Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 13, 2017

Rykte: förboka Galaxy Note 8 och få trådlös laddare på köpet

Samsung kommer den 23e augusti offentliggöra företagets nya phablet Galaxy Note 8. Fram tills på onsdag lär vi få se ett gäng rykten och läckor om mobilen, eller ja, ännu fler bekräftade uppgifter kring telefonen. 

En av de nyaste källorna menar att man kommer kunna förboka Galaxy Note 8 från den 24e augusti - en dag efter att telefonen presenterats. Källan påstår också att mobilen kommer finnas i butik från och med 15e september, men också att de som förbokar ett exemplar av telefonen kommer få en trådlös laddare och ett minneskort på köpet, om dessa uppgifter gäller för Sverige återstår däremot att se.Källa

Indikationer på att Samsung Galaxy Note 8 kommer kosta sjukt mycket

Samsung kommer den 23e augusti hålla ett event där man förväntas visa upp nya flaggskeppsmobilen Galaxy Note 8. Det har tidigare sagts att telefonen kommer kosta närmare 10 000 kronor, något som förvånat många.

Detta är inget som jag blir förvånad över eftersom Samsung Galaxy S8+ kostade 9000 kronor när den släpptes i butik. Samsung har tidigare tagit tusen kronor mer för Note-telefoner än högsta hönsen i S-serien, så enligt mig är det en trolig, men långt ifrån vettig prissättning.

Källa

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Bekräftat: Nokia jobbar på "9"

Många hade förväntat sig att HMD:s nya flaggskepp skulle heta Nokia 9. Så blev inte fallet, men nu har en anställd på HMD bekräftat att de jobbar på en Nokia 9.

Största skillnaden ska enligt personen på Nokia vara att "9" är utrustad med en större skärm än Nokia 8. Förhoppningsvis innebär det också att HMD minskat ner dö-ytorna runt skärmen lite, men det återstår naturligtvis att se.
Källa

Samsung Galaxy Note 8 påträffas i ny färg

Samsung kommer den 23e augusti hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppet Galaxy Note 8. Nu har telefonen dykt upp i en färg som i alla fall jag inte känner till från Galaxy S8 och S8+. 

Av bilden nedan att döma har Samsung Galaxy Note 8 fångats i någon blå kulör. Det vi kan se är att pennan (S-Pen) är blå liksom telefonramen. Framsidan är svart (precis som Galaxy S8 och S8+) medans baksidan antagligen är blå. Samsung Galaxy Note 8 sägs komma i inte mindre än 6 olika färger. 
Källa

Xiaomi Mi Mix 2 får ansiktsigenkänning - försvinner fingeravtrycksläsaren redan nu?

Xiaomi kommer antagligen presentera en uppföljare till Xiaomi Mi Mix någon gång i september. Nu har en skärmdump läckt ut som sägs vara från Mix 2, en bild som antagligen bekräftar en ny upplösningsmetod för Mix 2.

Xiaomi var med förra årets Mi Mix tidigt ute med helt nya tekniker såsom en vibrationsmotor istället för traditionell telefonhögtalare. Det här året ser inte ut att bli något undantag då det verkar som att Mix 2 kommer bli den första telefonen på Androidmarknaden med en sensor som kan läsa av ditt ansikte.

Källa

Här är Xperia XZ1 Compact - visas upp i rendering

Sony kommer hålla ett event i början på september och förväntas då visa upp två nya smartphones: Xperia XZ1 och Xperia XZ1 Compact. Nu har den mindre av de två, Xperia XZ1 Compact, åkt fast i en rendering. 

Av bilderna nedan att döma kommer Xperia XZ1 Compact få mycket gemensamt med den större brodern XZ1, i alla fall på utsidan. Det ser ut som att XZ1 Compact kommer få stora bezels på ovan- och undersidan av skärmen, men som tröst har Sony valt att placera två högtalare på framsidan. I botten av enheten finns en USB Type C-kontakt och en mikrofon.

På den högra långsidan finner vi en kombinerad power och fingeravtrycksläsare, volymreglaget och en kameraknapp. På baksidan har Sony valt att placera en kamera (så även på framsidan) med tillhörande LED-blixt och Xperia-logga.Källa

ASUS presenterar Zenfone 4 Selfie, Zenfone 4 Selfie Pro, Zenfone 4 och Zenfone 4 Pro

ASUS har under förmiddagen presenterat fyra nya smartphones till sin nya Zenfone 4-familj. Det här året har ASUS grottat ner sig i kamerabiten då samtliga fyra telefoner antingen har riktigt bra främre eller bakre kameror. 

