Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 20, 2017

Webhallen listar upp Nokia 8 - kostar 5990 kronor

HMD presenterade för drygt två veckor sedan flaggskeppet Nokia 8 som är telefonen som är tänkt att ta det finländska företaget till toppen på nytt. Nu har Webhallen listat upp telefonen i sitt system med tillhörande pr5is och realisedatum. 

Om man ska tro Webhallens uppgifter kommer Nokia 8 kosta 5990 kronor och släppas den 1a september - 6 dagar innan länder som Storbritannien får ta emot sina första exemplar av telefonen. Jag tycker HMD prissätter Nokia 8 helt rätt, men räcker det för att Nokia 8 ska kunna hålla HMD på rätt kurs för att inte gå i konkurs på nytt? Det är något jag känner mig tveksam över eftersom just Webhallen tagit in den så konkurrenskraftiga OnePlus 5. Men tyck gärna till om vad du tycker och tror!


Källa

Xiaomi Mi Mix 2 dyker upp i det vilda

Det sägs att Xiaomi kommer presentera företagets kommande flaggskepp Mi Mix 2. Nu har telefonen dykt upp i det vilda.
Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi Mix 2 få en mycket stor skärmyta på framsidan, den största skärmytan jag sett en telefon ha. Telefonen förväntas fortfarande har fått en 6,4 tumsskärm liksom föregångaren Mi Mix, men antagligen kommer Mi Mix 2 ha ännu mindre yttermått.

Källa

Nästa telefon från Samsung med dubbla kameror läckt

I veckan presenterade Samsung företagets nya flaggskepp GalaxyNote 8 som bland annat var Samsungs första smartphone med dubbla kameror.
Nu har företagets kommande telefon med dubbla kameror, kallad Galaxy J7+, läckt ut på nätet. Det vi kan se är att mobilen kommer få en 13 MP-kamera (f/1.7) och en 5 MP-sensor (f/1.9). På framsidan hittar vi en 16 MP-sensor.
I övrigt kommer telefonen få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven finner vi processorn Exynos 7870 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en dedikerad Bixbyknapp och en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan.
Källa

Jag gör en unboxing på Moto Z2 Play

Under kvällen har jag mottagit ett paket innehållande en Moto Z2 Play med 64 GB inbyggt minne tillsammans med 4 GB RAM. Det som sticker ut med den här telefonen är dess tjocklek på blott 6 millimeter. Innan jag testar telefonen kommer här en unboxing-text! 
Hela mobilens låda har fått ett genomgående tema i rött. På framsidan av lådan hittar vi en stor Moto-logga tillsammans med produktnamnet för telefonen och en text som förklarar att Z2 Play är kompatibel med Motorolas MotoMods. På den höga långsidan sitter ännu en logga med telefonens namn. På baksidan nämns det i stort sett bara att telefonen har en Snapdragon-processor, vilket får den här lådan att sticka ut från övriga lådor som brukar vara bombade med specifikationer.

När jag drar av omslaget och öppnar lådan finner jag telefonen i sig, en del manualer, en nål för SIM-kortet, en extra baksida (i form av ett Style Shell-skydd) och en laddare med tillhörande USB Type C-kabel. Det är allt som ingår när du köper en Moto Z2 Play. Te…

Samsung förklarar varför Galaxy Note 8 fått ett så litet batteri

En av Samsung Galaxy Note 8:as svaga punkter (på pappret) är telefonens batterikapacitet på 3300 mAh. Nu har Samsung gått ut med en förklaring om varför man utrustat mobilen med ett så pass litet batteri. 

Enligt VD:n för Samsung, DJ Koh, har Samsung Galaxy Note 8 utrustats med ett mindre batteri för att telefonen inte ska kunna riskera ett explodera. Enligt VD:n är risken minimal att det som hände med Note 7 kommer hända med Galaxy Note 8.

Hur som helst förklarar VD:n att man fått minska ner batteriet eftersom processorn och pennan i telefonen tar en hel del plats.

