Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juli 23, 2017

Genomgång: här är Samsung Galaxy S8 Active

Under lördagskvällen har ett gäng specifikationer och bilder läckt ut på Samsungs kommande Galaxy S8 Active-telefon. Här är allt ni behöver veta kring telefonen såsom lurens huvudspecifikationer.

Förutom att fler bilder läckt ut på Samsung Galaxy S8 Active har en hel lista med specifikationer läckt ut på luren. Galaxy S8 Active har utrustats med en 5,8 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Under huven finner vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixel (f/1.7) medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixel.
Samsung Galaxy S8 Active har fått en kropp i metall för att kunna ta emot stötar. På framsidan skyddas telefonen av GorillaGlas 5. S8 Active har liksom Galaxy S8 blivit IP68-klassad.
I övrigt finner vi ett gigantiskt 4000 mAh batteri, en iris-läsare, en fingeravtrycksläsare och Android 7.0 Nougat med från start. Det är oklart när Samsung kommer visa upp telefonen officiellt.   

Källa

Samsung Galaxy Note 8 är utrustad med avancerade funktioner enligt Samsung

Samsung kommer den 23e augusti offentliggöra företagets nya flaggskeppsmobil Samsung Galaxy Note 8. Nu har Samsung börjat hypa upp stämningen genom att säga att Galaxy Note 8 är utrustad med avancerade multimediafunktioner.
Samsung har inför varje ny Note förbättrat pennans funktionalitet. Nu har företaget gått ut och sagt att Galaxy Note 8 kommer få ”avancerade multimediafunktioner”, vilket med största sannolikhet innebär att Samsung förbättrat pennan till Note 8. Självklart kommer Note 8 få en anpassad mjukvara för pennan.

Källa

Evan Blass publicerar bild på Samsung Galaxy S8 Active - kan presenteras samtidigt som Note 8

Jag skrev under gårdagen om att specifikationerna till Samsungs tåliga flaggskeppsmobil, Galaxy S8 Active, kunde ha fastnat på nätet i förtid. Nu har mästerläckaren Evan Blass publicerat en enorm bild på telefonen.
Bilden är tagen från den högra långsidan och indikerar att Galaxy S8 Active kommer få ett riktigt tåligt yttre (tänker på de två skruvarna man ser på bilden). Något som förvånar mig är att Samsung inte satsat på knappar utanför skärmen som med tidigare Active-modeller. Samsung Galaxy S8 Active ser således ut att få en framsida identisk till den som vanliga Galaxy S8 utrustats med.
En annan fråga är: när kommer Samsung presentera telefonen? Jag misstänker att man i alla fall kommer visa upp mobilen samtidigt som Galaxy Note 8, alltså den 23e augusti med tanke på allt som läcker ut kring S8 Active just nu.

Källa

ASUS Zenfone 4 Pro glänser bakom kameran

ASUS kommer den 21a september hålla ett event i Italiens huvudstad Rom. På eventet förväntas man presentera uppföljarna till telefonerna i Zenfone 3-serien från i fjol. Nu kan flaggskeppet i familjen, Zenfone 4 Pro, åkt fast på bild.Av bilden nedan att döma kommer ASUS Zenfone 4 Pro få dubbla 21 MP-kameror med 2x optisk zoom. På framsidan finner vi en knapp under skärmen. Telefonen ser också ut att få stora dö-ytor. Om vi kollar in telefonens specifikationer kan vi se att mobilen kommer få processorn Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Vi kan också se att mobilen kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. 


Källa

Specifikationerna läcker till Samsung Galaxy S8 Active

Samsung kommer snart presentera företagets Active-variant av flaggskeppet Galaxy S8. Nu har de flesta specifikationerna till Galaxy S8 Active påträffats på nätet tillsammans med lite bilder.

