tidigare iPads.

Det sägs också att Apple kommer introducera en helt ny iPad med en skärmstorlek på 10,5 tum. Enligt källan har den här varianten fått en upplösning på 1536 x 2048 pixlar, vilket innebär att plattan håller Apples Retina-standard. iPad 10,5" förväntas få processorn A10 tillsammans med 3 GB RAM. Om Apple introducerar en ny iPad med nytt format sägs det att de kommer skrota iPad Mini-serien.

Källa

Huawei presenterar surfplattan MediaPad M3 Lite 8.0

Huawei har under lördagsförmiddagen offentliggjort surfplattan MediaPad M3 Lite 8.0. Som man kan höra på namnet handlar det om en surfplatta med en 8 tumsskärm. Surfplattan riktar sig till mellansegmentet. 

MediaPad M3 Lite 8.0 har fått en unibodykonstruktion i aluminium. På framsidan skyddas surfplattan av ett lager glas av typen Gorillaglas 5. Skärmen är 8,0 tum stor med en upplösning på 1920 x 1200 pixlar, vilket är datorupplösningen för Full HD.

Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435, antingen med 3/32 eller 4/64 GB minne. Plattan har fått en bakre och främre kamera med upplösningar på 8 megapixel på vardera sida. I övrigt har MediaPad M3 Lite 8.0 fått en något snålt tilltaget batteri på 4800 mAh, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och Android 7.1.1 Nougat tillsammans med tillverkarens egna gränssnitt EMUI 5.1 på toppen.

Det speciella med MediaPad M3 Lite 8.0 är dess högtalare som är utvecklade i samarbete med AKG. Plattan har fått en högtalare placerad på bott…

Här är Moto C

Moto har efter en tids spekulerande offentliggjort budgetmobilen Moto C, en telefon som endast kommer bli aktuell för Indien, i alla fall till en början. 

Moto C är Moto:s nya budgetsatsning bland smartphones. Telefonen har fått en unibodykonstruktion i plast. På framsidan finner vi istället en skiva glas. Skärmen i fråga är 5 tum stor med en upplösning på 854 x 480 pixlar. Under huven hittar vi processorn MediaTek MT6737M tillsammans med 1 GB RAM med 8 eller 16 GB inbyggt minne.

Den bakre kameran har fått en upplösning på 5 megapixel medans den främre kameran fått en upplösning på 2 megapixel. I övrigt har Moto C fått ett 2350 mAh löstagbart batteri och skeppas med Android 7.0 Nougat från start. Saker såsom IP-klassning och fingeravtrycksläsare saknas helt. Moto C finns tillgänglig för 95 dollar, något som motsvarar 822 svenska kronor just nu.

Källa

Läcka avslöjar att OnePlus 5 kommer få dubbla kameror och ett 3300 mAh-batteri

OnePlus kommer den 15e juni offentliggöra sin nya flaggskeppstelefon OnePlus 5. Nu har en del av telefonens låda läckt ut på nätet, en del av lådan som avslöjar viktiga detaljer om telefonen. 

Den läckta kartongbiten avslöjar att OnePlus 5 kommer komma skeppad med ett 3300 mAh batteri. Det innebär att OnePlus 5 kommer få ett 100 mAh mindre batteri än OnePlus 3T, troligtvis för att få ned telefonens tjocklek. Det avslöjas också att telefonen kommer få dubbla kameror på baksidan. Några specifikationer till dessa kameror framgår ej.


Källa


Kommer Samsung Galaxy S8+ bli tillgänglig i rosa?

Samsung Galaxy S8+ finns ju nu tillgänglig i färgerna svart, grått, silver, guld och blått. Nu har en bild på Galaxy S8+ i rosa flugit upp i det vilda. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung släppa en rosa variant av företagets flaggskeppsmobil Galaxy S8+ senare i år. Enligt GSMArena kan det hända att endast plusmodellen av S8 kommer lanseras i den här färgen som en slags specialutgåva.Källa

Nokias nya flaggskepp "9" åker genom AnTuTu - har 4 GB RAM och Snapdragon 835

Det blir tydligare för var dag som går att Nokia snart kommer presentera sitt första Androidflaggskepp Nokia 9. Nu har telefonen besökt benchmarkprogrammet AnTuTu. 