There are some reasons why we can reduce the battery capacity. One of them is the 10-nanometer processor that has enhanced the phone’s power efficiency by 30 percent. Users are also allowed to adjust their battery use based on their smartphone use patterns, which increases battery efficiency overall. Now I can guarantee battery safety. The phone will maintain more than 95 percent of battery capacity even after two years of …

Samsung arbetar på nya IconX liksom på en uppföljare till Gear S3

Samsung kommer med största sannolikhet presentera nya prylar på teknikmässan IFA som drar igång i början av september. Nu ser det ut som att en ny version av Gear IconX fångats tillsammans med en ny smartklocka. 

Av bilden nedan att döma kommer Samsung släppa en Samsung Gear S4 Sport under IFA. Det ser också ut som att första generationens Gear IconX kommer få en uppföljare. Det är däremot oklart om Samsung endast väljer att satsa på en sportversion av Gear S4 eller om det liksom i Gear S3:s fall även kommer presenteras en S4 Classic.


Källa

Huawei visar upp "Dual Camera Family" - Mate 10 inbäddad i bilden

Huawei kommer den 16e oktober offentliggöra företagets nya flaggskepp Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro, två telefoner som kommer kunna utmana överprissatta Samsung Galaxy Note 8. 

Av bilden nedan att döma kommer Huawei Mate 10 vara Huaweis största telefon man någonsin gjort. Det ser ut som att telefonen kommer få en aluminiumkonstruktion på baksidan tillsammans med de dubbla kamerorna. Det är nu också bekräftat att mobilen i alla fall kommer visas upp i svart (något annat skulle förvåna i alla fall mig).

Källa

Rykte: Samsung jobbar på en billigare Galaxy Note 8

Under gårdagen presenterade Samsung flaggskeppet Galaxy Note 8. I min undersökning har de flesta skrivit att de kommer välja att stå över Galaxy Note 8 på grund av dess prisbild.
Nu kommer det uppgifter om att Samsung möjligtvis håller på med en billigare version av Galaxy Note 8. Skillnaden sägs framförallt ligga i prestandan då den billigare Note 8:an sägs få 4 GB RAM istället för 6 GB RAM som telefonen har just nu. Resterande specifikationer ska vara identiska till de som sitter i Note 8:an som presenterades under gårdagen. 

Källa

Undersökning: skulle du spendera 9995 kronor på Galaxy Note 8?

Samsung presenterade under kvällen företagets flaggskeppsmobil Galaxy Note 8, en mobiltelefon som kommer kosta närmare 10 000 riksdaler, vilket är en rekordhög summa för en mobiltelefon överlag. 

Nu undrar jag om ni läsare är intresserade av telefonen efter att ni fått veta att den kommer kosta 9995 kronor på den svenska marknaden. Personligen skulle jag aldrig lägga så mycket på en mobil utan istället köpa mig någon annan rolig elektronikpryl, men hur tänker ni? Är ni beredda att investera nästan 10 000 kronor på Galaxy Note 8? Kommentarsfältet är fritt (tänk på att ni kan kommentera som gäster)!HMD avslöjar när Nokia 8 kommer till Sverige

HMD har nyligen berättat när man tänker släppa flaggskeppet Nokia 8 på den svenska marknaden. Det är nästa månad HMD planerar att släppa ut Nokia 8 på den svenska marknaden! 
HMD har sedan tidigare bestämt ett realisedatum för en produkt som sedan skjutits upp. Risken finnas att samma sak kommer hända för Nokia 8, det är nämligen så att HMD sagt att mobilen ska finnas tillgänglig i hela Europa från och med den 7e september, vilket är väldigt snart. Om det stämmer återstår naturligtvis att se. 
Källa

iPhone Edition får 3 GB RAM och kommer i tre olika minnesstorlekar

Det sägs att Apple kommer hålla ett event den 12e september där företaget förväntas visa upp tre nya telefoner, iPhone 7S, 7S Plus och Edition. iPhone Edition sägs bli den mest påkostade av de tre med en mycket påkostad design. 

Enligt uppgifter kommer iPhone Edition få 3 GB RAM - precis som 7S och 7S Plus. Men enligt källan kommer iPhone Edition också komma med 64, 256 eller 512 GB inbyggt lagring, allt för att Apple ska slippa det klassiska tjatet om minneskortsplats!

