Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 27, 2017

Huawei offentliggör Kirin 970 tillsammans med egen röstassistent

Huawei har under lördagen offentliggjort sitt nya chipp Kirin 970 tillsammans med egna röstassistenten Huawei Al.
Nya chippet Kirin 970 bygger på åtta processorkärnor. Fyra är klockade till 2,4 GHz av typen Cortex-A73 medans resterande kärnor klockats till 1,8 GHz av typen Cortex-A53.
Huaweis egna röstassistent har bara nämnts som hastigast om att den är under utveckling. Kirin 970 förväntas sitta i Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro, två telefoner som presenteras den 16e oktober.

Källa

Huvudspecifikationerna för Xiaomi Mi Mix 2 avslöjade - blir först ut med Snapdragon 836

Xiaomi kommer den 11 september (!) hålla ett event där man kommer visa upp nya konceptmobilen Mi Mix 2. Det har sedan tidigare sipprat ut några bilder på mobilen. Nu har specifikationerna för mobilen kommit fram. 

Xiaomi Mi Mix 2 kommer vara utrustad med en 6,2 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2960 pixlar). Xiaomi Mi Mix 2 kommer bli världens första mobil med Snapdragon 836, en processor som ännu inte tillkännagivits. Mobilen kommer liksom förra årets Mi Mix få 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne.

De bakre kamerorna kommer få upplösningen 20 megapixel vardera. I övrigt kommer Mi Mix 2 antagligen få en fingeravtrycksläsare inbäddad under skärmen, ett 4400 mAh batteri och Android 8.0 Oreo från start.


Xiaomi Mi A1 dyker upp i benchmark - kan vara en miniversion av Mix 2

Xiaomi kommer den 11e september hålla ett event där företaget förväntas visa upp i alla fall en ny mobiltelefon. Under kvällen har mobilen Mi A1 dykt upp i benchmarkprogrammet Geekbench som avslöjar en del specifikationer om telefonen. 

Det har under en längre tid spekulerats om att Xiaomi Mi A1 kunde vara kodnamnet för nya Mix 2. Så ser fallet inte ut att vara nu när A1 fastnat i benchmarkprogrammet Geekbench. Det ser ut som att Xiaomi Mi A1 kommer få processorn Snapdragon 625 tillsammans med 4 GB RAM och Android 7.1.2 Nougat från start. Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om att Mi A1 skulle få nästintill lika mycket skärmyta som Xiaomi Mi Mix, en sak som får mig att misstänka att A1 kommer bli en miniversion av Xiaomi Mi Mix 2.

Källa

Frontpanelen på Xiaomi Mi Mix 2 dyker upp

Xiaomi kommer den 11e september offentliggöra företagets nya flaggskepp Mi Mix 2. Nu har framsidan på luren läckt ut i det vilda 

Av bilden nedan att döma kommer Xiaomi Mi Mix 2 vara utrustad med ruskigt mycket skärmyta på framsidan. Liksom förra årets Xiaomi Mi Mix verkar det som att Mix 2 kommer få alla sensorer inbakade under skärmen. Det kan även hända att Mix 2 kan få fingeravtrycksläsaren placerad under skärmen, något som är mindre trovärdigt. 


Källa

LG behöver skärpa sig!

LG är ett företag som säljer mängder TV-apparater i Sverige. På mobilfronten går det desto sämre. Nu hoppas jag att V30 kan sätta igång mobilförsäljningen för LG i Sverige, men tänker dom likadant som jag gör? 

Den svenska mobilmarknaden är vad jag kallar "märkesstyrd". Här är det Apple, Samsung, Huawei och till viss del Sony som dominerar den svenska mobilmarknaden - trots att många konkurrerande företag gör bättre mobiltelefoner enligt mig. Jag som mobilnörd vet vilken telefon jag ska välja, liksom antagligen er som läser det här inlägget. Så när jag fick veta att LG inte valde att släppa G6 på vårkanten i den bästa versionen i Sverige fick det bli att importera ett exemplar av mobilen.

Med LG V30 har LG inte kompromissat på något plan (okej, den har 4 GB RAM och inte 6 GB RAM), en telefon som säkerligen skulle intressera oss "nördar" rejält om den släpptes på den svenska marknaden. Samsung kommer ju släppa Note 8 den 15e september i Sverige och då måste det ju f…

Här är Moto X4

Motorola Moto har alldeles nyss offentliggjort företagets senaste smartphone Moto X4. En mellanklasstelefon som utrustats med dubbla kameror på baksidan samt med en konstruktion i glas och aluminium. 