På framsidan påminner S8 Active mycket om vanliga S8. Det är på baksidan vi kan se den största skillnaden i och med att S8 Active fått en unibodykonstruktion i aluminium (således går trådlös laddning bort). Den andra stora skillnaden mellan S8 och S8 Active är att S8 Active utrustats med ett 4000 mAh batteri. I övrigt kommer Galaxy S8 Active få samma specifikationer som vanliga Galaxy S8, vilket bland annat inkluderar en 5,8 tumsskärm. 
Det är osäkert om den kommer till Sverige eftersom Samsung inte släppt någon Active-modell sedan Galaxy S5 Active. 
Källa

Xperia XZ1 dyker upp i Geekbench - är utrustad med Snapdragon 835

Sony kommer i slutet av augusti offentliggöra nya telefoner. Antagligen rör det sig om Xperia XZ1 Compact och XZ1. Nu har den större av dem två, Xperia XZ1, fastnat i benchmarkprogrammet GFXBench.
Vi kan se att Xperia XZ1 kommer få processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och Android 7.1.1 Nougat från start. Det har tidigare spekulerats om att mobilen kommer få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning och IP-klassningen IP68. 

Källa

Moto X (2017) fångar uppmärksamhet i Geekbench

Moto kommer inom kort offentliggöra mellanklass-mobilen Moto X4 (eller som jag väljer att kalla den, Moto X 2017). Nu har telefonens prestanda läckt ut i prestandaprogrammet GFXBench.
I programmet bekräftas det att Moto X (2017) kommer vara utrustad med processorn Snapdragon 660 tillsammans med 3 GB RAM. Det bekräftas också att mobilen utrustats med 3 GB RAM och kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. Det har tidigare sagts att nya Moto X kommer få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning och dubbla främre kameror.  


Källa

Rykte: Samsung presenterar variant av Note 8 med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt minne

Standardversionen av Samsung Galaxy Note 8 lär få 128 GB inbyggt minne och 6 GB RAM. Nu sägs det att den Sydkoreanska jätten håller på att jobba på en variant av telefonen med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt minne.
Om det stämmer tror jag att varianten endast kommer bli tillgänglig i begränsad upplaga. I Sverige kommer telefonen med största sannolikhet säljas med 6/128 GB inbyggt minne, men det sägs att man ska kunna utöka minnet med minneskort. Samsung Galaxy Note 8 presenteras 23e augusti.  

Källa

HTC visar upp VR-headset som inte behöver en smartphone eller dator - kan användas på egen hand

HTC har under morgontimmarna visat upp en uppföljare till HTC Vive, ett VR-headset företaget visade upp 2015. Uppföljaren till Vive kräver varken en smartphone eller dator, och kan således användas på egen hand.
HTC nämner bara att deras nya VR-headset fungerar på egen hand. HTC nämner varken vart den kommer släppas och till vilket pris. Det handlar således om en konceptpryl, även om HTC inte kallar sitt nya VR-headset för detta. Jag misstänker att uppföljaren till Vive kommer kosta runt 9490 kronor och släppas i Sverige någon gång i mitten av 2018. Det återstår dock att se!
Källa

Sharp Aquos S2 presenteras 8e augusti - har 4K display i ramlöst format

Jag skrev under gårdagen om att Sharp kunde komma att tillkännage en smartphone med all-screen. Nu har man bjudit in till event den 8e augusti. När tillverkare brukar bjuda in till event brukar det oftast handla om flaggskeppsmobiler, så även fallet den här gången, tror jag.
Sharp Aquos S2 förväntas få en 5,5 tumsskärm med 4K-upplösning (2160 x 3840 pixlar). Under huven sägs mobilen vara utrustad med processorn Snapdragon 660 tillsammans med antingen 4 eller 6 GB RAM. Telefonen sägs vidare få dubbla 12 MP-kameror på baksidan och en fingeravtrycksläsare inbakad under displayen.  

Källa

Det här är Meizu Pro 7 och Pro 7 Plus

Meizu har under dagen offentliggjort de två nya flaggskeppen Pro 7 och Pro 7 Plus. Pro 7 har jag rapporterat om en hel del, men jag trodde inte Meizu dessutom skulle presentera en större variant av mobilen. 

