Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 11, 2017

OnePlus visar upp fotografier tagna med OnePlus 5 - har grym fotokvalitét!

OnePlus kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5. I vanlig OnePlus-anda har man släppt ledtrådar. Nu kan OnePlus släppt den sista, och största, ledtråden innan offentliggörandet av OnePlus 5. 

Samtliga bilder är tagna i dunkla ljusförhållanden. Det har sedan en tid tillbaka varit känt att OnePlus teamet ihop sig med DxO. Enligt tidigare uppgifter kommer OnePlus 5 få en primär kamera med en upplösning på 20 megapixel och sekundär kamera med en upplösning på 16 megapixel. Samtliga bilder här nedan är tagna med OnePlus nya vrålåk "5". Vad tycker ni om telefonens fotokvalitét?
Lämna gärna en kommentar!

Källa

Sony börjar skicka ut Android 7.0 Nougat till Xperia XA

En av Sony Mobil:s största styrkor har alltid varit att man uppdaterar såväl gamla som nya mobiltelefoner med nya uppdateringar. Nu har Sony meddelat att man börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till mellanklassaren Xperia XA. 

Xperia XA utmärker sig från resterande Sony-modeller genom att erbjuda ovanligt tunna skärmramar på enhetens långsida. Under fredagskvällen har Sony börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till mobilen. Med bland nyheterna finns bland annat Doze-on-the-go och ett läge som tillåter användare köra två appar sida vid sida.

Källa

Huawei släpper lanserings- och prisuppgifter för Honor 9 - blir betydligt dyrare än sin föregångare

Huawei Honor offentliggjorde i måndags sin nya flaggskeppstelefon Huawei Honor 9. Något jag inte tog upp då var telefonens lanseringsdatum och pris. Nu har Huawei gått ut med dessa uppgifter. 

Huawei Honor 9 kommer till Sverige i två varianter; 4/64 GB minne och 6/128 GB minne. Båda modeller kommer bli tillgängliga för köp 30e juni. Modellen med 4/64 GB inbyggt minne kommer kosta 499 euro, men i Sverige kan vi räkna med att mobilen kommer kosta 4990 kronor. Modellen med 6/128 GB inbyggt minne kommer istället kosta 599 euro, men i Sverige kommer den kosta 5990 kronor skulle jag tro.


Xiaomi bekräftar när man kommer presentera Mi Mix 2

När jag testade Xiaomi Mi Mix berömde jag luren för dess coolhetsfaktor. Det har sedan länge varit klart att Xiaomi kommer presentera en uppföljare till Mi Mix. Idag har Xiaomi avslöjat flera detaljer. 

Xiaomi har under dagen avslöjat att man kommer presentera uppföljaren till konceptmobilen Xiaomi Mi Mix. Xiaomi har gått ut och sagt att man kommer presentera Mi Mix 2 någon gång under kvartal fyra i år. På önskelistan från skribent Rasmus Hellmyrs finns bland annat en bättre kamera och en något bättre telefonhögtalare.

Källa

Det här kan vara panelen till Samsung Galaxy Note 8

Det sägs att Samsung kommer offentliggöra Galaxy Note 8 någon gång i augusti. Nu kan en viktigt komponent till mobilen ha fångats på video i förtid, nämligen displayen. Av videon att döma jämförs S8:ans panel med Note 8:ans panel. Vi ser att S8:an har en telefonhögtalare som är implementerad i ramen medans Note 8 ser ut att få telefonhögtalaren som en separat del (högst upp på framsidan).
Samtidigt har det inkommit en rapport om att Galaxy Note 8 kommer skeppas med Android 7.1.1 Nougat då det framkommit att man testar Androidversionen på Note 8.

Jag unboxar Xperia XZ Premium - en av världens första smartphones med 4K-display!

Under dagen har jag fått hem en Sony Xperia XZ Premium för test. Som vanligt tänkte jag först gå igenom hur telefonlådan till det yttre ser ut, men också vad som ingår i lådan när du köper en Xperia XZ Premium. 

På framsidan av lådan finner vi en Xperia-logga med en tillhörande Sony-logga. Här kan vi också se att XZ Premium är en telefon i Sony:s X-serie. Bägge långsidor på lådan är helt blanka, men lådans bägge kortsidor är märkta med Xperia-loggor.

Det mest intressanta på telefonens låda hittar vi på baksidan (om en låda kan vara intressant). Här hittar vi ett gäng huvudspecifikationer för Xperia XZ Premium. Här nämns bland annat att XZ Premium fått en 5,5 tumsskärm med 4K-upplösning (2160 x 3840 pixlar) och processorn Snapadragon 835.