Källa

Huaweis kontring: Mate 10 har mer skärmyta än Galaxy Note 8!

Som de flesta på sidan känner till offentliggjorde Samsung nya flaggskeppet Galaxy Note 8 under kvällen. Inte snabbt efter kom Huawei ut med en Samsung-inspirerad teaserbild för företagets kommande mobil Mate 10 som berättade att Mate 10 har fått mer skärmyta än Note 8. 

Bilden är minst sagt Samsung-inspirerad med texten "Bigger Is Good", vilket förmodligen betyder att Huawei Mate 10 fått mer skärmyta än Samsung Galaxy Note 8. Men det skulle också kunna betyda att Mate 10 fått en större skärm mot Galaxy Note 8, något som däremot är mindre trovärdigt. Huawei Mate 10 presenteras den 16e oktober.

Samsung presenterar Galaxy Note 8

Samsung har under eftermiddagen svensk tid presenterat företagets nya flaggskepp i Galaxy Note-serien. Inte helt oväntat kallas den för Galaxy Note 8 och har mycket gemensamt med Samsung Galaxy S8. 

Om vi börjar med enhetens framsida så har mobilen fått en 6,3 tumsskärm med välvda kanter, precis som föregångaren Galaxy Note 7 (rykande färska nyheter för ett år sedan) har Galaxy Note 8 fått en SUPER AMOLED-panel. Galaxy Note 8 utnyttjar dessutom samma 18,5:9-format som Galaxy S8 och S8+.

Om vi dyker ner under huven hittar vi här processorerna Snapdragon 835 eller Exynos 8895 (beroende på region) med 64 GB inbyggt minne och 6 GB RAM. De dubbla kamerorna har ena fått upplösningen 12 megapixel medans den sekundära fått upplösningen 8 megapixel och kan zooma in två gånger på optiskt vis. Den främre kameran har fått upplösningen 8 megapixel.

I övrigt har Galaxy Note 8 fått ett 3300 mAh batteri, en iris-läsare, fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, IP68-certifiering, trådlös laddning, b…

Här är Samsung Gear Fit 2 Pro

Samsung har av misstag alldeles nyss råkat lägga upp armbandet Gear Fit 2 Pro, ett armband som var tänkt att visas upp i samband med Galaxy Note 8-eventet. Hur som helst, håll i er, här kommer genomgången av armbandet!

Samsung Gear Fit 2 Pro har fått en 1,5 tumsskärm med upplösningen 216 x 432 pixlars upplösning. Under huven hittar vi GPS, 4 GB inbyggt minne och en halv gigabyte RAM. Vidare har armbandet fått en kaross som tål att sänkas ner till 50 meters djup och ett 200 mAh stort (litet) batteri. Självklart har armbandet utrustats med en pulsmätatare. Enheten kör tillverkarens egna system Tizen som bland annat innehåller en avancerad Spotify-funktion.

Prisuppgifter meddelas senare under kvällen.

Källa

Meizu presenterar M6 Note

Meizu har alldeles nyss offentliggjort mobilen Meizu M6 Note, en telefon som bland annat erbjuder Snapdragon 625 samt kommer med tre olika minnesstorlekar.
Telefonen har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven sitter processorn Snapdragon 625 tillsammans med 3/16, 3/32 eller 4/64 GB minne. Telefonen har fått en primär bakre kamera på 12 megapixel medans den sekundära bakre kameran fått upplösningen 5 megapixel för att kunna skapa en Bokeh-effekt.
Den främre kameran har fått upplösningen 16 megapixel med bländartalet f/2.0. I övrigt har mobilen fått ett 4000 mAh batteri, en frontmonterad fingeravtrycksläsare och Android 7.1.2 Nougat från start. Jag återkommer om mobilen dyker upp i Sverige.


Dessa HTC-mobiler får Oreo

HTC har nyligen skickat ut uppgifter om vilka enheter som kommer uppdateras till Android 8.0 Oreo. Med på listan finns bland annat HTC:s nuvarande flaggskepp HTC U11 liksom förra årets flaggskepp HTC U Ultra. 
HTC har under dagen meddelat att man kommer uppdatera U11, U Ultra och fjolårets flaggskepp HTC 10 till Android Oreo. Förhoppningsvis kan HTC vara snabba ut med uppdateringen då tillverkaren vara snabb ut med uppdateringen eftersom de kör en relativt ren version av gränssnittet i sina telefoner. 