Om vi börjar med Meizu Pro 7 så har den här mobilen fått en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning på framsidan. På baksidan finner vi istället en extraskärm som mäter 1,9" (där du bland annat ska kunna se dina aviseringar, kunna få till bättre selfies etc). Under huven hittar vi processorn MediaTek Helio X30 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. 
På baksidan finner vi dubbla 12 MP-sensorer. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 8 megapixel. 
I övrigt har Pro 7 fått en fingeravtrycksläsare monterad på framsidan och ett 3000 mAh batteri. Telefonen kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. 
Om vi istället tar en titt på Meizu Pro 7 Plus så står det klart att modellen fått en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Vidare har modellen utrustats med samma processor …

OnLeaks publicerar 360-gradig-video på Pixel 2 och Pixel 2 XL

Google kommer någon gång i september presentera företagets nya flaggskeppsmobiler Pixel 2 och Pixel 2 XL. Nu har källan OnLeaks publicerat en video som kan visa hur telefonerna kommer se ut.
För att göra det enkelt kan jag säga såhär: Pixel 2 och Pixel 2 XL kommer bli identiska på utsidan förutom en ganska stor storleksskillnad. Av videon nedan att döma kommer telefonerna få väldigt mycket skärmyta på sina framsidor. Avsaknaden av hörlursuttag antyder också på att Google satsat på att göra telefonerna tunna. På baksidan av telefonerna finner vi en kamera med tillhörande LED-blixt och fingeravtrycksläsare. På botten av enheterna har Google placerat USB Type C-portarna. 


Källa

Xiaomi presenterar 5X

Xiaomi har under onsdagen presenterat en ny serie-smartphone(s) vid namn Xiaomi 5X. 5X blir först ut i X-serien smartphones från Xiaomi och har bland annat utrustats med dubbla kameror på baksidan. 

Xiaomi 5X har utrustats med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan har Xiaomi 5X utrustats med dubbla 12 MP-kameror där den sekundära kameran möjliggör extrazoom (2x på optiskt vis). Den främre kameran har fått en upplösning på 5 megapixel.

I övrigt finner vi en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens baksida, ett 3080 mAh batteri och Android 7.1.1 Nougat på från start. Telefonen kostar 1830 kronor i Kina.


Sharps nya supersmartphone läcker än en gång

Sharp kommer inom kort offentliggöra två telefoner med all-screen koncept. Jag har tidigare publicerat bilder på enheten. Under gårdagen har ännu en bild publicerats på en telefon från Sharp.
Enligt PhoneArena kommer Sharp så småningom presentera två telefoner med all-screen konceptet. Den minst påkostade varianten har beteckningen FS8010 och kommer vara utrustad med processorn Snapdragon 330 tillsammans med 6 GB RAM medans den mer påkostade varianten fått beteckningen FS8016 och erbjuder Snapdragon 660 tillsammans med 6 GB RAM. Båda telefoner sägs vara utrustade med 5,5 tums stora skärmar med upplösningen 1080 x 2048 pixlar vardera. På baksidan finner vi en primär kamera med en upplösning på 12 megapixel och en sekundär kamera med upplösningen 8 megapixel.

Av bilden nedan att döma kommer båda modellerna få inbyggda fingeravtrycksläsare i skärmarna. 
Källa

Här är Moto Z2 Force

Moto har under eftermiddagen hållit ewtt event i New York, USA. Som väntat visade man den här gången bara upp en modell och inte två som tidigare år. Den här gången får vi nöja oss med Z2 Force.
Om vi börjar med skärmen så har skärmen varken vuxit eller krympt då den fortfarande är 5,5 tum stor. Upplösningen är fortfarande Quad HD (1440 x 2560 pixlar). Under huven finner vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med väl tilltagna 6 GB arbetsminne och 128 GB inbyggt minne. Moto Z2 Force har utrustats med dubbla 12 MP-kameror där den sekundära är en mononkromsensor. På framsidan finner vi en enkel 5 MP-kamera med tillhörande LED-blixt. Telefonen kommer bli tillgänglig i svart och vitt. 
I övrigt har Moto Z2 Force utrustats med en fingeravtrycksläsare monterad på framsidan, ett 2730 mAh (!) batteri och kommer med Android 7.1.1 Nougat från start. Det är ännu oklart hur mycket telefonen kommer kosta och om den kommer till Sverige. 

