Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 2, 2017

Spotify testar billäge till Android och iOS

För ett tag sedan meddelade Spotify att man släppt Offline-stöd till Samsungs smartklockor Gear S2 och Gear S3. Nu fortsätter man utveckla och snart kan ett billäge vara ute av den populära musiktjänsten.


Eftersom det ofta skakar mycket i ett fordon bygger Spotify:s billäge på stora ikoner, så att de ska vara lätta att pricka i bilen. Spotify har också utvecklat en ikon för röstkommandon så att man inte behöver koncentrera sig på att skriva in något i mobilen. Det är oklart när Spotify tänker släppa billäget till sin app. 
Källa

Rykte: Pixel 2 och Pixel 2 XL är utrustade med Always On-display

Google kommer någon gång i höst offentliggöra företagets nya telefoner Google Pixel 2 och Pixel 2 XL. Nu ryktas det om att mobilerna utrustats med en ny funktion, en funktion som ärkerivalen Samsung haft i sina flaggskepp ett tag.
Det sägs att Google Pixel 2 och Pixel 2 XL utrustats med Always On-displays. Det är en funktion som ska vara förberedd i nya Android O enligt källan. Detta innebär att vi troligtvis kommer få se flera mobiltelefoner med funktionen.  

Källa

Moto berättar mer om G5S Plus - kommer bli uppföljaren till prisvärda Moto G5

Moto kommer med största sannolikhet offentliggöra nya budgetmobilen Moto G5S Plus på ett event i New York den 25e juli. Nu har Evan Blass fått tag på vad som till synes ser ut att vara en officiell bild på mobilen.  
En av de största skillnaderna mellan Moto G5S Plus och föregångaren G5 är att G5S Plus kommer få en unibodykonstruktion i 100% aluminium. Det kan jämföras med Moto G5 som hade en konstruktion som mestadels bestod av aluminium. Moto G5S Plus har också utrustats med dubbla bakre kameror som ska kunna ta fotografier i monokrom (13 + 13 MP). Den främre kameran har fått en upplösning på 8 megapixel. Moto G5S Plus har också fått en något större 5,5 tumsskärm (fortfarande med Full HD-upplösning). Övriga specifikationer sägs bli intakta till Moto G5.  Källa

Rykte: iPhone 8s - serien är utrustad med OLED-paneler

I och med Apples iPhone 8 sägs även Apple hoppa på tåget med OLED-displays. IPhone 8 blir förmodligen den iPhonen som Apple kommer presentera i höst som kommer vara utrustad med panelen.
Enligt nya uppgifter kommer samtliga iPhone-modeller vara utrustade med OLED-paneler från och med nästa år. Först sades det att Apple skulle gå över helt till OLED från och med 2019, men nu verkar det alltså bli tidigarelagt. 

Källa

Tips: så gör du din Galaxy S8 och S8+ snabbare

Upplever du precis som mig att din Samsung Galaxy S8 eller S8+ börjar kännas långsam? Då ska du gnugga ur ögonen lite extra då jag i det här inlägget kommer gå igenom hur jag fått min S8+ att kännas betydligt snabbare än direkt ur boxen.I Samsungs egna gränssnitt Touchwiz har jag upplevt en hel del lagg. En sådan enkel sak såsom att ta fram applådan har min S8+ inte klarat av utan att lagga. Det är väldigt mycket barnsjukdomar i Touchwiz som behövs fixas innan jag kommer gå tillbaka till out-of-the-box utförandet. Det jag har gjort för att få min S8+ är att jag installerat Nova Launcher. Från och med igår (när jag installerade Nova) känns min S8+ som ny igen. Flytet som saknas i Touchwiz finns i Nova Launcher. Med Nova finns inte en tendens till lagg, och det gillas skarpt.
Det som inte är lika bra är att du får dra ut dina mappar på nytt. De mappar du fixat i Touchwiz flyttas alltså inte över automatiskt i Nova.
Launchern kan installeras här.