Av bilden nedan att döma kommer Nokia 9 få en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Panelen ska vara av AMOLED-typ. Under huven ser det ut som att Nokia 9 blir utrustad med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM.

Nokia 9 ser ut att få dubbla 13 MP-kameror på baksidan och lanseras med Android 7.1.1 Nougat från start. Det är oklart när Nokia kommer presentera telefonen.

Källa

Nokia 3,5 och 6 kommer få Android O

Nokia, eller HMD som de egentligen heter, har under onsdagskvällen bekräftat att företagets nuvarande mobiltelefoner Nokia 3,5 och 6 kommer erhålla Android O framöver. 

När Nokia presenterade telefonerna sa de då att de kommer uppdatera telefonerna kontinuerligt, oavsett om det rörde sig om små eller stora uppdateringar. Nu har Nokia alltså bekräftat att de som köper en Nokia 3, 5 eller 6 i alla fall kommer få Android O till mobilen. Nokia nämner dock inget tidsspann för uppdateringen.

Källa

OnePlus 5 kommer få mindre yttermått än OnePlus 3T

Ny dag, ny teaserbild från OnePlus på sin kommande flaggskeppsdödare OnePlus 5. Dagens bild antyder att OnePlus 5 kommer få mycket skärmyta på framsidan. Men det kan också betyda att telefonen får en mindre display än sina föregångare. 

Allt fler tillverkare släpper telefoner med minimala skärmramar. OnePlus sägs inte utnyttja den här funktionen till sitt kommande flaggskepp, eller? Företaget har nyligen skickat ut en teaserbild där man beskriver att OnePlus 5 kommer bli mindre än sina föregångare. Då finns det två alternativ: antingen har de gjort displayen mindre eller så har de minskat ned skärmramarna. Vad tror ni att OnePlus gjort? Lämna gärna en kommentar!


Du gillar säkert också: Läcka avslöjar att OnePlus 5 kommer få dubbla kameror och ett 3300 mAh-batteri

Källa

ZTE presenterar Nubia Z17 med 8 GB RAM!

ZTE har under onsdagskvällen presenterat företagets nya flaggskepp Nubia Z17. Nubia Z17 kan bland annat stoltsera med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Nubia Z17 kan dessutom stoltsera med dubbla bakre kameror. 

ZTE Nubia Z17 har fått en konstruktion gjord i ett stycke aluminium. På framsidan finner vi en skiva glas av typen Gorillaglas 5 som sluter samman med aluminiumkonstruktionen. Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Panelen är av IPS-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Det betyder att Nubia Z17 har dubbelt så mycket ram som andra flaggskepp från exempelvis Samsung och LG.

Telefonen har fått dubbla kameror där den primära kameran fått en upplösning på 23 megapixel medans den sekundära fått en upplösning på 12 megapixel. Tillsammans kan de bilda 2x optisk zoom. Den främre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel.

I övrigt har Nubia Z17 fått ett par stereohögtala…

Moto presenterar Z2 Play med fyra nya MotoMods

Moto har under dagen presenterat mellanklassmobilen Moto Z2 Play tillsammans med fyra nya MotoMods. Nya Moto Z2 Play har blivit tunnare än sin föregångare. Dessutom använder sig Moto Z2 Play sig av ett nytt navigeringssätt. Moto Z2 Play har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Panelen är av SUPER AMOLED-typ. Under huven hittar vi den åttakärniga processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixel med bländartalet f/1.7 medans den främre kameran fått en upplösning på 5 megapixel med bländartalet f/2.0. 
Moto Z2 Play har fått ett 3000 mAh som på 15 minuters laddning ska ge en batteritid på upp till 8 timmar, om Moto följer strömmen kommer dessa 15 minuters laddning dock till max två timmars användning. Självklart har telefonen fått en USB Type C-port. 
Moto har tagit efter Huawei och Lenovo med gester på hemknappen för att styra mobilens system. Det innebär att man använder olika gester på hemknap…