Om vi dyker ned i lådan finner vi följande:
Xperia XZ Premium En snabnbstartsguide En USB Type C-sladdEn stickpropp
Test kommer inom kort! 
Rykte: LG V30 och LG G7 visas upp tidigare än sina föregångare

För dagens smartphonetillverkare är det viktigt att vara först ut med det senaste (och ofta bästa) man har att erbjuda på mobilmarknaden. Denna taktik sägs LG ta del av med företagets kommande flaggskeppstelefoner LG V30 och LG G6. 

Enligt PhoneArena kommer LG presentera sin nästa flaggskeppstelefon LG V30 under augusti månad. Det kan jämföras med LG V20 som LG offentliggjorde i september 2016. LG V30 kommer antagligen ha mycket gemensamt med LG G6 såsom de dubbla kamerorna med vidvinkel-funktion på baksidan.

Enligt samma källa kommer LG också offentliggöra LG G7 något tidigare än vad man gjorde med LG G6. Troligtvis innebär det att LG kommer visa upp G7 i början på januari nästa år. LG G6 sägs bland annat använda sig av processorn Snapdragon 845 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Källa

OnePlus 5 kommer få dubbla kameror med Bokeh-effekt

Just nu spekuleras det en hel del om OnePlus kommande flaggskepp OnePlus 5. På senare tid har OnePlus börjat avslöja allt mer själva om vad företagets nya flaggskeppstelefon har att erbjuda i kameraväg. 

Nu har OnePlus lagt upp en bild på sin Facebooksida med texten "Totally Bokeh". På mer klar svenska är Bokeh ett uttryck för oskarp bakgrund. Detta innebär med största sannolikhet att OnePlus 5 kommer få en sekundär kamera med extrazoom och inte en monokromsensor som det tidigare sagts.

Källa

Pate Lau: OnePlus 5 kommer vara lätt att köpa

För bara några dagar sedan rapporterade jag om att OnePlus kunde komma att återinföra Invite-systemet till sitt kommande flaggskepp "5". Denna information är förhoppningsvis felaktig då Pate Lau gått ut med motsatsen till mitt inte så roliga inlägg. 
Pate Lau har under onsdagskvällen gått ut och sagt att OnePlus kommande flaggskeppsmobil OnePlus 5 kommer vara lätt att köpa runtom världen. Det nämns inte om OnePlus kommer introducera OnePlus 5 till flera operatörer runtom världen. Vad tror ni? Tror ni att svenska operatörer kommer välja att ta in OnePlus 5? Lämna gärna en kommentar! 
Källa

Klart: då presenteras Motorola Moto Z2

Motorola Moto kommer den 27e juni hålla låda. Det är något Moto alldeles nyss gått ut och sagt till diverse olika medier runtom världen. Självklart riktas blickarna åt Moto Z2. Ska en av världens tunnaste telefoner få en uppföljare 27e juni? 

I specifikationsväg vet vi inte särskilt mycket om telefonen. Det vi tror oss veta är att Moto Z2 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och och 64 GB inbyggt minne. Det sägs också att Moto Z2 kommer bli lika tunn som sin föregångare, något som innebär att hörlursuttaget får stryka på foten.

Källa

OnePlus 5 finns nu att förhandsboka i hemlandet Kina

OnePlus kommer inom kort offentliggöra sin nästa flaggskeppstelefon OnePlus 5. Även fast telefonen ännu inte visats upp har OnePlus öppnat upp portarna för förhandsbokning av telefonen. 

Detta innebär att de som väljer att boka en OnePlus 5 redan nu kommer få sig en överraskning när OnePlus offentliggör telefonen. Det nämns inte att man ska kunna avboka telefonen. I och med detta bekräftas det att OnePlus kommer börja skeppa telefonen från och med 22a juni - två dagar efter tillkännagivandet. Det nämns också att 46 886 bokningar redan gjorts.

Källa


Ny bild publicerad på OnePlus 5 tillsammans med lite specifikationer

OnePlus kommer den 20e juni, alltså om 6 dagar, offentliggöra företagets nya flaggskepp. Nu här en ny bild med tillhörande specifikationer påträffats på nätet.
Enligt källan har OnePlus 5 blivit utrustad med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med antingen 6/64 eller 8/128 GB inbyggt minne. Batteriet ska vara på 3300 mAh och ska ladda från 0-92% på drygt en timme. Den primära bakkameran har fått en upplösning på 20 megapixel och den sekundära kameran har fått en upplösning på 16 megapixel.
Fingeravtrycksläsaren sitter på framsidan och ska enligt källan låsa upp telefonen på endast 0,2 sekunder. 
Priset kommer, enligt källan, ligga på 479 dollar. Vi kan alltså förvänta oss att basicmodellen av OnePlus 5 kommer kosta runt 5000 kr.