Vivo offentliggör X9s och X9s Plus

Vivo har under torsdag och fredagsnatten offentliggjort två nya mobiltelefoner i mellanklass-segmentet. Det rör sig om Vivo X9s och X9s – två telefoner som bland annat utrustats med unibodykonstruktioner i aluminium.
Vivo X9s har utrustats med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven finner vi processorn Snapdragon 652 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne (plats för minneskort saknas). Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel med tillhörande LED-blixt. På framsidan finner vi två kameror; en med upplösningen 20 megapixel och en annan med en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi en fingeravtrycksläsare placerad under hemknappen och Android 7.1.1 Nougat ombord från start. Prislappen kommer hamna på 396 dollar.Om vi istället kollar in Vivo X9s Plus så har den det mesta gemensamt med X9s. Det som skiljer mobilerna åt är att X9s Plus utrustats med en något större 5,85 tumsskärm (fortfarande med samma upplösning som X9s), Snapdragon 653 iställ…

Xperia XZ1 Compact dyker upp i AnTuTu - budgetkamera med bland nyheterna

Jag rapporterade under gårdagen om hur jag tror att Sonys kommande Xperia XZ1 Compact kommer bli. Mobilen har ny dykt upp i benchmarkprogrammet AnTuTu. Som den spion jag är stämmer många av gårdagens uppgifter.
I AnTuTu har det bekräftats att Xperia XZ1 Compact fått en 4,6 tumsskärm med HD-upplösning, något som resulterar i en pixeltäthet på 323 pixlar per tum. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Vidare ska XZ1 Compact innehålla grafikkretsen Adreno 540.
Telefonen ser ut att ha utrustats med en främre och bakre kamera, båda med den låga upplösningen 8 megapixel. Något som också sticker ut är att XZ1 Compact kommer med Android 8.0 ”Oreo” från start. 


Rykte: ingen Nokia 9 i år

Det har länge ryktats om att Nokias flaggskeppstelefon för 2017 kommer kallas för Nokia 9. Nu påstår PhoneArena att det inte alls är fallet utan att Nokias kommande flaggskeppstelefon kommer heta Nokia 8.
Nokia 9 bli med största sannolikhet nästa års flaggskepp från Nokia. Enligt PhoneArena har Nokia 8 utrustats med en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Under huven ser det ut som att Nokia 8 blivit utrustad med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 eller 6 GB RAM (båda med 64 GB inbyggt minne). Nokia 8 sägs få dubbla 13 MP-kameror på baksidan och kosta runt 7000 kronor. 

Källa

Så blir prestandan i Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi kommer någon gång i höst presentera en andra upplaga av konceptserien Mix. Uppföljaren till Mi Mix sägs naturligtvis kallas för Mi Mix 2. Nu har telefonens prestanda läckt ut i benchmarkprogrammet GFXBench.
Här kan vi se att åtminstone en version av Mi Mix utrustats med Qualcomms nuvarande värstingchipp Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM. Förhoppningsvis har en andra variant av Mi Mix 2 fått 8 GB RAM, men mer troligt är att den fått 4 GB RAM. 6 GB-versionen av Mi Mix förväntas få 256 GB inbyggt minne medans 4 GB-versionen förväntas få 128 GB inbyggt minne. 

Källa

ASUS bjuder in till event - kan komma att presentera ramlös smartphone

ASUS har under morgonen skickat ut en pressbild på någon nytt som kommer presenteras den 21a september. Eventet kommer hålla hus i Italiens huvudstad Rome. Jag misstänker att det rör sig om ASUS första ramlösa smartphone.
Bilden har den tillhörande texten ”TAKE A WALK ON THE WIDE SIDE”, något som inte säger sådär jättemycket. I mitten av bilden ser vi istället två vad som ser ut smartphones med minimal bezel runt displayerna. Det är detta jag drar min slutsats av, men ärligt talat har jag ingen aning om vad ASUS kan komma att presentera. Vad tror ni? Lämna gärna en kommentar!