Om vi börjar med ASUS Zenfone 4 Selfie Pro så har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning samt måtten 154,2 x 74,83 x 7 mm. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en främre 24 MP-kamera och en annan främre kamera som möjliggör selfies i 120 grader. Det speciella med Zenfone 4 Selfie Pro är att den kan spela in 4K-video på framsidan. Den bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixel.

I övrigt har mobilen utrustats med en fingeravtrycksläsare, ett 3000 mAh batteri och kommer med Android 7.1.2 Nougat från start.Om vi istället kollar in Zenfone 4 Selfie så är den enda skillnaden från Zenfone 4 Selfie Pro att denna fått en främre 20 MP-kamera. Alla övriga specifikationer är id…

Kommande telefon från Sharp läckt - har mer skärmyta än Xiaomi Mi Mix

Sharp presenterade nyligen Aquos S2. Nu ser det ut som att tillverkaren har en ny telefon på gång, den här gången hoppas jag på att Sharp satsat helhjärtat på samtliga specifikationer i mobilen, vilket man inte gjorde med processorn i Aquos S2. 
Inga specifikationer framkommer. Men till det yttre ser Sharps nya telefon ut att bli dyr, så även insidan skulle jag tro. Av bilderna att döma kommer mobilen få sjukt mycket skärmyta på framsidan, mer än exempelvis Xiaomi Mi Mix.


Upcoming Smartphone from SHARP!! pic.twitter.com/AhdA0JASTO — TechDroider (@techdroider) 17 augusti 2017

Xiaomi Redmi Note 5A presenteras 21a augusti

Xiaomi har nyligen avslöjat när man kommer presentera nya budgetmobilen Redmi Note 5A. Datumet det rör sig om är den 21a augusti. Redmi Note 5A förväntas bland annat få en unibodykonstruktion i aluminium. 

Xiaomi har dessutom postat en bild på mobilen som indikerar att den kommer få en fingeravtrycksläsare på baksidan tillsammans med en kamera och LED-blixt. Något som är desto mer oroväckande är att mobilen kommer vara utrustad med en Micro USB-port. Slutligen kan vi se att Redmi Note 5A kommer bli tillgänglig i färgerna silver, rosa guld och guld.

Källa


Evan Blass publicerar knivskarp produktbild på LG V30

LG kommer den 31a augusti hålla ett event där företaget kommer visa upp nya flaggskeppet V30. Under natten har Evan Blass lagt ut en knivskarp bild på den silvriga V30:n.
Det vi kan se på bilden är att den silvriga V30:n kommer få en silvrig baksida och RAM, men en framsida i svart. Det till skillnad från G6 där den silverfärgade varianten var silverfärgad runtom hela telefonen. Vi kan också se att V30 kommer få dubbla kameror och en kombinerad powerknapp med fingeravtrycksläsare på baksidan.
Källa

Här är Nokia 8 - flaggskeppet som kostar 600 euro!

HMD har under kvällen offentliggjort företagets nya flaggskeppstelefon Nokia 8. Nokia 8 erbjuder bland annat dubbla kameror i samarbete med Carl Zeiss och en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning. 

Skärmen är 5,3 tum stor och har fått Quad HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Nokia 8 har fått två 13 MP-kameror där ena är en färgsensor medans den andra är en monokromsensor. Kameran kan naturligtvis spela in video i 4K. På framsidan sitter en 13 MP-sensor likväl. 
I övrigt har Nokia 8 utrustats med ett 3090 mAh batteri som stödjer Quick Charge 3.0 via USB Type C-kontakten, en fingeravtrycksläsare monterad på framsidan, IP54-klassning och Android 7.1 Nougat från start. Telefonen kommer kosta från 600 dollar, men vi ska nog förvänta oss att luren kommer kosta från 6500 i Sverige.

OnePlus 5 - lever den upp till hypen?

OnePlus har sedan starten 2013 släppt mycket attraktiva telefoner till fantastiska priser. Med OnePlus 5 har konkurrenterna tagit in på det kinesiska företaget då det numera går att få konkurrenternas flaggskepp för liknande priser.Designen Det första jag märker när jag öppnar lådan och plockar ut telefonen ur dess förpackning är hur förbryllande lik framsida OnePlus 5 fått mot föregångarna OnePlus 3 och 3T. Det eftersom OnePlus 5 fått samma placering av fingeravtrycksläsaren och dessutom fått samma runda hörn som vi känner igen från OnePlus 3 och 3T. Baksidan skyddas istället utav aluminium. Som ni säkert sätt i andra recensioner är det ganska många som nämner att de inte tycker OnePlus 5 liknar iPhone 7 Plus på baksidan när man har sett båda telefonerna sida-vid-sida i verkligheten. Detta är något jag inte alls håller med om då jag tycker att OnePlus 5 påminner mycket om iPhone 7 Plus på baksidan med sina dubbla kameror placerade på precis samma ställe som iPhone 7 Plus. Det är doc…