Källa

Huawei offentliggör något nytt andra september - rör sig troligtvis egenutvecklad röstassistent

Huawei har nyligen skickat ut en teaservideo för ett event företaget kommer han den 2a september. Vi vet redan att Huawei inte kommer offentliggöra Mate 10 på eventet, så, vad kan det vara?Troligtvis rör det som om en egen assistent från den kinesiska tillverkaren. Huawei har ju sedan tidigare valt att tillverka egna chippsets (Kirin), så det skulle inte förvåna mig om de kommer presentera en egen röstassistent till sina mobiler också. Is the future intelligent?
Join us #LIVE from @IFA_Berlin 2nd September at 2pm (CEST) and find out... #HuaweiMobileAIpic.twitter.com/pbEzEH4EZw — Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 21 augusti 2017

LG hypar inför LG V30 på nytt

LG kommer den 31a augusti hålla ett event i Tyskland där företaget kommer visa upp nya flaggskeppet V30. Företaget har sedan tidigare släppt teasers inför telefonen, så varför inte släppa ytterligare en?
Som jag tolkar videon visar LG upp foto- och videoområdet i sin senaste smartphone i den senaste videon. Det ser uppenbarligen ut som att LG V30 kommer bli en grym smartphone på dessa två områden.

Rykte: Meizu M6 Note kommer i två versioner

Meizu kommer inom kort presentera nya mellanklassen Meizu M6 Note. Fram tills dess räknar jag med att ryktena kommer fortsätta inkomma.
Enligt uppgifter kommer telefonen komma i två versioner: med MediaTek P25 eller med Snapdragon 625. Båda varianter ska komma med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den mest påkostade varianten ska däremot få 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.
Källa

Rykte: Samsung Galaxy S9 kommer bli modulär

När LG introducerade flaggskeppet LG G5 våren 2015 med tillhörande moduler skulle det visa sig att mobilen och dess moduler skulle floppa rätt så hårt. Moto har däremot lyckats desto bättre med modultaktiken. 

Nu sägs det att Samsung kommer hoppa på modulracet i och med Samsung Galaxy S9 och S9+. Enligt källan kommer systemet fungera på samma sätt som i Moto:s telefoner, alltså att man kan fästa modulerna på Samsungtelefonernas baksidor med hjälp av magnetkontakter, smart tycker i alla fall skribent Rasmus Hellmyrs.

Källa

Både Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro får platta displayer, men Mate 10 Pro får Full Vision

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där man förväntas visa upp sin nya phabletduo Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro. Fram till det datumet lär rykten och läckor kring telefonerna fortsätta hagla in. 

Det nyaste skvallret påstår att både Mate 10-telefoner kommer vara utrustade med platta skärmar. Skillnaden sägs istället vara att Mate 10 kommer se ut som en vanlig telefon med bezels (*host*) medans Mate 10 Pro sägs få mera skärmyta på skärmen ungefär som Samsung Galaxy S8 och LG G6.

Källa

Bixby Voice nu släppt till Galaxy S8 och S8+ världen över

Samsung har nyligen meddelat att man släppt den smarta röstassistenten Bixby Voice till samtliga exemplar av Samsung Galaxy S8 och S8+ världen över, en funktion som är mycket välkommen efter såhär 4 månader efter släpp.
Samsung har haft problem med att få ut sin smarta röstassistent Bixby Voice. Under dagen har man däremot meddelat att man skickat ut en uppdatering till S8 och S8+ som fixar rösten till telefonerna. Det återstår att se hur bra assistenten kommer fungera.