Rykte: Nokia använder chipp från Xiaomi i kommande mobiler

Xiaomi Mi 5C är Xiaomis första mobiltelefon som använder ett egettillverkat chipp från den kinesiska tillverkaren Xiaomi. Nu sägs även Nokia använda chippet i kommande mobiler.
I det här fallet rör det sig om chippet Surge S1. Den som är påläst vet att Surge S1 inte kan konkurrera med till exempel Snapdragon 835 utan istället Snapdragon 660. Detta innebär att Surge S1 kan komma att sitta i kommande mellanklassare från Nokia.
Källa

Så tror jag att Xperia XZ1 Compact blir - presenteras under IFA

Sony kommer offentliggöra ett gäng telefoner på årets IFA-mässa. En av dessa telefoner förväntas bli Xperia XZ1 Compact, en lur som förväntas vara utrustad med toppspecifikationer för en mobiltelefon 2017.
Xperia XZ1 Compact förväntas få en baksida- och framsida i glas. Ramen som löper längs enheten sägs vara tillverkad i aluminium. Skärmen ska som tidigare år vara 4,6 tum stor med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Det vi finner under huven gör XZ1 Compact mer spännande enligt mig. Motorn i telefonen ska bestå av Qualcomms nuvarande flaggskepps-processor Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
På baksidan sägs mobilen vara utrustad med en 19 MP-sensor som kan spela in video i 960fps (samma kamera som vi finner ibland annat XZ Premium). Den främre kameran ska ha fått en upplösning på 13 megapixel . I övrigt hittar vi ett 2800 mAh batteri som kan snabbladdas genom Qualcomms snabbladdningsteknik Quick Charge 3.0 genom USB Type C-kontakten. XZ1 Compact sägs också…

Rykte: Huawei Mate 10 presenteras i oktober

Jag har tidigare skrivit att Huawei kommer offentliggöra nya flaggskeppstelefonen Huawei Mate 10 någon gång i höst. Nu påstår en källa att Huawei kommer offentliggöra Mate 10 någon gång under oktober-månad.
Enligt tidigare uppgifter kommer Huawei Mate 10 erbjuda en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Precis som Galaxy S8 och LG G6 sägs Mate 10 vara utrustad med en Infinity Display, som likt S8 och S8+, ska slutta ned längs långsidorna. Under huven sägs Mate 10 fått processorn Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. 

Källa

Ny bild visar Samsung Galaxy Note 8 från varenda vinkel

Samsung kommer någon gång under augusti-månad offentliggöra företagets nya flaggskeppstelefon i Note-serien, nämligen Galaxy Note 8. Nu kan en ny bild ha påträffats på mobilen, en bild som visar Note 8 från de flesta vinklarna.
Av bilden nedan att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 bli en förstorad Galaxy S8 och S8+. Vi kan bland annat se att fingeravtrycksläsaren sitter på samma (idiotiska) plats som den gör i Galaxy S8 och S8+. Av bilden att döma kommer Samsung Galaxy Note 8 dessutom få en något större skärmyta än både S8 och S8+. Självklart kommer pekpennan S-Pen också vara inkluderar i förpackningen. 

Källa

Bekräftat: Samsung jobbar inte på någon S8 Mini

Jag rapporterade under gårdagen att Samsung kunde komma att släppa en mini-modell av företagets flaggskeppstelefon Galaxy S8. Dessa uppgifter ska nu kunna dementeras enligt en användare på Twitter.
Enligt en användare på Twitter håller Samsung just nu inte på med en Samsung Galaxy S8 Mini. Enligt användaren har uttalandet kommit ifrån en som jobbar på Samsung. Samsung går för tillfället mycket bra på mobilmarknaden, men jag tror att de skulle kunna sälja ännu bättre om de kom upp med en minitelefon med toppspecifikationer. 
Källa

Evan Blass publicerar bild på nya Moto X (2017) - ser riktigt lockande ut!

Tidigare idag skrev jag om att eventuella specifikationer till Moto:s kommande mellanklassare Moto X4 kunde ha påträffats på nätet i förtid. Nu har en bild påträffats på mobilen via Evan Blass på Twitter.
Det vi kan se är att Moto X4 kommer få en framsida- och baksida i glas. Ramen som löper längs med telefonen ser ut att vara gjord i aluminium. Det vi också kan se är att mobilen utrustats med dubbla bakre kameror och kommer komma i en guldfärgad kulör. Det är fortfarande oklart när Moto kan tänkas offentliggöra mobilen.  