Skärmen i fråga är 5,2 tum stor med Full HD-upplösning. Under huven finner vi processorn Snapdragon 630 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en primär 12 MP-sensor medans vi finner en sekundär 8 MP-sensor (för att kunna skapa Bokeh-effekter). På framsidan sitter en 16 MP-kamera liksom en fingeravtrycksläsare. 
I övrigt har Moto X4 fått ett 3000 mAh batteri, IP68-klassning och kommer med Android Nougat från start. Mobilen kommer kosta 4000 kronor och släppas i Sverige någon gång under nästa månad (september). 

Apple bekräftar iPhone-event den 12e september

Apple har nyligen skickat ut en pressinbjudan som berättar när företaget kommer hålla sitt årliga septemberevent. Ett event företaget antagligen kommer visa upp tre nya telefoner och eventuellt också en ny Watch! 

Precis som spekulationerna sade kommer Apple hålla sitt event den 12e september. Då förväntas företaget visa upp iPhone 7S, 7S Plus och iPhone Edition, en trio jag tror kommer sälja i mängder. Hur som helst, den 12e september smäller det!


Xperia XZ1, XA1 Plus och XZ1 Compact presenterade

Sony har under eftermiddagen presenterat företagets nya mobiltelefoner Xperia XZ1, XZ1 Compact och XA1 Plus. Alla modeller har tyvärr utrustats med Sonys stora (numera välkända) bezels. 

Om vi börjar med Xperia XZ1 så har mobilen fått en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven finner vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan har telefonen fått en 23 MP-sensor medans vi på framsidan finner en 13 MP-sensor. Xperia XZ1 har utrustats med ett något klent batteri på 2700 mAh och har naturligtvis fått saker såsom USB Type C och en fingeravtrycksläsare inbäddad i av/på-knappen. Telefonen levereras med Android 8.0 Oreo från start.


Om vi fortsätter med Xperia XZ1 Compact har den mycket gemensamt med sitt större syskon, eller det mesta gemensamt skulle jag säga. Det enda som skiljer XZ1 Compact mot sitt större syskon är att XZ1 Compact fått en något mindre 4,6 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Allt annat i telefonen är ide…

Motorola bekräftar att G5S och G5S Plus kommer få Android 8.0 Oreo

För inte alls länge sedan presenterade Moto nya budgetmobilerna Moto G5S och Moto G5S Plus - två mobiler som kommer med Android 7.1.1 Nougat från start men som kommer uppdateras till Android 8.0 Oreo. 


Det innebär att telefonerna kommer få alla godsaker som Android 8.0 Oreo har att erbjuda som till exempel bild-i-bild funktionen som låter dig köra en app öppen på en annan app som ett fönster. Som vanligt när det gäller Moto kan vi förvänta oss att även Android Oreo kommer vara väldigt "rent" i G5S och G5S Plus.  "The #MotoG5sPlus comes with stock Android 7.1.1 out of the box & yes, it will be upgraded to Android O!" @s_anuj at the #MotoG5SPlusLaunchpic.twitter.com/FfJdfzKeBY — Motorola India (@motorolaindia) 29 augusti 2017

Det här är LG V30

LG har med dunder och brak presenterats företagets nya flaggskepp i V-serien för 2017 alldeles nyss. LG V30 heter modellen, vilket är företagets första telefon med P-OLED display sedan G Flex 2. 

LG V30 har fått en design som liknar den design som LG G6 har med glas på fram- och baksidan som omsluts av en aluminiumram. Något nytt är att LG slopat sin logga på framsidan för att kunna sätta in en så stor skärm på så liten yta som möjligt, bra LG!
En av höjdpunkterna i V30 är dess stora 6 tumsskärm med P-OLED-teknik. LG V30 är första telefonen ur V-serien som "endast" utrustats med en skärm (istället för två som tidigare). Extraskärmen har istället ersatts av en rad som kan visa samma information som extraskärmen kunde visa i de tidigare telefonerna i V-serien.

Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 eller 4/128 GB inbyggt minne. De dubbla kamerorna har båda fått en upplösning på 13 megapixlar där den sekundära kameran kan ta kort i 125 graders vidvin…

Moto Z2 Force kan komma med 6 GB RAM till Sverige

Det är sedan en tid tillbaka klart att Motorola kommer släppa Moto Z2 Force med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne i Sverige. Under natten till torsdagen har nya uppgifter inkommit som tyder på att mobilen kommer hit i två versioner. Som jag nämnde i inledningen kommer Moto Z2 Force bli tillgänglig i konfigurationen 4/64 GB till en början. Men enligt Roland Quandt kommer Moto släppa en exklusiv version av Z2 Force i Skandinavien med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, priset uppges till 800 euro. Om detta stämmer kommer visa sig inom de kommande dagarna. Moto Z2 Force launching with 6GB/64GB in Scandinavia soon for 800 Euro — Roland Quandt (@rquandt) 29 augusti 2017

Xperia XA1 Plus dyker upp på bild med tillhörande specifikationer

Sony kommer under morgondagen hålla ett event där man kommer visa upp åtminstone tre nya telefoner, Xperia XZ1, XZ1 Compact och nykomlingen Xperia XA1 Plus. 
Av bilden nedan att döma kommer Sony fortsätta med sitt omoderna designval genom att utrusta höstens telefoner med rejäla bezels på ovan- och undersidan. Om vi går vidare till specifikationerna finner vi här en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven sitter chippet MediaTek Helio MT6757 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 23 MP-sensor medans framsidan pryds av en 8 MP-kamera
I övrigt har telefonen fått ett 3430 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad i av/på-knappen och kommer med Android 7.1.2 Nougat från start. 
Källa

Första telefonen med fingeravtrycksläsaren under skärmen läcker

Vivo kommer inom kort presentera företagets kommande flaggskepp X20. Nu har telefonen läckt ut på bild i förtid där man klart och tydligt kan se hur framsidan till mobilen kommer se ut. 

Av bilden att döma har Vivo sneglat en hel del på Samsung Galaxy S8 när man utvecklat X20. Vi kan se att X20, liksom Galaxy S8, kommer få minimala bezels runt skärmen. Det som däremot utmärker Vivo X20 från sina konkurrenter är att X20 kommer bli första telefonen på marknaden med en fingeravtrycksläsare under skärmen.


Källa

Här är Samsung Gear Icon X 2018 och Gear Sport

Samsung har nyligen offentliggjort en ny upplaga av företagets In-Ear hörlurar Gear IconX. En ny upplaga som förfinats till det yttersta.
Öronpropparna har fått 4 GB inbyggt minne som man kan lagra musik på (på så sätt kan man lyssna på musik med dessa utan att behöva en telefon i närheten). Vidare har hörlurarna fått inbyggd pulsmätare och en batteritid på upp till fem timmar på en laddning i fodralet. 2018 års upplaga av Gear IconX har fått samma ljudspecifikationer som första generationens IconX. Dessutom stödjer årets upplaga av IconX företagets egna röstassistent Bixby.
Hörlurarna kommer bli tillgängliga i färgerna svart, grått och rosa. Pris- och tillgänglighet är ännu oklart. Samsung har också offentliggjort en ny klocka som har identiska specifikationer till Gear S2 förutom att den fått ett något "sportigare" armband.

ZTE presenterar Nubia Z17 Lite med 6 GB RAM

ZTE har under onsdagseftermiddagen offentliggjort nya Nubia Z17 Lite som bland annat utrustats med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Utöver det har den också fått dubbla kameror på baksidan. 

Skärmen i fråga är 5,5 tum stor med Full HD-upplösning (IPS). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 653 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Mobilen har på baksidan utrustats med en primär 13 MP-kamera (färgsensor) och en sekundär 13 MP-kamera (svartvitt). På fronten finns en 16 MP-kamera.

I övrigt har telefonen fått ett 3200 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 7.1.2 Nougat från start.


Källa

Snabbtest på Bluboo S1

Nu har jag haft min Bluboo S1 hemma i ungefär en vecka och tänkte i detta snabbtest dela med mig av de intryck jag fått av telefonen. Detta test kommer bli som mina vanliga tester fast inte lika ingående. 
Telefonen känns mycket välbyggd med glas på fram- och baksidan tillsammans med en ram som är gjord i aluminium. Det positiva med det här materialet är det är riktigt snyggt när det är rent. Desto mer för jäkligt ser det ut efter att man lekt runt med telefonen ett tag eftersom synliga fingeravtryck bildas otroligt lätt.