ZTE Nubia Z17 kommer bli "kantlös"

ZTE har nyligen skickat ut en ny teaserbild för företagets kommande flaggskepp ZTE Nubia Z17. Den här gången får vi både se telefonens fram- och baksida. Vi kan exempelvis se att Nubia Z17 blivit utrustad med dubbla bakre kameror. 
Av bilderna nedan att döma kommer ZTE Nubia Z17 få en baksida i glas med dubbla kameror. Telefonens framsida ser också den ut att bli skyddad av en glasskiva och enligt ZTE få en "ramlös design". Det stämmer dock inte då mobilens långsidor kommer bli kantlösa, men telefonens kortsidor kommer fyllas upp av desto mer dö-yta. Det är ännu oklart när ZTE kommer presentera telefonen.


Källa

Huawei Honor 9 läcker ut i samtliga kulörer

Huawei Honor kommer 27e juni offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon Huawei Honor 9. Jag har tidigare lagt upp bilder på telefonen. Nu har samtliga kulörer som telefoner kommer i fångats på bild. 

Av bilden nedan att döma kommer Huawei Honor 9 bli tillgänglig i färgerna blått, ljusblått, vitt, grått och gult. Det verkar inte som att Huawei satsar på att släppa en svart variant av telefonen. Av bilden att döma kommer Honor 9 få en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan och dubbla kameror på baksidan.

Källa

Apple jobbar på högtalare med intrigerat Siri-stöd

Google och Amazon har båda "smarta högtalare" där man kan ge dessa kommandon. Nu sägs det att Apple är på gång med en motsvarighet till Google Home och Amazon Alexa.
Enligt PhoneArena håller Apple på att utveckla en högtalare som ska fungera ihop med Apples röstassistent Siri. Enligt källan ska Apples högtalare vara utvecklad i samarbete med Beats, vilket betyder att vi kan förvänta oss ett bastungt ljud. Enligt PhoneArena kommer Apples Siri-högtalare kunna följa en mängd kommandon. Man ska till exempel kunna styra musiken, men bara om man har ett Apple Music-konto. 
Källa

Ny bild på LG V30 påträffad - blir tillgänglig i vinrött

Under gårdagen rapporterade jag om att LG:s kommande vrålåk LG V30 kunde ha läckt ut på bild i förtid. Nu har en ny bild publicerats. Den här gången visas inte hela telefonen upp utan bara ett litet hörn av enheten. 

Dagens bild avslöjar att LG V30 kan komma i färgen vinröd. Det börjar bli populärt med röda smartphones, men än så länge har vi bara sett ljusare nyanser av rött på smartphones som finns i kulören. Av bilden nedan att döma kommer V30 finns tillgänglig i vinrött, men det kan också hända att färgen kommer skifta beroende på ljuset runtomkring.

Källa

Det här är MIUI 9 - Xiaomis nya gränssnitt

För ett par månader sedan fick ett gäng utvecklare ett mejl från Xiaomi där man presenterade två nya funktioner det nya gränssnittet MIUI 9. Nu har fler detaljer kring det nya gränssnittet läckt ut. Som jag nämnt i tidigare inlägg kommer man kunna köra två appar sida-vid-sida i nya MIUI 9. Dessutom ska man kunna köra visst material, som till exempel videos, som pop-up på skärmen. Detta är funktioner som redan finns i Android O, men med tanke på att det kommer finnas telefoner som inte kommer få Android O, men MIUI 9, är det en god idé av Xiaomi att skicka med dessa funktioner.