Källa

Android 7.0 Nougat äntligen på gång till ett gäng Xiaomi-telefoner

Det har gått mer än ett år sedan Google presenterade Android 7.0 Nougat för världen. Ändå har Xiaomi inte skickat ut någon uppdatering till 7.0 Nougat till sina telefoner som finns ute på marknaden. 

Xiaomi har under gårdagen meddelat att man söker betatestare till Android 7.0 Nougat med tillverkarens egna gränssnitt MIUI 8.0 på toppen. Detta "erbjudande" gäller för dem som har en Mi Note 2, Mi 5S eller Mi 5S Plus. Detta betyder med största sannolikhet att Xiaomi är på gång att uppdatera sina telefoner till Android 7.0 Nougat.Källa

Så blir de dubbla kamerorna i Galaxy Note 8

Samsung sägs någon gång i augusti presentera företagets nya flaggskepöpsmobil Samsung Galaxy Note 8. Redan nu ser kameraspecifikationerna ut att ha påträffats på nätet, flera månader i förväg. 

Mycket riktigt ser det ut som att Samsung Galaxy Note 8 kommer få dubbla bakre kameror, något jag skrivit om tidigare. Båda sensorer kommer få en upplösning på 13 megapixel och vara tillverkade utan Samsung själva. Det är oklart vilken funktion de dubbla kamerorna kommer få, men troligtvis blir det extra optisk zoom.

Källa

Så bra blir prestandan i Galaxy S8 Active

Samsung har sedan en tid tillbaka lanserat Active-modeller av sina flaggskeppstelefoner som varit tåligare än originalflaggskeppen till det yttre. 2017 och Galaxy S8 sägs inte bli ett undantag. En bild har dessutom dykt upp på Galaxy S8 Active sedan tidigare. 

Under dagen har Samsung Galaxy S8 Active besökt benchmarkprogrammet GeekBench. Här kan vi se att mobilen kommer få 4 GB RAM tillsammans med processorn Snapdragon 835. Att S8 Active endast kommer säljas med Snapdragon 835 tyder på att mobilen inte kommer till Sverige. Vi kan också se att Android 7.0 Nougat kommer förinstallerat.

Källa

Rykte: Samsung Galaxy Note 7R dyker upp hos svenska återförsäljare

Under gårdagen berättade jag om att Samsung kanske kommer släppa en ersättare till fiaskotelefonenGalaxy Note 7. Ersättaren sägs heta Galaxy Note 7R, och ska enligt uppgifter skeppas med ett 3200 mAh batteri. 
Samsung släppte för inte allt för länge sedan Galaxy S8 och S8+ runtom världen. Två telefoner som i min mening är bättre än Note 7 på allt. Allt förutom att S8 och S8+ inte kommer med någon S-Pen. 
Samsung

Rykte: ingen Pixel XL i år

Det är många spekulationer gällande årets Google-lansering av företagets Pixel-upplaga mobiltelefoner. En stund sades det att Google skulle presentera en Pixel-telefon i mellanklassen, ett rykte som senare demonterades av Google. 
Enligt en ny källa kommer Google inte satsa på någon Pixel 2 XL i år. Enligt källan kommer Google släppa en ännu större variant av Pixel XL, men om detta är fallet ser jag inte riktigt varför Google skulle välja bort XL i namnet, då det enligt mig är ett passande namn på phablets. 
Förhoppningsvis kommer Googles nästa Pixel-telefoner få mindre skärmramar då 2016 års Pixel och Pixel XL hade riktigt stora sådana. 
Källa

Då gör Samsung Galaxy Note 7 entré på nytt

Samsung Galaxy Note 7 var Samsungs största flopp någonsin. Den Sydkoreanska jätten har dock inte givit upp Galaxy Note 7 då man nu sägs ha en ersättare till Samsung Galaxy Note 7 på gäng vid namn Note 7R. 

Enligt källor kommer Samsung Galaxy Note 7R erbjuda identiska specifikationer som "originalet" Galaxy Note 7. Det bortsett från ett 300 mAh mindre batteri. Samsung Galaxy Note 7R sägs nämligen få ett 3200 mAh batteri. Det kan jämföras med Galaxy Note 7 som hade ett batteri på 3500 mAh. Vi får hoppas att Note 7R inte får ett explosivt sådant.

Källa

Huawei Honor 9 utklassar Samsung Galaxy S8 i benchmarks

Huawei Honor har idag offentliggjort företagets nya flaggskeppstelefon Honor 9. Honor 9 kommer utrustad med Huaweis egenuvecklade chipp Kirin 960 tillsammans med hela 6 GB arbetsminne. 

Nu har de första benchmarkbilderna påträffats på mobilen. Siffrorna som lyder är 2158 i Single-Core och 7386 i Multi-Core. Det kan jämföras med Samsung Galaxy S8 som får siffran 1977 i Single-Core och 6177 i Multi-Core. Honor 9 är med andra ord ett prestandamonster som lär bli svårslaget i sommar!


