Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 25, 2017

Samsungs första smartphone med dubbla kameror riskerar att bli försenad

Det har tidigare sagts att Samsung kommer presentera en telefon före Galaxy Note 8 med dubbla kameror, nämligen Galaxy C10. Nu kommer den första invändningen om att telefonen kan komma att presenteras efter Galaxy Note 8.
Jag har tidigare avslöjat att Samsung jobbat på en mellanklassmartphone vid namn Samsung Galaxy C10. Den här telefonen skulle enligt uppgifter bli Samsungs första med dubbla kameror på baksidan. Nu menar en profil på Twitter att Samsung satsar 100% på företagets kommande phablet Galaxy Note 8 och de dubbla kamerorna till den mobilen. Det är således osäkert när Samsung kommer presentera C10, om än man kommer att göra det.  

Källa

MKBHD tar en titt på HTC U11 - HTC:s bästa telefon någonsin?

Marques Brownlee, mest känd som MKBHD på YouTube, har fått tag på HTC:s nya flaggskeppsmobil HTC U11. I videon hyllar han U11 till skyarna genom att bland annat ge kameran i mobilen riktigt mycket beröm.
HTC U Ultra, en av HTC:s första mobil i U-serien tyckte herr Brownlee inte alls var särskilt bra då mobilen bland annat kändes riktigt klumpig i handen. Med U11 har HTC tagit rejäl revansch tycker han. Enligt Brownlee har U11 en grym byggkvalitet, bra skärm, snyggt och snabbt gränssnitt och en ruggigt bra kamera.
Han nämner däremot att mobilen inte är perfekt då den till exempel har stora yttermått för att ha en 5,5 tumsskärm, något skribent Rasmus Hellmyrs däremot inte ser som något jätteproblem med sina jättefickor!
Rykte: Sony presenterar smartphone med 18:9-format under IFA

Igår avslöjade Sony att man kommer hålla event den 31a augusti. På det här eventet förväntas man presentera ett gäng nya smartphones, däribland en uppföljare till Xperia XZ. Nu sägs det att uppföljaren till Xperia XZ kan få formatet 18:9.
Precis som LG sägs det att Sony kommer hoppa på 18:9-formatet i höst. Det skulle innebära att skärmen blir dubbelt så hög som bred på Sonys kommande smartphone. Jag rapporterade för ett tag sedan om att Japan Display tillkännagivit en 6 tumsskärm med 18:9-format. Det är troligen den här displayen Sony tänk använda sig av i sin kommande smartphone.
Det skulle innebära att de stora dö-ytorna som många av Sonys nuvarande smartphones dras med kommer försvinna och bli betydligt mindre. 

Källa

Rykte: Samsung Galaxy Note 8 kommer i två varianter - dyraste kommer kosta 11 000 kronor

Samsung kommer någon gång under augusti-månad troligtvis offentliggöra företagets nya phablet Samsung Galaxy Note 8. Fram till dess kommer spekulationerna bli många, det är något jag kan lova.
Enligt en källa kommer Samsung Galaxy Note 8 säljas med 64 och 128 GB inbyggt minne. Båda modeller sägs få 6 GB RAM. Modellen med 64 GB minne ska enligt källan kosta 10 000 kronor medans modellen med 128 GB minne ska kosta hela 11 000 kronor. Det innebär att Note 8 skulle bli Samsungs dyraste Note-telefon någonsin. 

Källa

Nya besked från OnePlus: Jelly effekten är en defekt i vårt gränsnitt till OnePlus 5

Under gårdagen rapporterade användare om att de upplevde en konstig effekt när de bland annat scrollade runt i Twitterflöden med sina OnePlus 5-telefoner. OnePlus gick tidigare ut idag och sade att ”det inte var ett problem”, något man ändrat sin åsikt om under fredagsnatten.
Det står nu klart att OnePlus jobbar på en uppdatering för att fixa problemet med den konstiga scrolleffekten. OnePlus har inte avslöjat när man kommer börja skicka ut uppdateringen för telefonen, men förhoppningsvis blir det snart.
Källa

Jag gör en unboxing på Bose Soundlink Color II

Under fredagseftermiddagen fick jag ta emot ett nytt paket från Bose. Den här gången ska jag testa företagets mellanklasshögtalare Soundlink Color II. I vanlig ordning börjar jag med en unboxing-text.