Samtidigt påstår källan att följande telefoner kommer få MIUI 9:


Xiaomi Mi 6 Xiaomi Mi 5C Xiaomi Mi Mix Xiaomi Mi Note 2 Xiaomi Redmi 4X Xiaomi Redmi Note 4 Xiaomi Redmi 4C Xiaomi Redmi 4S Xiaomi Mi 5S Xiaomi Mi 5Xiaomi Mi 5S Plus MIUI 9 ska enligt källan börja skeppas ut till ovanstående telefoner någon gång i höst.

Källa

ZTE Nubia bekräftar: Nubia Z17 är vattentålig

ZTE Nubia Z17 förväntas bli en av världens första telefoner med 8 GB RAM. Förutom att prestandan ser ut att bli riktigt bra ser de övriga specifikationerna också ut att bli helt okej. 

Nu har ZTE skickat ut en teaserbild som avslöjar att företagets nästa flaggskeppsmobil kommer bli vattentålig. Förhoppningsvis blir Nubia Z17 vattentålig enligt IP68-standarden, vilket skulle innebära att man kan ha telefonen på en och en halv meters djupt vatten i max 30 minuter.

Källa

Läcka avslöjar: då presenteras OnePlus 5

Under de senaste veckorna har det spekulerats en hel del om vad OnePlus kommande flaggskepp OnePlus 5 kan komma att erbjuda. Den största frågan har dock varit: när kommer OnePlus presentera telefonen? Något jag ska svara på nu! 
En bild har under onsdagseftermiddag läckt ut. Det är inte vilken bild som helst, utan en bild som visar när OnePlus kommer introducera sitt nästa flaggskepp OnePlus 5 för världen. Datumet som anges är 15e juni. Det innebär att OnePlus kommer presentera sitt nästa flaggskepp om 16 dagar. 
Källa

Android O nära till OnePlus 3 och 3T

OnePlus har hittills gjort ett bra jobb med att skicka ut nya uppdateringar till sina telefoner, och då pratar jag framförallt om diverse betamjukvaror. Nu har OnePlus bekräftat att OnePlus 3 och 3T kommer uppgraderas till Android O senare i år. 

Några nya funktioner som kommer med Android O är programmeringsbara programknappar och en ny notifikationspanel där flera typer av inställningar går att ställa in. Det här betyder att äldre telefoner än OnePlus 3, blir utan officiella Android O från OnePlus själva.

Källa

Huawei Honor 9 kanske får en välvd display

Många av dagens flaggskeppstelefoner är utrustade med så kallade edge-screens, vilket betyder att skärmen sluttar längs med telefonernas långsidor. Nu sägs det att Huawei Honor 9 kommer använda sig av tekniken. 

Enligt en användare på Weibo kommer Huawei Honor 9 vara utrustad med en edge-screen, precis som Samsung Galaxy S8 och Huawei Mate 9 Pro. Skärmen ska enligt Weibo vara 5,15 tum stor och ha fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar.

Under huven sägs det att Honor 9 fått processorn Kirin 960 tillsammans med 4/64 eller 6/128 GB minne. Telefonen sägs även ha blivit utrustad med dubbla kamerasensorer. Den primära kameran ska ha fått en upplösning på 20 megapixel medans den sekundära ska ha fått en upplösning på 12 megapixel. Telefonen sägs också få en fingeravtrycksläsare från svenska Fingerprint Cards.

Huawei kommer offentliggöra Honor 9 27e juni.


Källa

OPPO släpper teaservideo för R11 - avslöjar telefonens design

OPPO kommer den 10e juni offentliggöra OPPO R11: företagets första smartphone med dubbla bakre kameror. Nu har OPPO släppt en teaservideo där man väljer att visa upp hur R11 kommer se ut utvändigt. 


Videon som OPPO släppt avslöjar att R11 kommer bli tillgänglig i färgerna svart, guld och rosa guld. Videon avslöjar också att R11 blivit utrustad med dubbla kameror och att mobilen fått en unibodykonstruktion i aluminium.