Källa

Rykte: Google jobbar på avancerade hörlurar

Google kommer med största sannolikhet inte bara offentliggöra två nya telefoner på kommande Google I/O, utan också ett par hörlurar som kommer tillhöra Googles Assistent-familj.
Enligt uppgifter kommer hörlurarna ha en inbyggd röst, precis som Google Home. Du ska alltså kunna ställa frågor till hörlurarna som i sin tur ska kunna svara på dina frågor. Detta är en pryl jag tror skulle sett en ny standard på hörlursbranschen. Jag hoppas självklart på att dessa hörlurar även kommer ha stöd för uppdateringar i framtiden. 
Källa

Samsung Galaxy A5 (2018) upptäckt i benchmark

Samsung kommer om ett bra tag presentera en ny upplaga av företagets mellanklassmobil Galaxy A5. Redan nu har uppgifter kring företagets kommande mellanklassare, Galaxy A5 (2018), hittats på nätet. 

Av bilden nedan att döma kommer nya Galaxy A5 vara utrustad med prestandachippet Snapdragon 660 tillsammans med hela 6 GB RAM. Utöver det går det också att utläsa att mobilen kommer få Android 7.1.1 Nougat från start. Galaxy A5 (2018) förväntas bli presenterad nästa år om inte tidigare!
Källa

Uppgift: Samsung Galaxy S9 får Snapdragon 845

Mycket krut på chippsetfronten kommer säkerligen läggas på Snapdragon 845. Jag misstänker att de flesta high-end telefonerna kommer vara utrustade med processorn, inklusive Samsungs flaggskepp Galaxy S9.

Samsung har sedan tidigare använt sig av två olika chipp: antingen sitt egna Exynos-chipp eller av Qualcomms processorer. Enligt uppgifter till Mobilanyheter kommer Samsung använda sig av 40% Snapdragon-processorer och 60% Exynos-processorer i flaggskeppen Galaxy S9 och S9+. 
Källa

Huawei skickar ut teaservideo inför Mate 10 - kommer få ultimata kameror!

Huawei har under kvällen skickat ut en första teaser inför företagets kommande flaggskepp Mate 10, en phablet som presenteras den 16e oktober på ett event i Tyskland. Precis som tidigare Huawei-mobiler lär Mate 10 också ha fått mycket fokus på kamerorna.  

Videon visar tydligt att Huawei Mate 10 utrustats med dubbla kameror, en med färg och en annan med monokrom (alltså svartvitt). Ave videon att döma kommer Mate 10 ta mycket fina foton i dagsljus såväl som i mer dunkla miljöer.


Här är Android 8.0 Oreo - Pixel uppdateras inom kort

Google har nyss offentliggjort Android 8.0 Oreo. Den söta kakan blir alltså Android 8:as efternamn, vilket jag trött under hela tiden.
Google meddelar att man kommer börja uppdatera Pixel och Pixel XL "så snart som möjligt" till Android 8.0 Oreo. Samtidigt meddelar Google att man börjar skicka ut betamjukvaran av Oreo till Nexus 5X och 6P.
Källa

Jag gör en unboxing på Nokia 6

Under kvällen har jag fått hem Nokias första Comeback-telefon Nokia 6. En telefon som presenterades i samband med att jag var på väg hem ifrån en semestertripp från Thailand. Nu har telefonen alltså nått Mobilanyheters studio!
Det jag möts av är en mycket färgglad framsida med en produktbild på mobilen och Nokias logga. På den vänstra långsidan finns istället en Nokia 6-logga medans baksidan pryds av ett gäng specifikationer som bland annat berättar att telefonen utrustats med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning.
När jag lyfter på lådan finner jag telefonen i sig, ett gäng manualer, en nål till SIM-kortet, en par plastiga hörlurar och en laddare med tillhörande sladd.
Test kommer inom kort!

Flera bilder på Moto X4 - presenteras 24e augusti

Moto kommer på torsdag offentliggöra företagets nya mellanklassmobil Moto X4. Nu har två nya bilder läckt ut på mobilen.
På framsidan finner vi en knapp som också kommer agera fingeravtrycksläsare åt mobilen, men det ser också ut som att mobilen kommer få knappar på skärmen. På baksidan finns de dubbla kamerorna med tillhörande dubbla LED-blixtar. 

Källa

Google Home får stöd för Spotify streaming över blåtand

Google har under gårdagen meddelat att man börjat skicka ut en uppdatering till Google Home-enheter som låter användare streama Spotify direkt från mobilen (eller surfplattan) till Home-enheten. 