Jag gör en unboxing på Microsoft Surface Book - hybrid mellan dator och surfplatta

Under dagen har jag fått hem en Surface Book från Microsoft. Det här är versionen med ”Performance Base”, vilket innebär att den dels utrustats med Intels I7-processor, men också att den fått 16 GB RAM, 1TB lagring och det kraftfulla grafikkortet GeForce GTX 965M. Här kommer min unboxing på enheten.På framsidan av lådan finner jag produktnamnet och en bild på enheten, i det här fallet en Surface Book. Lådans vänstra långsida är märkt med produktnamnet för enheten medans de tre övriga sidorna är helt blanka. På baksidan av lådan finns lite text som nämner vad som ingår i lådan, men också vilken konfiguration av datorn som ligger i lådan.
När jag öppnar upp lådan möts jag först av Surface Book:en. Letar vi oss vidare ner i lådan finns här också lite dokumentation, en penna och strömadaptern med tillhörande sladd.
Nu kanske nu undrar varför jag lånat hem en dator för att skriva om? Skärmen på Surface Book går att ta loss från tangentbordet, och på så sätt blir Surface Book till en 13,5” …

ASUS Zenfone 4-serie läckt i bilder

ASUS kommer under morgondagen hålla ett event där man förväntas visa upp nya Zenfone 4-serien smartphones. Det här året sägs mobilerna vara fyra stycken till antalet.
Det vi kan se på bilderna är att Zenfone 4 och Zenfone 4 Max utrustats med dubbla kameror på baksidan, där vi redan vet att de sekundära sensorerna kommer agera zoom åt de primära sensorerna. Zenfone 4 Selfie och Zenfone 4 Selfie Pro ser däremot ut att få varsin kamera på baksidan, men dubbla kameror på framsidorna istället, kameror som antagligen kommer ta vidvinkelfoton.

Källa

Huawei: Mate 10 är värd att vänta på - presenteras 16e oktober

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event i Tyskland där det kinesiska företaget kommer visa upp phableten Mate 10. Nu har Huawei skickat ut en officiell inbjudan som beskriver att Mate 10 kommer vara värd att vänta på.
Enligt tidigare uppgifter har Mate 10 utrustats med en 6,1 tumsskärm i bildförhållandet 18:9. Det betyder att mobilen fått upplösningen 2160 x 1080p. Huaweis VD har  tidigare gått ut och sagt att Mate 10 kommer få en mycket stor skärmyta på framsidan liksom LG G6 och Samsung Galaxy S8 fått.
Under huven sägs Mate 10 erbjuda Huaweis hemmabyggda chipp Kirin 970 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Mobilen sägs liksom andra high-end modeller från Huawei få dubbla kameror.


Instagram inför ny funktion

Instagram har de senaste åren gjort rejäla framsteg med diverse förbättringar (eller försämringar för de som inte gillar onödiga funktioner, jag känner mig lite träffad). Nu har man presenterat en ny funktion i gränssnittet.
Funktionen kallar jag för svara i svaret. Det innebär att om en person postar en kommentar så ska du kunna svara på hens kommentar – en funktion som Facebook haft ett bra tag. Det lär inte dröja länge innan vi får se flera förbättringar i Instagrams gränssnitt. 

Källa

Miss från Google orsakade Assistent-katastrof

Google bestämde sig under helgen för att uppdatera mjukvaran till Android Wear-klockorna (som kör Wear 2.0). Något som orsakade att röstassistenten Google Assistent kapsejsade. 

Jag har inte fått några rapporter om att svenska ägare av någon Android Wear 2.0 klocka råkat ut för problemet. Förhoppningsvis nådde problemet bara användare i Amerika. Hur som helst jobbar Google för fullt på att skicka ut en uppdatering med en fungerande Assistent.