Telefonen förväntas få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs det att R11 fått processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den primära bakre kameran sägs ha fått en upplösning på 20 megapixel medans den sekundära kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar. OPPO R11 sägs få ett 3000 mAh batteri.

Telefonen förväntas också få en fingeravtrycksläsare från Fingerprint Cards.Rykte: Microsoft jobbar på ny telefon med ny version av Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile är det operativsystem det går sämst för på smartphonemarknaden. Nu sägs det att Microsoft håller på att utveckla en ny version av operativsystemet för mobiltelefoner. 

Enligt PhoneArena är Microsoft i full färd med att utveckla en ny typ av Windows 10 Mobile. Precis som Google och deras Pixel-telefoner sägs det att Microsoft håller på att utveckla en egen mobiltelefon som ska bli först med den nya versionen av systemet innan tillverkare såsom HP och Alcatel kan intrigera systemet i nuvarande/kommande mobiltelefoner.

Källa

Kan det här vara Moto Z2?

Jag har hittills släppt ett gäng bilder på Moto Z2 Play. Nu kan bilder ha påträffats på storebrodern Moto Z2 i det vilda. Det rapporterar GizmoChina

Av bilderna att döma kommer Moto Z2 få mjukt rundade kanter. Mobilen som visas upp på bilden nedan har också en svart framsida och en ram i guld. Baksidan är tyvärr inte synlig då ett skal sitter monterat på mobiltelefonen. Det vi också kan se är att Moto Z2 har samma tunna formfaktor som sin föregångare och saknar således ett hörlursuttag. Av bilderna att döma kommer Moto Z2 få en laddningsport placerad i botten (USB Type C). På toppen finner vi en mikrofon och släden för SIM-kortet.

Källa

ZTE Nubia Z17 kan bli en av världens första telefon med 8 GB RAM!

Det har ett bra tag spekulerats vilt kring ZTE Nubia:s kommande prestandamonster ZTE Nubia Z17. Nu påstår PhoneArena att ZTE Nubia Z17 kommer bli den första telefonen med 8 GB RAM! 
Rent tekniskt har PhoneArena fel. Det finns redan en smartphone som utrustats med 8 GB RAM: ASUS Zenfone AR. ZTE Nubia Z17 sägs bli den andra telefonen på marknaden med 8 GB RAM. ZTE Nubia Z17 sägs dessutom ha blivit utrustad med processorn Snapdragon 835 och 128 GB inbyggt minne. 
Det är oklart när ZTE kommer offentliggöra telefonen. 
Källa

Här är Essential Phone - Andy Rubins nya skrytsmartphone

Andy Rubin har under tisdagseftermiddagen presenterat sin första smartphone vid namn Essential Phone. En telefon som är byggd i ett stycke aluminium och som liknar Xiaomi Mi Mix på framsidan. 

Som jag nämnde i inledningen har Essential Phone fått en konstruktion byggd i aluminium. På framsidan sitter istället en glasskiva av typen GorillaGlas 5. Telefonens skärm är 5,71 tum stor och har fått Quad HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Telefonen har utrustats med dubbla 13 MP-sensorer och har fått en främre kamera med en upplösning på 8 megapixel. Lustigt nog nämner Rubin att den främre kameran kan spela in video i 4K.

I övrigt har telefonen utrustats med en fingeravtrycksläsare och kommer med nyaste Android 7.1.1 Nougat från start. Telefonen blir till en början endast tillgänglig i USA för ett motsvarande pris på  7490 svenska kronor. Jag återkommer om telefonen blir tillgänglig här.

Källa

Kan det här vara Xiaomi Mi Note 3?

Xiaomi kommer till hösten presentera en uppföljare till fjolårets konceptmobil Xiaomi Mi Mix. Dessutom förväntas Xiaomi presentera en uppföljare till Xiaomi Mi Note 2; mobilen med en edge-screen! 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi Note 3 få en liknande design som föregångaren Mi Note 2. Det verkar som att Mi Note 3 kommer få en välvd display och en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. Telefonen förväntas få en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (AMOLED). Under huven sägs mobilen vara utrustad med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Mi Note 3 ska enligt källan utrustats med ett 4000 mAh-batteri.