Google Home kom aldrig hit. Likväl är det ändå några på sidan som säkerligen importerat ett eget exemplar av den smarta högtalaren. Som jag skrev ovan har Google äntligen intrigerat stöd för Spotify Streaming över blåtand, vilket enligt mig är en mycket välkommen funktion.

Källa

Xiaomi jobbar på mobiltelefon med Clean Android

Den tillverkare som släpper flest mobiltelefoner nu för tiden måste väl ändå vara Kinesiska Xiaomi? De har släppt riktigt många telefoner det senaste året i alla fall. Nu sägs det att man har en ny telefon på gång, fast den här gången med ett orört Androidgränssnitt. 

Enligt uppgifter till Mobilanyheter kommer Xiaomis "Clean Android-telefon" (kallad Xiaomi A1) ha samma hårdvara som Xiaomi 5X. Det innebär bland annat att mobilen kommer få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggd minne och en bra 12 MP-kamera.
Källa

Tre nya telefoner från Alcatel läcker - presentera sannolikt under IFA

Alcatel brukar ha en kärlek för att presentera nya produkter på teknikmässor såsom på IFA och på MWC. Det här året verkar inte bli någon undantag då tre nya telefoner från den franska tillverkaren läckt ut i förtid. 

Om vi börjar med Alcatel A3 Plus så har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Mobilen ska finnas tillgänglig i två utföranden: antingen med 3G-uppkoppling (och en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan) eller med 4G-uppkoppling och fingersensorn placerad på framsidan.

Om vi går vidare till A7 XL så har denna bjässe utrustats med en 6 tumsskärm med HD-upplösning och dubbla kameror på baksidan där den primära sensorn fått upplösningen 12 megapixel medans den sekundära fått upplösningen 2 megapixel. Det ser också ut som att mobilen kommer få en USB Type C-kontakt i botten.

U5 HD kommer istället få en 5 tumsskärm med HD-upplösning och Android 7.0 Nougat direkt ur lådan. Om det dyker upp flera uppgifter återkommer jag naturligtvis.

Källa

Unbox Therapy kollar in Andy Rubins:s Essential Phone

Andy Rubins företag Essential har nyligen börjat sälja coola flaggskeppsmobilen Essential Phone (exklusivt för Telus i Kanada). Lewis Hilsenteger, som gör alla videos på hans egna kanal Unbox Therapy, har tagit en titt på telefonen. 

Det som ingår vid ett köp av en Essential Phone är telefonen i sig, en laddare med tillhörande USB Type C-sladd och en adapter som omvandlar USB Type C-kontakten till en hörlursport. Telefonen tycker jag ser otroligt läcker ut (med undantag för kameran på toppen) med sina minimala bezels. Jag hoppas på att kunna testa telefonen i framtiden, förhoppningsvis får den Sverigepremiär någon gång.
Moto uppdaterar Moto 360 Sport till Android 2.0

Moto har nyligen börjat skicka ut Android Wear 2.0 till företagets nyaste (trots ett år på nacken) smartklocka 360 Sport, en uppdatering som innehåller ett gäng förbättringar mot första generationens Android Wear. 

En av dom största fördelarna med Android Wear 2.0 är att Google varit kloka och intrigerat ett litet, men väldigt precist tangentbord i Wear 2.0, vilket innebär att du k§an svara på konversationen direkt från klockan. Moto meddelar att man börjat rulla ut uppdateringen så samtliga 360 Sport-ägare lär ha fått uppdateringen innan månadens slut.

Källa

Xiaomi Redmi Note 5A blir en av världens första telefon med dubbla SIM-kort och ett minneskort

Det har under gårdagen framkommit att Xiaomi Redmi Note 5A får en ny funktion: upp till två SIM-kort och ett minneskort inne samtidigt i mobilen. 

Det betyder alltså att du kan ha två SIM-kort inne samtidigt som ett minneskort. I tidigare modeller har man antingen kunnat välja på två SIM-kort eller ett SIM-kort och ett minneskort (eller som i OnePlus 5:s fall bara två SIM-kort).

Källa