Källa

Jag testar Bose QuietControl 30 - hörlurarna som spelar i en egen liga!

Bose QuietControl 30 är Bose:s uppföljare till In-Ear hörlurarna Bosde QuietComfort 20. Den största skillnaden mellan de två är att QuietControl 30 är trådlösa. Har QuietControl 30 en bra passform? Hur bra är ljudet? Det är saker jag ska reda ut i det här testet! 


Design och komfort  Bose QuietControl 30 är ett par trådlösa In-Ear- hörlurar med tillhörande nackkrage. Nackkragen är gjord i plast, ett material som kan bli "kladdigt" mot huden i varma miljöer. Det tycker jag inte är fallet med den här nackkragen då jag kan ha hörlurarna på mig hela dagar utan att känna något obehag att ha på mig dem. I jämförelse med Sony SBH70:s bygel är QuietControl 30 betydligt stadigare. Det innebär att hörlurarna är rätt så rejäla och inte kan åka ner i fickan som ett par traditionella In-Ear- hörlurar. Bose skickar med ett fodral till hörlurarna som är hårt till ytan. Fodralet skyddar säkerligen hörlurarna bra vid ett tapp. Bose QuietControl 30 är utformade för att vara lätta och bekväma a…

Huawei presenterar Honor 9 med 6 GB RAM!

Huawei har under måndagsmorgonen (okej, för mig är det morgon såhär i början på sommarlovet) introducerat sitt nya flaggskepp Honor 9, en telefon som inte helt oväntat har mycket gemensamt med Huawei P10. 

Huawei Honor 9 har fått en bak- och framsida i glas medans ramen som löper längs enheten är i aluminium. På framsidan finner vi en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven finner vi processorn Kirin 960 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne eller 6 GB RAM med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne.

På baksidan finner vi dubbla kameror; ena har fått en upplösning på 20 megapixel medans den andra fått en upplösning på 12 megapixel. Huawei Honor 9 har inbyggd optisk zoom (2x), vilket innebär att Honor 9 blir första telefonen ut från Huawei med funktionen. På framsidan sitter istället en 8 megapixel-sensor.

I övrigt har Honor 9 utrustats med ett hörlursuttag, en frontmonterad fingeravtrycksläsare, ett 3200 mAh batteri (som stödjer snabbladdning)…

Rykte: Apple låser upp NFC-spärren i iOS 11.1

En stor irritationsgrej med Apples iPhone 7 och 7 Plus är att telefonernas NFC-chipp har begränsats till Apples betaltjänst Apple Pay. Enligt en källa kan detta otyg snart vara på väg bort. 

Enligt Gizchina kan det hända att Apple "låser upp" NFC-chippet i iPhone 7 och 7 Plus i nästa uppdatering som med största sannolikhet kommer bli iOS 11.1. Det skulle innebära att man kan koppla ihop med andra enheter som har NFC med en touch, vilket är en riktigt smart funktion enligt mig.


Källa

Moto E4 läcker ut på skarpa bilder - blir tillgänglig i svart, blått och guld

Moto kommer den 21a juni hålla ett event där man förväntas visa upp budgettelefonerna Moto E4 och E4 Plus. Nu har skarpa produktbilder på Moto E4 påträffats på nätet. Bilder där vi kan se att telefonen fått en unibodykonstruktion i aluminium. 

Av bilderna nedan att döma kommer Moto E4 få en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med en glasskiva på framsidan. Under displayen finner vi en hemknapp som antagligen inte kommer agera fingeravtrycksläsare.

Om vi går över till hårdvaran så förväntas Moto E4 få en 5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven finner vi processorn MediaTek MT6737 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran förväntas få en upplösning på 8 megapixel medans den främre ska ha fått en upplösning på 5 megapixel.

I övrigt ska Moto E4 få ett 2800 mAh batteri och komma med Android 7.1.1 Nougat från start.Källa

Då presenteras nya Moto X (rykte)

Enligt en användare på Twitter kommer Moto presentera sin nästa mellanklassare, Moto X4, någon gång i slutet på den här månaden. Moto X4 förväntas bland annat vara utrustad med dubbla kameror. 

Enligt källan har Moto X4 fått en fram- och baksida i glas. Mellan dessa två sidor ska en ram i aluminium löpa. Moto X4 sägs erbjuda processorn Snapdragon 660 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen ska dessutom ha utrustats med dubbla kameror på baksidan. Konstruktionen ska enligt källan vara IP68-klassad, vilket innebär att man kan ha mobilen på en och en halv meters djupt vatten i trettio minuter.


Källa