Av bilden att döma kommer Mi Note 3 få dubbla kameror.

Källa

Här är första bildläckan på LG V30

Det har nyligen läckt ut en bild på LG:s kommande flaggskepp V30. Bilden berättar att V30 kommer få en konstruktion i glas och aluminium. Vi kan också se att V30 kommer få en extraskärm på toppen. 

Av bilden att döma kommer LG V30 få en design som påminner mycket om G6:ans design med en konstruktion i glas och aluminium. Vi kan också se att V30 kommer få väldigt mycket skärmyta på framsidan. Telefonerna i V-serien har alla varit utrustade med extraskärmar, och V30 ser inte ut att bli något undantag.

Den främre kameran kommer vara interagerad i displayen, dessutom ser linsen ut att bli stor, något som tyder på att V30 kommer få en främre kamera med extrem vidvinkel. På botten hittar vi ett hörlursuttag, en USB Type C-kontakt och en högtalargrill. LG V30 presenteras någon gång i höst.

Källa

Nokia avslöjar - då blir 3,5 och 6 tillgängliga för köp

Många har länge ställt sig frågande till när Nokia kommer släppa sina telefoner Nokia 3, 5 och 6 på den svenska marknaden. På tisdagsmorgonen har man avslöjat när detta kommer ske! 

Nokia har avslöjat att man kommer släppa mobilerna på den globala marknaden i slutet av juni. Det är fortfarande oklart när den finska tillverkaren kan tänkas presentera sitt första Android-flaggskepp, men förhoppningsvis blir det snart i och med detta avslöjande.


Källa

Xiaomi Mi 6C kan ha fångats i GFXBench

Xiaomi presenterade i början på det här året Xiaomi Mi 5C. Nu ser det ut som att den kinesiska mobiltillverkaren har en uppföljare på gång till 5C. Inte helt oväntat kallas uppföljaren för Mi 6C. 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi 6 få en 5,1 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Vidare ser det ut som att mobilen blivit utrustad med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ser ut att få en upplösning på 12 megapixel.

Den största skillnaden mellan Mi 6C och Mi 5C ser däremot ut att bli valet av processor. Xiaomi Mi 5C använder ett chipp från Xiaomi själva vid namn Surge S1. Xiaomi Mi 6C ser däremot ut att få nöja sig med Snapdragon 660-processorn från Qualcomm. Telefonen förväntas komma med Android 7.1.1 Nougat från start.Källa

Hur snabb är Xperia XZ Premium mot Samsung Galaxy S8?

Två av sommarens hetaste mobilflaggskepp är utan tvekan Samsung Galaxy S8+ och Sony Xperia XZ Premium. Men vilken av de två är snabbast? Phone Battles har tagit reda på den saken! 


Telefonerna kommer med likvärdig prestanda då bägge enheter skeppas med processorerna Snapdragon 835 (vi i norden har fått S8 och S8+ med Exynos 8895 men den telefon som testat i videon kör Snapdragon 835). Bägge telefoner har också utrustats 4 GB RAM. Skillnaden borde alltså inte vara särskilt stor i hastighet mellan de två. 
Samsung Galaxy S8+ är däremot långsammare på allt. Troligtvis beror detta på Samsungs fullproppade mjukvara. Hela videon kan ni se nedan: 


Så bra fotokvalitet har OnePlus 5 - OnePlus visar upp detta på Twitter

OnePlus har under måndagskvällen släppt sin första teaser för företagets kommande flaggskeppstelefon OnePlus 5. Det handlar om en bild som visar upp telefonens fotokvalitet. 

Det sägs att OnePlus 5 fått en kamera som är gjord i samarbete med den amerikanska kameratest-sajten DxO. Bilden som OnePlus lagt ut på Twitter är tagen i en mörk miljö, något som tyder på att OnePlus 5 kommer få en bra kamera för mörkerfoto. Den här tweeten innebär förhoppningsvis att OnePlus presenterar sitt nästa flaggskepp OnePlus 5 i början på nästa månad.