Det första jag möts av är en produktbild på prylen i matchande färg, vilket i det här fallet är en Soundlink Color II i rött. På framsidan av lådan finner vi också en Bose-logga samt produktnamnet för produkten. På lådans långsidor finner vi en Bose-logga på vardera sida. På baksidan av lådan finner vi lite flera produktbilder på högtalaren tillsammans med lite specifikationer.
Här nämns det att Soundlink Color II har en batteritid på upp till åtta timmar och fungerar ihop med Bose Connect-appen. Soundlink Color II är också en av Boses första högtalare som tål stänk.
I lådan finner vi följande: Bose Soundlink Color IIEn micro USB-kabelEn manual

Test kommer inom kort! 

OnePlus: Jelly effekten är naturlig

Under gårdagen rapporterade mina kollegor på Swedroid om att visa användare hade känt av en konstig scrolleffekt när man bland annat scrollade i ett Twitter-flöde. OnePlus är fullt medvetna om ”problemet” och har nu gått ut med några ord.
Enligt OnePlus är den så kallade Jelly effekten en del av OnePlus 5. Det är helt enkelt en del av animationen som skal vara där. Det konstiga är att flera användare inte fått denna effekt att utlösa, något jag misstänker beror på att dessa lurar kanske inte fått den senaste programvaran från OnePlus ännu.
Källa

Så kan specifikationerna till Huaweis kommande värstingchipp bli

Huawei kommer troligtvis under teknikmässan IFA i Berlin, Tyskland, presentera sin kommande phablet Mate 10. Telefonen förväntas skeppas med Huaweis nya chipp Kirin 970.
Enligt en klälla kommer Kirin 970 byggas på en 10nm-teknik. Det sägs att Kirin 970 kommer använda sig av åtta stycken processorkärnor där fyra stycken ska vara klockade till 3 GHz och fyra mindre kraftfulla kärnor som ska vara klockade till 1,8 GHz. När Huawei släppte loss Kirin 960 i diverse benchmarkprogram visade chippet verkligen upp sina muskler. Chansen är också stor att Kirin 970 blir ett ruggigt bra chipp, men det återstår förstås att se.
Källa


Det här kan vara iPhone 8

Det är mycket mer sällan jag skriver om iOS och Apple än om Google och Android. Nu har en riktigt trovärdig video läckt ut på vad som kanske är Apples kommande flaggskeppstelefon iPhone 8.
Av videon nedan att döma kommer Apple iPhone 8 få en framsida med en mycket stor skärmyta. Det ser ut som att Apple fimpat den fysiska hemknappen, som nu istället sägs vara interagerad i skärmen. Hela framsidan verkar dock inte bli skärm då vi i alla fall finner en telefonhögtalare för samtal.
På den vänstra långsidan finner vi två separerade volymknappar och switchern för ljud på eller av. Baksidan rymmer de dubbla kamerorna med tillhörande LED-blixt. Något som är intressant är materialvalet glas. Det eftersom Apple fick otroligt mycket skit för att man använda en glasbaksida i iPhone 4 och 4S. Glaset möjliggör däremot trådlös laddning för iPhone 8.   Moto Z2 dyker upp i GFXBench

Moto kommer den 27e juli offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon Moto Z2. Moto Z2 förväntas bland annat bli supertunn samt få det senaste från Qualcomm i processorväg.
Av bilden nedan att döma har Moto Z2 utrustats med en 5,5 tumsskärm med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar (Quad HD). Detta innebär att Moto Z2 kommer få ett format enligt 16:9-standarden. Under huven ser det ut som att mobilen fått processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixel medans den främre kameran fått en upplösning på 5 megapixel. Moto Z2 kommer med Android 7.1.1 Nougat från start.
Källa

Produktbilder läcker ut på Samsung Galaxy Note 8

De senaste dagarna har jag rapporterat en hel del om Samsungs kommande flaggskeppstelefon Samsung Galaxy Note 8, en telefon som förhoppningsvis kommer visas upp i slutet på augusti.