Uppdate: Moto Z2 Force har INTE utrustats med ett hörlursutta…

Då presenteras Nokia 8

Det sades att Nokia skulle offentliggöra nya flaggskeppet Nokia 8 förra veckan. Så blev inte fallet. Nu har man däremot bjudit in till ett event. Den här gången är det inget fejk med det hela utan en officiell inbjudan från Nokia.
Datumet då Nokia kommer presentera flaggskeppet ”8” är den 16e augusti. Eventet kommer äga rum i Englands huvudstad London. Nokia 8 förväntas bli en av få flaggskepp med flaggskeppsspecifikationer i kompakt format. Till exempel sägs det att mobilen är utrustad med processorn Snapdragon 835 med 4/6 GB RAM i ett relativt kompakt format eftersom skärmen kommer mäta 5,3”.

Källa

Arbetar Huawei på en phablet-version av Honor 9?

Huawei Honor har hittills bara presenterat mindre telefoner som erbjudet skärmar i storlekarna 5,1 – 5,2”. Nu sägs det att Honor håller på att arbeta på en phabletvariant av företagets senaste skapelse Honor 9.


Enligt uppgifter kommer phableten kallas för Huawei Honor Note 9 och erbjuda en massiv 6,6 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven sägs det att phableten blivit utrustad med processorn Kirin 960, antingen med 4 eller 6 GB RAM och 32/64 eller 128 GB inbyggt minne. På baksidan sägs det att Honor Note 9 kommer vara utrustad med dubbla 13 MP-sensorer medans vi på framsidan finner en 8 MP-sensor.
I övrigt sägs det att Honor Note 8 fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och ett 4500 mAh batteri. Det är möjligt att vi får ett offentliggörande under IFA.  

Källa

Xiaomi Mi Mix får snart MIUI 9!

Sedan jag haft min Mi Mix sedan julen 2016/2017 har jag inte fått en enda uppdatering till telefonen. Uppdateringar är något Xiaomi har stora problem med, men nu kan en uppdatering vara på väg ut till Xiaomi Mi Mix och två andra Xiaomi-telefoner.
Nu verkar det som att Xiaomi i alla fall bestämt sig för att ge modellerna Mix, Mi Note 2 och Mi 5 MIUI 9. Xiaomi 5X som presenteras på torsdag kommer med MIUI 9 förinstallerat, och det sägs att Xiaomi kommer skicka ut uppdateringen till MIUI 9 ”några dagar efter 26e juli”. Så förhoppningsvis kommer jag och många fler Xiaomi-användare få en av våra första uppdateringar till Mi Mix. 

Källa

Google släpper fjärde betaversionen av Android 8 - buggfixar med bland nyheterna

Google brukar liksom Apple släppa betaversioner på sina nya gränssnitt innan man släpper ut gränssnitten till ”the public”. Nu har Google meddelat att man börjat skicka ut betauppdatering nummer fyra av Android 8.0.
Det är just buggfixar som Google fixat i den nya uppdateringen. Om du är en app-utvecklare kan det vara smart att installera dessa betaversioner som Google pushar ut eftersom du då får möjlighet att testa hur programmet fungerar i Android 8. Om du äger en Google Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C eller en Nexus Player kan du hämta hem betamjukvaran av Android 8 här. Utöver buggfixar ingår också en ny figur om man trycker på Androidversionen tillräckligt många gånger (se video).

Källa

Xiaomi 5X fångas på officiell video

Xiaomi kommer i övermorgon offentliggöra Xiaomi 5X: en telefon i en helt ny X-serie från Xiaomi. Jag har tidigare rapporterat om bilder som läckt ut på mobilen. Nu har Xiaomi släppt en video på mobilen.