Can you tell which photo was taken with the OnePlus 5? pic.twitter.com/Pd27la4ewn — OnePlus (@oneplus) 29 maj 2017

Samsung Galaxy S8 säljer dubbelt så bra som Galaxy S7

Enligt Theinvestor har Samsung nu meddelat att man sålt dubbelt så många S8:or som S7:or vid samma tidpunkt förra året! 

Enligt Samsung krävdes det drygt 75 dagar för att kunna skeppa iväg tio miljoner exemplar av Samsung Galaxy S7 och S7 Edge. Samsung meddelar nu att man sålt samma mängd Galaxy S8:or på halva tiden. Självklart är både vanliga S8 och S8+ medräknad i den här ekvationen.

Källa

Det här kan vara ZTE:s Mi Mix - utmanare

För ett antal dagar sedan rapporterade jag om att ZTE kan komma att presentera en koncepttelefon vid sidan om Nubia Z17. Nu har telefonen dykt upp på en ny bild. Om telefonen på bilden existerar kommer den bli mycket lik Xiaomi Mi Mix till utseendet. 

Telefonen på bilden nedan förväntas bli en koncepttelefon från ZTE. Av bilden att döma kommer telefonen på bilden få en något större ram runtom displayen än Mi Mix. Xiaomi Mi Mix saknar en vanlig telefonhögtalare, något som ZTE:s motsvarighet inte kommer göra. Av bilden att döma kommer ZTE:s koncepttelefon också kommer med on-screen knappar.

Källa

Här är Samsung Galaxy Note 7R

Det har länge ryktats om att Samsung kommer visa upp en ny version av företagets misslyckade flaggskepp Galaxy Note 7. Samsung har än så länge inte visat upp någon ersättare till Note 7, men nu kan en vara nära. 

Av dagens bilder att döma kommer Samsung Galaxy Note 7R få en identisk utsida till sin föregångare (Galaxy Note 7). Det betyder att Note 7R kommer få en konstruktion i glas och aluminium. Det betyder också att mobilen kommer få en fingeravtrycksläsare monterad på framsidan.

Om vi kollar till mobilens specifikationer sägs det att Note 7R kommer få samma specifikationer som Note 7, förutom ett något mindre 3200 mAh som den här gången ska vara explosionssäkert. Det är ännu oklart när Samsung kan tänkas presentera Note 7R. Det är också oklart om telefonen blir tillgänglig i Sverige.

Källa

OPPO R11 läcker ut på nytt

OPPO kommer inom kort presentera R11: en smartphone som kommer kunna stoltsera med dubbla bakre kameror. Under måndagsmorgonen har ännu en bild påträffats på mobilen! 

Av bilden att döma kommer OPPO R11 få en unibodykonstruktion i aluminium. Vi ser också att mobilen kommer bli tillgänglig i en silverfärgad kulör. Enligt tidigare källor har den primära bakre kameran fått en upplösning på 20 megapixel medans den sekundära ska ha fått en upplösning på 16 megapixel. Den främre kameran ska istället fått en upplösning på 20 megapixlar.

OPPO R11 förväntas få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen förväntas också få ett 3000 mAh batteri. Det är oklart när OPPO kommer offentliggöra R11.Källa

LG G7 är utrustad med Snapdragon 845

LG G6 är en avstickare från årets flaggskepp på så sätt att telefonen använder sig av fjolårets high-end chipp Snapdragon 821. Nästa års flaggskepp i G-serien, alltså LG G7, sägs däremot använda Qualcomms high-end chipp för 2018 års flaggskepp! 

Enligt nya källor kommer LG G7 använda sig av processorn Snapdragon 845 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Det innebär att LG G7 förväntas få samma processor som Samsung Galaxy S9 och S9+.Källa

ASUS nya smartphone med dubbla bakre kameror besöker TENAA

Jag har tidigare skrivit om att ASUS har en ny smartphone med dubbla bakre kameror på gång. Nu har telefonen besökt den kinesiska sidan TENAA där både utsidan och insidan har identifierats. 