Bluboo marknadsför S1 som en "bezelesless-smartphone", något som inte är sant enligt mig. Visst, den har extremt mycket skärmyta för sin skärmstorlek, men kommer inte i närheten av Xiaomi Mi Mix i coolhet. Men fortfarande, för under 1500 kronor har Bluboo S1 en mycket häftig design. Det är däremot synd att Bluboo valt bort hörlursuttaget, trots att telefonen är bredare än min Moto Z2 Play.Skärmen i telefonen är 5,5" stor med upplösningen 1080 x 1920 p…

Bekräftat: Xiaomi Mi Mix 2 presenteras 11e september

Det har fram tills idag varit oklart när Xiaomi kommer presentera företagets nya flaggskepp Mi Mix 2. Nu har man bjudit in till event.
Ett event som kommer hålla rum den 11e september. Av bilden att döma kommer Mi Mix 2 få extremt mycket skärmyta på framsidan liksom sin föregångare Mi Mix fick. Jag misstänker däremot att Mi Mix 2 kommer bli riktigt dyr.

Källa

Xperia XZ1 kan bli först med Android Oreo direkt från start

Sony kommer den 31a augusti hålla ett event där företaget förväntas visa upp de nya flaggskeppen Xperia XZ1 och XZ1 Compact.
Nu har den större av de två, Xperia XZ1 fångats i benchmark. Det vi kan se (som utmärker luren) är att den ser ut att skeppas med Android 8.0 Oreo från start. Det innebär med största sannolikhet att XZ1 blir först med Android 8.0 direkt ur boxen.

Källa

HTC U11 går nu att köpa med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne - kostar 7990 kronor

HTC har under eftermiddagen meddelat att man kommer börja sälja HTC U11 med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne i Sverige. Varianten finns tillgänglig i samtliga fyra färger. 

Detta innebär att HTC U11 kommer finnas tillgänglig med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne och med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. 64 GB-versionen kostar just nu från 6990 kronor medans 128 GB-versionen kommer kosta från 7990 och bli tillgänglig från och med september.


Källa

Presenteras Samsung Gear S4 imorgon?

Samsung har under dagen avslöjat att man kommer hålla ett event under morgondagen där man kommer presentera nya smartklockor. Nu riktas naturligtvis blickarna åt en eventuell uppföljare till Gear S3. 

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats om att Samsung kommer presentera en smartklocka för simning. Med det sagt misstänker jag även att tillverkaren kommer offentliggöra en uppföljare till Gear S3 under morgondagen. Uppgifterna är få huruvida den kan komma att bli, men det sägs bland annat att klockan kommer med en helt ny version av Samsungs egna operativsystem Tizen.

Rykte: nästa års Galaxy A-telefoner får Infinity Display

Samsung Galaxy S8 och S8+ har blivit mycket framgångsrika telefoner för det Sydkoreanska företaget. Kanske är en av dessa orsaker skärmarna som telefonerna utrustats med?
Enligt uppgifter kommer Samsung införa Infinity Display på nästa års upplaga Galaxy A-telefoner, något som skulle innebära att mobilerna skulle få stora skärmytor på framsidorna. Antagligen skulle det också innebära att telefonerna skulle få edgeskärmar (eftersom Infinity betyder att något sluttar över kanten). Det återstår däremot att se om dessa uppgifter stämmer. 


Källa

SuperSaf TV gör världens första unboxing på den mörkblåa Galaxy Note 8

Samsung presenterade i onsdags företagets nya flaggskepp Galaxy Note 8. Nu har den kände YouTube-profilen SuperSaf TV tagit sig en titt på ett mörkblått exemplar av Samsung Galaxy Note 8. I lådan ingår samma saker som man får med i lådan till Samsung Galaxy S8 och S8 Plus, vilket bland annat inkluderar ett par AKG-hörlurar i lådan. Den mörkblåa färgen på Note 8 tycker jag är mycket snygg och enligt mig är det synd att Note 8 "endast" kommer bli tillgänglig i svart och guld när mobilen har säljstart den 15e september. Med lite tur tar någon operatör in telefonen i mörkblått tids nog.Fitbit presenterar smartklockan Ionic och trådlösa hörlurarna Flyer

Fitbit har under eftermiddagen hållit ett event där företaget bland annat presenterat sin allra första smartklocka och ett par trådlösa In-Ear hörlurar. Två produkter som tar tillverkaren till två nya produktkategorier. 