Källa

Här är ZTE Blade V7 Plus

ZTE har under kvällen offentliggjort en ny mellanklass-telefon vid namn Blade V7 Plus. Låt dig inte luras av namnet då Blade V7 Plus ”endast” utrustats med en 5,2 tumsskärm och en unibodykonstruktion i aluminium.
Närmare bestämt har telefonen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Panelen är av IPS-typ. Under huven finner vi processorn MediaTek MT6753 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne (som kan expanderas med minneskort). Den bakre kameran har fått en upplösning på 13 megapixel medans den främre kameran fått en upplösning på 5 megapixel.
I övrigt finner vi en fingeravtrycksläsare placerad under den bakre kameran, ett 2540 mAh batteri är också inkluderat i luren. Den tråkiga biten är att den kommer med Android 6.0 Marshmallow från start och endast säljs i Australien och Ryssland. 

Källa

Här är ASUS nya batterimonster Zenfone 4 Max

ASUS har under tisdagseftermiddagen offentliggjort en ny mobiltelefon vid namn Zenfone 4 Max. Telefonens huvudfokus är batteriet då det är på 5000 mAh, något som bör kunna ge användare en riktigt bra stendby-tid.Skärmen är 5,5 tum stor och har fått Full HD-upplösning tillsammans med en IPS-panel. Under huven hittar via antingen Snapdragon 425 eller Snapdragon 430 beroende på om du väljer modellen med 16, 32 eller 64 GB inbyggt minne. Samtliga modeller har fått 4 GB RAM förutom 16 GB-modellen som fått 2 GB RAM. Telefonen har fått dubbla 13 MP-sensorer på baksidan som kan ta fotografier i 120 grader. På framsidan hittar vi istället en 8 MP-sensor. I övrigt har Zenfone 4 Max utrustats med dubbla SIM-kortsplatser, ett rejält batteri på 5000 mAh och en fingeravtrycksläsare. Zenfone 4 Max kommer med Android 7.0 Nougat från start.
Zenfone 4 Max kommer börja på 235 dollar men klättra uppåt beroende på modell. Källa

Nya rykten kring Moto X (2017)

Enligt Evan Blass kommer Moto snart offentliggöra en ny mellanklass-smartphone vid namn Moto X (2017). Enligt Blass kommer nya Moto X erbjuda processorn Snapdragon 630 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Enligt Blass erbjuder nya Moto X på en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med en IPS-panel. Under huven sägs mobilen vara utrustad med processorn Snapdragon 630 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 12 megapixel medans den främre ska ha fått en upplösning på 8 megapixel.
I övrigt sägs det att Moto X (2017) kommer få ett 3000 mAh-batteri med Turbo-laddning och en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan av enheten. Nya Moto X sägs också komma med Android 7.1.1 Nougat från start. 

Källa

Ny telefon med mycket skärmyta påträffad på nätet

Det har sedan en tid tillbaka sagts att Vivo kommer presentera en smartphone med mycket stor skärmyta. Nu har en telefon från just Vivo med stor skärmyta dykt upp i det vilda.
Av källan att döma kommer Vivo:s telefon med mycket skärmyta kallas för Vivo X11. Vivo X11 förväntas vara utrustad med processorn Snapdragon 660 tillsammans med antingen 4 eller 6 GB RAM. Telefonen sägs också få en fingeravtrycksläsare inbyggd i displayen. Det är oklart när Vivo kommer offentliggöra X11. 

Källa

Läcka bekräftar: Nokia 8 lanseras i sommar

Många av läsarna på Mobilanyheter har undrat när Nokia kommer presentera syskontelefonerna Nokia 8 och 9. Nu har dessa uppgifter mer eller mindre bekräftats av ett läckt papper.
Det framgår att Nokia 8 kommer offentliggöras någon gång under sommaren. Det har tidigare sagts att Nokia kommer ha offentliggjort samtliga telefoner för 2017 innan juli:s slut, så det är med stor sannolikhet vi får se Nokia 8 och 9 bli presenterade den här månaden.
Enligt tidigare källor kommer Nokia 8 vara utrustad med en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning med processorn Snapdragon 835 tillsammans med 64 GB lagring och ett 4000 mAh-batteri.  