Av bilderna att döma kommer ASUS X00KD fått en unibodykonstruktion i aluminium. Det ser också ut som att mobilen kommer få en fysisk hemknapp (med inbyggd fingeravtrycksläsare) på framsidan. Enligt TENAA kommer telefonen få en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 425, antingen med 2/16 eller 3/32 GB inbyggt minne.

Den primära bakre kameran sägs få en upplösning på 13 megapixlar medans den sekundära ska ha fått en upplösning på 8 megapixlar. Telefonens främre kamera ska ha fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi också ett 4020 mAh batteri och Android 7.0 Nougat installerat från start. Det är oklart när ASUS kommer offentliggöra telefonen.

Källa

Min nördblogg passerar 4,5 miljoner sidvyer!

Jag startade upp den här sidan tredje mars förra året. Jag kunde då inte ana hur stor den här sidan skulle komma att bli inom svenska mobilsidor. För bara några dagar passerade sidan 4,5 miljoner sidvyer! 

Jag kunde för ungefär ett och ett halvt år sedan inte ana hur beroende jag skulle komma att bli av att skriva. Av att skriva?! Ja, det stämmer faktiskt. En sak hade jag i alla fall tänk ut när jag startade upp sidan: jag ska komma ut med minst lika mycket material som de "etablerade medierna" (citat från Samsung) kom ut med. Det har krävts många timmar, men det har också givit ett mycket bra resultat.

Tack för att du läser Mobilanyheter och återkommer dagligen!  

Motorola Moto Z2 Play fastnar på officiell bild

Motrola Motos kommande mellanklass-satsning Moto Z2 Play har under söndagen påträffats på en officiell bild. Här bekräftas det att telefonen kommer bli tillgänglig i tre kulörer och få en frontmonterad fingeravtrycksläsare. 

Av bilden nedan att döma kommer Moto Z2 Play bli tillgänglig i färgerna silver/vitt, guld/vitt och grå/svart.  Av bilden att döma kommer Moto Z2 Play få en stor knapp i mitten under displayen, en knapp som förhoppningsvis agerar fingeravtrycksläsare och hemknapp. Om man kollar på bilden ser vi att telefonerna ser ut att sakna knappar på displayen. Troligtvis har Moto löst detta med att implementera ett gäng svepgester i mittenknappen.

Enligt tidigare källor har Moto Z2 Play fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Moto har redan bekräftat att Z2 Play kommer få ett 3000 mAh batteri.


Källa

Är det här första bilden på Samsungs första telefon med dubbla kameror?

Samsung Galaxy C10 förväntas bli Samsungs första smartphone som är utrustad med dubbla kameror. Nu kan telefonen åkt fast på en första livebild. En livebild som avslöjar att mobilen kommer få sin fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. 

Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy C10 vara utrustad med dubbla kameror på baksidan. Det vi också ser är att kamerorna inte kommer sticka ut från den övriga konstruktionen. Det vi också kan se är att mobilen kommer finnas tillgänglig i svart.

Källa

Här är första officiella bilden på Moto G5S Plus

Moto kommer inom kort presentera en ny upplaga mobiltelefoner. Moto G5S har sedan tidigare läckt ut på nätet. Nu ser det ut som att storebror Moto G5S Plus också gjort  det, en bild som bekräftar att telefonen blir utan dubbla bakre kameror. 
Av bilden att döma kommer Moto G5S Plus få en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med en framsida i glas. Av bilden att döma kommer G5S Plus också få en inbyggd fingeravtrycksläsare i hemknappen. 
Enligt tidigare källor kommer G5S Plus komma utrustad med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven sägs mobilen ha fått processorn Snapdragon 435. Telefonen ska också komma med Android 7.1.1 Nougat från start.


Källa