Källa
Google Pixel 2 kör Android 8.0.1, har Edge-Sense

Google kommer inom kort presentera företagets nya telefoner Google Pixel 2 och Pixel 2 XL. Jag har sedan ett tag tillbaka släppt påstådda bilder och specifikationer på mobilen. Nu är det dags igen, fast den här gången rör det sig om en läcka.
Det nämns att Google Pixel 2 kommer med Android 8.0.1 ”Oreo” från start. Något som inte direkt förvånar mig, men säkert många av er, är att telefonen kommer få Edge-Sense, vilket innebär att du kan ställa in olika kommandon telefonen ska utföra när du trycker på dess ram. Det har länge spekulerats om att det är LG som fått förtroendet att stå för hårdvaran i de nya Pixeltelefoner. Så tror jag inte är fallet, utan att det är HTC som fått förtroendet för båda årets Pixeltelefoner. 
Källa

Jag gör en unboxing på Bluboo S1 - Mi Mix-utmanare för under 2000 kronor

Under dagen var jag iväg och hämtade ett paket som kommer från webbsidan Gearbest. Det jag hämtade ut var en telefon vid namn Bluboo S1, en telefon som kostar under 2000 kronor men erbjuder saker såsom USB Type C. Lådans form ser ut att ha kopierats av Sony medans typsnittet ser ut att vara taget från Samsung. På framsidan av lådan finner vi Bluboo-loggan, produktnamnet "S1" och företagets slogan "Beyond Your Life. Om vi hoppar till baksidan finner vi ett gäng specifikationer för telefonen som bland annat berättar att telefonen fått en 13 MP-kamera på baksidan och ytterligare en 3 MP-sensor för att kunna skapa en djupeffekt. Alla långsidor är helt blanka från både företagets logga eller slogan.

Om vi dyker ner i lådan finner vi följande:
En Bluboo S1 En USB Type C-kontakt En SIM-nål En stickpropp Ett genomskinligt TPU-skal Ett skärmskydd i glas En hörlursadapter  Man får med väldigt många prylar i lådan, vilket såklart är bra eftersom Bluboo S1 är en ovanlig telefon. Te…

Qualcomm visar upp ny säkerhetslösning - ska ersätta fingeravtryck

Sedan 2013 har de flesta vänt sig vid att ha en fingeravtrycksläsare i sin telefon. Jag har tidigare rapporterat om att Apple sägs ta bort läsaren för avancerad 3D-teknik istället. Nu har Qualcomm presenterat en likadan lösning som Apple sägs dra nytta av i iPhone Edition. 


Qualcomm har presenterat en ny teknik som har ansiktsigenkänning. Tekniken ska inte vara fullt så dålig som Samsungs hemmabyggda ansiktsigenkänning, utan ska kunna gå in mer på djupet i ditt ansikte. Du kan vara lugn, telefonerna kommer inte låsas upp om du håller en bild framför den främre kameran hälsar Qualcomm.

Den här tekniken är alltså tänkt att ersätta fingeravtrycksläsarna i telefonerna, men vilka chipp som kommer med tekniken återstår att se!


Samsung Galaxy Note 8 dyker upp i AnTuTu - bekräftas ha fått en 6,4 tumsskärm

Samsung kommer den 23e augusti presentera företagets nästa phablet Galaxy Note 8. Jag har tidigare rapporterar om att mobilen fått dubbla kameror på baksidan. Nu har flera uppgifter om mobilen bekräftats. 

Samsung Galaxy Note 8 är utrustad med en 6,4 tumsskärm med upplösningen 2960 x 1440 pixlar. Under huven kommer vi hitta processorerna Snapdragon 835 eller Exynos 8895 (beroende på region) tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Utöver det kan vi se att den primära kameran fått en upplösning på 12 megapixel medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixel.

Källa

Det här kan vara Huawei Mate 10

Huawei kommer med största sannolikhet offentliggöra företagets nästa phablet Huawei Mate 10 på IFA-mässan som drar igång i början av september. Nu kan ett gäng bilder läckt ut på Huawei Mate 10. 

Vi har sedan tidigare fått veta att Huawei Mate 10 kommer få mycket skärmyta på framsidan, något som bilderna också visar. Vi kan också se två stycken kameror på baksidan (självklart i samarbete med Leica) och att telefonen kommer få en konstruktion i aluminium. Något som glädjer vissa är att skärmen kommer vara platt.Källa

Rapport visar: så kommer de dubbla kamerorna fungera i Galaxy Note 8

Samsung kommer den 23e augusti hålla ett event där företaget kommer visa upp phableten Galaxy Note 8. Nu har detaljerad information kring telefonens kamera läckt ut på nätet.
Det framkommer att den primära sensorn kommer få upplösningen 12 megapixel medans den sekundära sensorn kommer få upplösningen 12 megapixel. Telefonens dubbla kameror ska kunna zooma in 2x på optisk vis, så Samsung ställer sig i samma led som exempelvis Apple och OnePlus. Naturligtvis ska man även kunna fota ett motiv med suddig bakgrund med Note 8:ans kamera.
Källa