Nu har tre produktbilder läckt på telefonen med tre olika skal. När tidiga produktbilder som dessa hamnar på nätet brukar telefonernas utseende på bilden stämma med hur de ser ut i verkligheten, vilket jag även tror är fallet här. Av bilderna nedan att döma har Galaxy Note 8 utrustats med dubbla kameror och fått en fingeravtrycksläsare placerad till höger om de dubbla kamerorna. Vi ser också att Note 8 liksom Galaxy S8 och S8+ kommer få riktigt mycket skärmyta. Budgetversion av Samsung Galaxy Note 7 dyker upp i GFXBench

Det har tidigare sagts att Samsung kommer presentera en omgjord variant av fjaksotelefonen Galaxy Note 7 med ett något mindre 3200 mAh batteri. Nu inkommer andra uppgifter.
Nu ser det istället ut som att uppföljaren till Galaxy Note 7 kommer få nedgraderade specifikationer jämfört med vanliga Note 7. Note 7 FE som den sägs kallas, sägs erbjuda en 5,7 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven ser det ut som att Note 7 FE blivit utrustad med en åttakärning processor från Samsung tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ser ut att få en upplösning på 12 megapixel medans den främre kameran ser ut att få en upplösning på 5 megapixel.
Telefonen sägs också komma med Android 7.0 Nougat från start.

Källa

Qualcomm introducererar chippet Snapdragon 1200 för smartklockor

Amerikanska Qualcomm har under onsdagskvällen preseterat ett nytt chipp som kommer sitta i smart klockor, nämligen Snapdragon 1200.
Det nya chippet är hälften så stort mot föregående chippet Snapdragon 1100.  Snapdragon 1200 har stöd för LTE, vilket möjliggör att man ska kunna surfa med klockorna om man så vill. I och med Snapdragon 1200 chippet kan vi bland annat hoppas på att tillverkare såsom LG och Sony presenterar nya smartklockor i höst.


Källa

Meizu Pro 7 dyker upp i det vilda - har en extraskärm på baksidan

Meizu kommer inom kort presentera en telefon med dubbla skärmar. Det speciella med den här telefonen är att den förväntas få en display på framsidan och ännu en display på baksidan. Det tycker jag själv verkar vara ett riktigt spännande koncept.
Nu har en livebild på mobilen dykt upp i det vilda. På framsidan ser vi att Meizu Pro 7 kommer få huvudskärmen och en hemknapp (som också agerar fingeravtrycksläsare). På baksidan finner vi de dubbla kamerorna som också sitter ihop med extraskärmen. Som jag nämnde under gårdagen kommer Pixel 2 och Pixel 2 XL antagligen vara utrustade med touchpads. Det här är troligtvis motsvarigheten från Meizu för en mer precis navigering. 

Källa

Ny konceptbild dyker upp på Samsung Galaxy Note 8 - har fingeravtrycksläsaren på samma plats som Galaxy S8

Igår rapporterade jag om en av de första konceptbilderna på Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy Note 8. Under dagen har en ny konceptbild läckt ut på telefonen – en bild som visar att Note 8 fått fingeravtrycksläsaren placerad på samma plats som S8 och S8+. 

Under dagen har en ny konceptbild på Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 8 dykt upp. Den största skillnaden mellan dagens och gårdagens bild är att fingeravtrycksläsaren sitter till höger om de bakre kamerorna på bilden nedan. På enheten som jag rapporterade om igår sitter fingeravtrycksläsaren istället under de bakre kamerorna.
Precis som gårdagens bild på Note 8 ser det även ut som att Note 8 kommer få små dö-ytor på framsidan. 
Källa

Nu kommer fingeravtrycksläsaren bli inbyggd i mobilskärmen

Amerikanska Qualcomm har nyligen tillkännagivit en fingeravtrycksläsare som kommer vara gömd under skärmen på mobiltelefoner. Troligtvis kommer denna typ av läsare nå de första flaggskeppsmobilerna under början av 2018. 

Den nya sensorn från Qualcomm kan både gå igenom glas såväl som metall och plast. Detta innebär att mobiler från budgetsegment upp till high-end segmentet kommer utrustas med denna typ av sensor. Först ut blir troligtvis high-end telefoner följt av mellanklassare och budgetmobiler. Läsaren ska också tåla vatten, vilket borde betyda att man kan låsa upp sin mobiltelefon även med blöta fingrar. Det återstår bland annat att se om Samsung Galaxy Note 8 utrustats med den här sensorn.
Källa

Kan det här vara Xiaomi Mi Mix 2?