Källa

Samsung jobbar på Galaxy S8 Mini med värstingspecifikationer

Utöver en Active-version av Samsung Galaxy S8 sägs det nu att Samsung snart kommer släppa en miniversion av flaggskeppet Galaxy S8. Miniversionen ska bland annat ha utrustats med en 5,3 tumsskärm.
Av bilden nedan att döma kommer miniversionen av Samsung Galaxy S8 få lika små skärmramar som sina större bröder i Galaxy S8-serien. Enligt källan har S8 Mini utrustats med en 5,3 tumsskärm med okänd upplösning, men troligtvis kommer mobilen få en 1080p – panel. Under huven sägs S8 Mini få fjolårets flaggskeppschipp Snapdragon 821 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne.
Jag återkommer om fler rykten dyker upp kring denna och om vi får ett plötsligt offentliggörande av luren. 

Källa

OnePlus skickar ut stor uppdatering till 3 och 3T - innehåller applådan från "5"

OnePlus har under måndagsmorgonen börjat skicka ut en ny version av företagets gränssnitt OxygenOS till fjolårets flaggskepp OnePlus 3 och 3T. En uppdatering som bland annat innehåller samma applåda som OnePlus 5 har.

Den nya applådan innebär att man sveper nedifrån och uppåt för att få fram alla appar. Det till skillnad från tidigare då man behövde trycka på en dedikerad ikon för att få fram apparna. OnePlus har också interagerat ett grid-läge så att man kan ställa hemskärmens storlek. Alla ändringar kan ni kolla på nedan. Som vanligt ingår också ett gäng buggfixar. 
Källa

ASUS försenar Android Wear 2.0 till Zenwatch 2 & 3 på nytt

ASUS har sedan en tid tillbaka sagt att man skulle uppdatera smartklockorna ZenWatch 2 och 3 till Android Wear 2.0 innan kvartal två var slut. Android Wear 2.0 har ännu inte dykt upp till klockorna och nu kommer beskedet från ASUS: man har försenat uppdateringen.
De som äger en ASUS Zenwatch 2 eller 3 har säkerligen märkt att ingen uppdatering till Android Wear 2.0 dykt upp. Under gårdagen har ASUS brutit tystnaden för att meddela att man försenat uppdateringen ännu en gång till klockorna. ASUS har ingen prognos på när man faktiskt planerar att skicka ut uppdateringen.  

Källa

Klart: Galaxy Note 7 gör comeback som Note Fan Edition

Samsung Galaxy Note 7 var en riktigt olycklig historia för Samsung. Man avslöjade i början på året att man kommer fortsätta satsa på mobilerna i Note-serien. Nu, drygt ett år efter att man presenterade Note 7, ska man presentera mobilen på nytt. Den här gången med ett något mindre batteri.

Den sjunde juli kommer Samsung presentera en ersättare till Samsung Galaxy Note 7 vid namn Galaxy Fan Edition. Som man kan höra på namnet kommer Fan Edition vara mobilen för de som verkligen vill uppleva Note 7 på nytt. Specifikationerna är identiska till ”originalet”, förutom att Fan Edition fått ett något mindre 3200 mAh batteri som den här gången ska vara explosionssäkert.
Samsung Galaxy Fan Edition släpps i samma färger som Note 7. Färger som inkluderar svart, korallblått, guld och silver. Det är ytterst osäkert om Note Fan Edition hittar hit, men personligen tror jag inte det. 

Källa

LG arbetar på budgetvariant av G6

Enligt en ny källa kommer LG snart presentera en mini-version av företagets nuvarande flaggskepp G6 med bland annat en mindre display och nedbantade specifikationer. Nu verkar det som att telefonen kan vara nära ett tillkännagivande.
Enligt källan kommer minivarianten av G6 kallas för LG Q6. LG Q6 ska enligt uppgifter ha utrustats med en 5,4 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Under huven sägs det att LG Q6 kommer få en 13 MP-kamera på baksidan och 3 GB RAM. Fler uppgifter har jag inte kunnat luska fram i dagsläget. 

Källa