Nu har Xiaomi släppt en femton sekunder lång video där man visar upp fram- och baksidan på Xiaomi 5X. Vi kan klart och tydligt se att telefonen är utrustad med dubbla kameror och att den fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Xiaomi är lite snålare med att visa upp detaljer på telefonens framsida, men vad jag kan se kommer Xiaomi 5X få rätt så rejäla bezels på över- och undersidan. Telefonen kommer bli tillgänglig i färgerna guld, rosa guld och svart. 
Videon kan ni se under angiven källa. 
Källa

Meizu lägger ut bild på Pro 7 - visar telefonens sekundära display

Meizu kommer offentliggöra nya flaggskeppet Pro 7 i övermorgon. Det har dock inte stoppat en anställd på företaget att lägga ut en bild på enhetens speciella egenskap: extraskärmen på baksidan.
Av bilden att döma kommer Meizu Pro 7:s extraskärm kunna visa information såsom aktuell tid och väder. Det vi också kan se är att mobilen kommer i en silverfärgad kulör. Vi har sedan tidigare fått veta att Meizu Pro 7 kommer bli tillgänglig i färgen guld och svart.

Källa

Dessa färger kan Samsung Galaxy Note 8 komma i

Samsung kommer den 23e augusti offentliggöra nya flaggskeppsmobilen Samsung Galaxy Note 8. Fram till dess kommer rykten och läckor fortsätta att ta mycket uppmärksamhet på nätet, var så säkra!
Nu säger en användare på Twitter sig veta att Samsung Galaxy Note 8 kommer i färgerna svart, grått och en ny nyans i färgen Deep Blue. Jag misstänker att den blåa färgen kommer vara mörkblå den här gången och inte ljusblå som tidigare modeller. 


Google Pixel 2 blir första telefonen med Snapdragon 836

Det sades för ett tag sedan att Samsung Galaxy Note 8 skulle bli första mobilen med Snapdragon 836. Under gårdagen har nya uppgifter inkommit där man påstår att detta inte alls är fallet.
Enligt GizmoChina kommer Google Pixel 2 och Pixel 2 XL bli de första telefonerna på marknaden med processorn Snapdragon 836. Det är något som är mycket logiskt eftersom Google Pixel och Pixel XL var de första telefonerna med Snapdragon 821. Det återstår att se om detta är sant eller ej. Det lär visa sig någon gång i september. 

Källa

Bilder tagna med Meizu Pro 7 publicerade på nätet

Kinesiska Meizu kommer den 26e juli hålla ett event där man förväntas visa upp det nya flaggskeppet Meizu Pro 7. Nu har en anställd på företaget publicerat fyra stycken bilder tagna med mobilen. 

Samtliga bilder är tagna i dåliga ljusförhållandet, något som Pro 7 ser ut att klara av utan större bekymmer. Det betyder antagligen att mobilen fått ett lågt bländartal (gissningsvis f/1.7). Av bilderna nedan att döma kommer Pro 7 få en färgsensor och en annan monokromsensor likt Huawei P10 och P10 Plus. 
Källa

Samsung Galaxy C7 (2017) besöker TENAA - har utrustats med dubbla kameror

Det har under en längre tid spekulerats om att Samsung kommer presentera en uppföljare till förra årets Samsung Galaxy J7. Nu har årets upplaga av mobilen läckt ut på nätet via källan TENAA.
Av bilden nedan att döma kommer årets upplaga av Samsung Galaxy J7 få en konstruktion i aluminium och glas. Mobilen kommer mäta 152,4 x 74,9 x 7,9 mm. Som vi kan se på bilden kommer telefonen få stora dö-ytor.
Samsung Galaxy J7 (2017) kommer få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi Samsungs egna chipp Exynos 7872 tillsammans med antingen 3/32 eller 4/64 GB inbyggt minne. Samsung Galaxy J7 (2017) kommer bli Samsungs första telefon med dubbla kameror på baksidan. Huvudsensorn har fått en upplösning på 13 megapixel medans den sekundära kameran fått en upplösning på 5 megapixel. Antagligen kommer den sekundära kameran kunna skapa en 3D-effekt åt den främre kameran, något som återstår att se. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 16 megapixel.
I övrigt har mobile…