Kinesiska Xiaomi kommer någon gång i höst offentliggöra en uppföljare till konceptmobilen Xiaomi Mi Mix. Nu kan uppföljaren, Mi Mix 2, åkt fast på en tidig bild. En bild som visar hur telefonens framsida kommer se ut.
Om bilden nedan är äkta betyder det att Xiaomi Mi Mix 2 kommer få en display som sluttar ned längs enhetens långsidor. Det vi också ser är att telefonen på bilden fått display ändå ner men på toppen finner vi en bezel. Konstigt nog ser det ut som att Mi Mix 2 också kommer sakna en telefonhögtalare, men selfiekameran ser i alla fall ut att sitta på rätt plats. Telefonen på bilden tycker jag påminner mycket om Samsung Galaxy S8 och S8+. Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar!
Källa

OnePlus 5 kommer få elektrisk bildstabilisering för 4K-video i en kommande uppdatering

En sak som OnePlus nya flaggskeppstelefon OnePlus 5 inte är utrustad med är optisk bildstabilisering. Detta innebär att videos kan bli en skakig historia. Nu har OnePlus gått ut med att OnePlus 5 kommer få en typ av bildstabilisering i en kommande uppdatering.

OnePlus har under gårdagen meddelat att man kommer skicka ut en uppdatering till flaggskeppet OnePlus 5 som innehåller elektrisk bildstabilisering för luren vid 4K-filmning. Det innebär att videos i alla fall blir lite mindre skakiga.  
Källa

Huawei berättar mer om Honor 9

Huawei har under dagen hållit ett event i Tyskland, Berlin där man berättat mer om företagets nyaste telefon i Honor-serien, nämligen Honor 9. På eventet berättade man när man bland annat kommer börja sälja telefonen i Sverige och till vilket pris.
Varianten av luren vi kommer få ta del av här i Sverige är modellen med 4/64 GB inbyggt minne. Telefonen kommer kosta 4990 svenska kronor och släppas den 15e augusti. För denna summa får kunder topprestanda i miniformat (nåja, 5,15” är en liten size på en mobiltelefon idag).

Källa

Rykte: nästa Pixel-telefon får en touch-yta på baksidan

Google tog nyligen patent på en sak som skulle låta Pixel få en touch-yta någonstans på telefonen. Nu sägs det att Google Pixel och Pixel 2 kommer skeppas men en touch-yta som ska göra det enklare att navigera runt i telefonernas gränssnitt.
Touch-ytan ska vara placerad någonstans på telefonernas baksidor. Med den här funktionen ska det, enligt Google, bli enklare att navigera runt i telefonernas gränssnitt. Jag kan tänka mig att funktionen kan vara mycket användbar om man ska göra något med mycket precision i.   

Källa

Är det här Samsung Galaxy Note 8?

Samsung kommer med största sannolikhet presentera företagets kommande flaggskeppsmobil Galaxy Note 8 någon gång i slutet av augusti-månad. Nu kan en av de första bilderna ha påträffats på mobilen. En bild som bland annat visar att Galaxy Note 8 kommer få en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan.
Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 få en minst lika stor screen-to-body-ratio som Samsung Galaxy S8 och S8+. Galaxy Note 8 sägs få en 6,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Under huven sägs det att luren fått processorn Snapdragon 836 tillsammans med 6 GB RAM tillsammans med 256 GB inbyggt minne. Telefonen sägs få dubbla 12 MP-kameror och ett batteri på 3300 mAh. Samsung Galaxy Note 8 sägs bli Samsungs dyraste telefon någonsin då den, enligt rykten kommer kosta från 10 000 kronor och uppåt. 

Källa

Samsung presenterar Galaxy S8+ i rosa

Efter en tid med rykten har Samsung nu offentliggjort en rosa version av företagets flaggskepp Samsung Galaxy S8+.
Den rosa versionen av Galaxy S8+ är ljusrosa på baksidan och svart på framsidan. Det är endast plusmodellen av S8+ som kommer bli tillgänglig i färgen. Samsung meddelar att den ljusrosa S8+:en endast kommer bli tillgänglig i Taiwan. Just nu är det endast S8+ som finns i färgen ljusrosa.
Källa

Google gör det säkrare att surfa med Chrome i Android O

Google har nyligen meddelat att man gjort om webbläsaren Chrome en del inför kommande Android O. Webbläsaren har bland annat blivit smartare och ska nu kunna sortera bort SPAM och virus-länkar.
Google fortsätter att utveckla sin webbläsare Google Chrome då man under dagarna berättat att den kommer kunna filtrera bort ”otrevliga sidor”, alltså sådana sidor som kan ge din mobil/surfplatta virus. Denna funktion kommer alltså bli standard i Chrome till Android 8.0.  