Fitbit Ionic är en träningsklocka för dig som tränar mycket men som samtidigt vill ha koll på de där viktiga notiserna från dina sociala kanaler. Klockan har fått inbyggt GPS och en pulsmätare som mäter din puls 24/7. Klockan är också vattentålig ner till 50 meters djup. Som de flesta antagligen vet köpte Fitbit upp Pebble för ett tag sedan. Många hade säkert hoppas på att samma system som fanns i Pebble-klockorna skulle ha letat sig över till Fitbit:s första smartklocka. Så blev det inte. Fitbit har utvecklat ett eget gränssnitt vid namn Iconic OS, ett system som både navigeras via knapparna på klockans långsidor och med svepgester. Klockan har utrustats med ett batteri som ska räcka "över fyra dagar" på en laddning.

Det finns 4 GB minne i enheten (varav 2,…

Här är DOOGEE Mix Lite

DOOGEE har alldeles nyss presenterat nya mellanklassaren Mix Lite som kan stoltsera med en mycket stor skärmyta på framsidan. Dessutom har telefonen utrustats med dubbla 13 MP-sensorer på baksidan. 
Telefonen har fått en 4,7 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi processorn MediaTek Helio X25 tillsammans med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne (minneskortsplats finns). På baksidan sitter två 13 MP-kameror där den ena sensorn kan skapa en Bokeh-effekt. Den främre kameran har istället fått upplösningen 8 megapixel.

I övrigt har mobilen utrustats med en frontmonterad fingeravtrycksläsare och ett 3080 mAh batteri. Saker så som pris och tillgänglighet är ännu oklart.

Så kallas Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro under utvecklingsprocessen

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya flaggskeppen Huawei Mate 10 och Huawei Mate 10 Pro. Nu har Evan Blass kommit över vad Huawei kallar telefonerna under utvecklingsprocessen. 
Enligt Evan Blass kallas Huawei Mate 10 för "Marcel" medans Mate 10 Pro kallas för "Blanc". Det går således inte att utläsa vilken modell

LG V30 kommer få 32 bitars DAC

LG kommer den 31a augusti presentera företagets nya flaggskepp LG V30. Tillverkaren har tidigare skickat ut några teasers inför eventet av telefonen. Nu har man släppt ännu en teaser.
Ett fokusområde för V-serien har sedan starten varit ljudet. På morgonen har LG avslöjat att V30 utrustats med en 32 bitars DAC av märket SABRE ES9218P. Det innebär att även årets upplaga av V-serien kommer få ett avancerat ljudchipp. 
Källa

Samsung uppdaterar sin webbläsare till version 6.0

Samsung släppte för inte alls länge sedan sin egna webbläsare på Google Play. Nu har tillverkaren släppt en uppdatering till webbläsaren.

I version 6.0 av webbläsaren ingår bland annat ett mörkt tema som kan vara bra att aktivera i mörka miljöer. Utöver det har webbläsaren fått en molntjänst så du kan logga in och spara data mot molnet. Självklart kommer man således kunna få upp sin gamla data när man loggar in i webbläsaren på en ny enhet.

OnePlus skickar ut tung uppdatering till OnePlus 3 och 3T

OnePlus har under söndagen börjat skicka ut en uppdatering till företagets flaggskepp från 2016, nämligen till OnePlus 3 och 3T. Det handlar om en ovanligt tung uppdatering på hela 1,4 gigabyte. 
Versionen ligger nu på 4.1.7 och innehåller förbättringar så som förbättrad batteritid.
Det som däremot tar mest plats i uppdateringen är buggfixarna som ska ha varit många sedan tidigare, men minskat i och med den här uppdateringen. 


Källa

"Xiaomi Mi Mix 2 presenteras 12e september"

Xiaomi Mi Mix är enligt mig fortfarande den snyggaste telefonen på marknaden (med sina minimala bezels runt skärmen). Många har säkert undrat över när Xiaomi kommer presentera en uppföljare till Mi Mix, något jag kanske kan svara på här. 

Enligt källor kommer Xiaomi presentera nya konceptmobilen Mix 2 på ett event den 12e september. Om det låter bekant är det för att Apple förväntas hålla sitt event samma dag. Xiaomi Mi Mix 2 sägs bland annat få ännu mindre bezels än föregångaren.

Källa

LG V30 kommer få imponerande ljudegenskaper!

LG kommer den 31a augusti presentera företagets nya flaggskepp V30. LG har sedan tidigare släppt ett gäng videos på olika egenskaper som telefonen utrustats med. Nu är det dags på nytt! 

Det sägs att LG V30 fått en ännu bättre DAC från förra årets V20 och förhoppningsvis har telefonen också fått främre stereohögtalare, något som verkligen skulle vara trevligt att få se i en LG-mobil. Hur som helst lär LG V30 bli en riktigt bra mobil för de som gillar att lyssna på musik.