Källa

Rykte: Huawei Mate 10 kommer med en kantlös display och chippet Kirin 970

Huawei kommer någon gång under hösten presentera sitt nya flaggskepp i Mate-serien. Nu har ett av de första ryktena inkommit gällande Huawei Mate 10, det luren sägs heta.
Enligt källan har Huawei Mate 10 begåvats med en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Mate 10 sägs få en platt display, men det är möjligt att Huawei släpper en Pro-variant av mobilen med en display som sluttar ned längs enhetens långsidor. Vidare säger källan att det mesta på framsidan ska bestå av display då Mate 10 sägs få en högre screen-to-body-ratio mot för Samsung Galaxy S8 och S8+.
Fingeravtrycksläsaren ska vara inbäddad under displayen och Mate 10 ska drivas av Huaweis egna chipp Kirin 970. Det är möjligt att Huawei Mate 10, liksom OnePlus 5, också kommer få 8 GB RAM. 

Källa

OnePlus skickar ut OxygenOS 4.5.2 till OnePlus 5

OnePlus har under morgonen skickat ut en första uppdatering till företagets flaggskepp ”5” som presenterades förra veckan. Den nyas uppdateringar består mestadels av buggfixar.
Eftersom OnePlus 5 är en ny telefon med en ny version av gränssnittet OxygenOS kommer användare stöta på buggar. Tidigare rapporterades det om att Play Butik:en kraschade stup i kvarten när man försökte installera en app. Detta ska nu blivit åtgärdat i den nya versionen av OxygenOS. Blåtandsproblem och kameraproblem ska också blivit fixat i den nya versionen av OxygenOS. Systemet ska också blivit stabilare. 

Källa

Jag testar Sony Xperia XZ Premium - Sony:s nya vrålåk lever verkligen upp till förväntningarna!

Det känns alltid spännande att testa nya prylar, det gör det! Och Sonys nya flaggskeppstelefon Xperia XZ Premium är någonting helt unikt eftersom jag aldrig tidigare haft en smartphone med 4K-display i min ägo. Xperia XZ Premium är ett vrålåk på pappret, men är det samma vrålåk vi får ta del av vid användning? Det och mycket mer ska jag besvara i det här testet! Dessutom kommer jag för första gången ge en produkt jag testat betyg från en skala på 1-10! 


Designen  Sonys telefoner går att känna igen på ett lätt sätt eftersom de har en stor ram på ovan- och undersidan av displayen, och Xperia XZ Premium är inget undantag. Dessa enorma skärmramar gör att Xperia XZ Premium upplevs som en stor pjäs i handen. Jag tycker dock inte telefonen känns för stor, utan telefonen ligger som en smäck i handen. Sony har förklarat att de rejäla skärmramarna behövs för att tillverkaren skulle få plats med den avancerade 19 megapixel-kameran som XZ Premium utrustats med. Som man kan höra på namnet Xperia XZ…

OnePlus 5 krossar Samsung Galaxy S8 och HTC U11 i hastighetstest

OnePlus presenterade i början av veckan sitt nya flaggskepp OnePlus 5. En av telefonens största styrkor på pappret är dess kraftfulla prestanda med riktigt stora RAM-minne (6 eller 8 GB.
Men hur bra presterar OnePlus 5 mot sina närmaste rivaler Samsung Galaxy S8 och HTC U11? Utan att avslöja allt för mycket kan jag säga att OnePlus 5 hela tiden ligger ett steg före både HTC U11 och Samsung Galaxy S8. Något som ni bör veta är att det är Snapdragon 835-varianten av Galaxy S8 som testas i videon.  


Rykte: LG V30 har inbyggd trådlös laddning

LG:s nuvarande flaggskepp G6 har stöd för trådlös laddning, fast inte i Sverige och övriga Europa. Nu sägs det att LG:s kommande flaggskepp i V-serien kommer vara utrustad med bland annat trådlös laddning. 

LG V30 kommer med största sannolikhet ha utrustats med en fram- och baksida i glas. Detta material innebär att tillverkarna kan implementera trådlös laddning om de vill. Modellen av LG G6 som säljs i Amerika har utrustats med den här tekniken, något den europeiska varianten av telefonen inte har gjort. Samtliga modeller av LG V30 sägs däremot vara utrustade med trådlös laddning.

Källa